GWFC Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Trenowaliśmy na Turbulatorze w niedzielę. Wiatr wiał 12 m/s, porywisty dochodził do 18 m/s. Bardzo burzliwa pogoda. Nie można było latać nisko nad ziemią. Modele załadowane od 3900 do 4100g. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Jeżeli po 18 coś się zmieni, to zawody pucharu śląska przeniesiemy na 7 maja. Laco może uda Wam się przyjechać ?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Od poniedziałku zaczyna się nieco rozluźniać. Zobaczymy, kiedy otworzą granice bez obowiązku kwarantanny. Zależy to również od sytuacji w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 10 godzin temu, Marcin.O napisał: Jeżeli po 18 coś się zmieni, to zawody pucharu śląska przeniesiemy na 7 maja. Laco może uda Wam się przyjechać ?? a nie lepiej na 8go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Przepraszam 8 ?? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Dobre wieści. Od poniedziałku u nas będzie obowiązywał wyjątek dla szczepionych COVID. Po powrocie z UE nie będę już musiał iść na kwarantannę. Jeśli będzie „zawody”, przyjdę. Mam nadzieję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Latać się nie da, to dziś sprawdziłem wstępnie jak można pogonić drukarkę na standardowym Marlinie aby coś tam się wciąż dobrze drukowało. No i na pewno wiele wydruków będzie znacznie krótszych. Tylko stolik muszę jakoś ustabilizować zanim sobie gdzieś pójdą z drukarką IMG_0345.MOV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Wczoraj, dzisiaj były krótkie wypady na rusko. Wiatr był bardzo mocno odchylony. Wczoraj mocniej ale latało się bardzo fajnie. Dziś mniejsza odchyłka ale wiatr słabszy i termiki. No i była jazda z kręceniem wiatru. Momentami wiało wzdłuż zbocza. Model latał jak pijany fajnie było spotkać bociany kręcące grupowo jeden kominek IMG_0382.MOV 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWFC Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Zabawa z wiatrem w piątek i dziś. Piątek Fero Ruisl, Luděk Navarčík i ja. Dzisiaj byłem sam. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Jak widać Ferko tęskni za Braunsbergiem Pozdrowienia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 No i odwołali moje ulubione austriackie zawody na Brainsbergu ?? Chociaż spodziewałem sie tego, bo Austaria turystykę, hotele, restauracje otwiera od 19 maja czyli 3 dni po planowym zakończeniu tych zawodów ... no po prostu covidowe życie. Jedyna pociecha, jest taka że zawody o Puchar Śląska może w końcu się odbędą. Hotele będą czynne, prognozy wiatrowo-pogodowe na razie są nie dyskfalfikujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Brainsberg =Braniewo po naszemu zacna i godna miejcowka...Jurek jutro Jeziorsko ...przybywaj pisałem i zapraszałem Marcina ale pojechał ugniatać w Zakopanem oscypki..moze Rysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Jurek ma mało czasu na latanie ostatnio Jest mała szansa że sie wyrwe A dzisiejszy dzień jest smutnym dniem dla wrocławskich lataczy - nasza ulubiona górka, a zarazem najbardziej dzika i najtrudniejsza w kraju została kompletnie i dokładnie ogrodzona. I nie ma możliwości tam wejścia. ? Popróbujemy coś podziałać, ale słabo to widzę ? 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 No bez sensu - pojechałem posprzątać i z nudów się przelecieć. Miało być 8 m/s.... A tu łeb urywa, a turbulencje jak w pralce w czasie wirowania koca. Za to jak przychodziła termika to nawet ślepy ja widział jak skrzydła w modelu sie wyginały w zakrętach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 22 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Wczoraj nie zawiodło Otorowo ze swoim prawie południowym kierunkiem wiatru; wiało jakieś 4 m/s i to baaaaaardzo porwiscie a "dopasowany szybowiec" pięknie sobie zalatał ? R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2021 Fajny wałek I fajny model Ja miałem zwariowany tydzień bez chwili czasu nawet na wspomnienie o lataniu czy modelarstwie. Jednak w niedziele zmusiłem sie do wyjazdu na świeże powietrze. Prognozy były bardzo niejednoznaczne, każdy model pokazywał co innego i jeśli chodzi o wiatr jak i o opad. Jednak wszystkie prognozy sie myliły ? Było znacznie lepiej. I do tego było całkiem miłe towarzystwo do latania. Lataliśmy na bazach z kamerkami, ale w trybie treningowym. Kamerki działały bardzo dobrze. Nie licząc sytuacji gdy pojawiały sie stada jaskółek To była udana ciepła i wietrzna niedziela, choć pobyt na zboczu zajął nam co najmniej 11 godzin z dojazdami 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 25 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2021 Powtórka niedzieli....Jurek dzieki za dobre rady na lataniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 U mnie model też musi zapracować na siebie więc mimo kiepskich warunków i porywistego wiatru trzeba było go przewietrzyć gdzieś na płaskim pod Grucznem...ćwiczyłem nagminnie lądowania . R 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 A ja nie chciałem, ale tez musiałem teraz pora jechać dalej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 26 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2021 Piękny żagiel, to jest jednak moc przyklejać się do zbocza...wygląda jak Starogaród/Kiełp ...A gdzie to było? R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi