grafvader Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Cześć, Macie jakieś informacje co się dzieje z Graupnerem? Strona już od wielu dni jest niedostępna i cały czas wisi napis "Not available due to maintenance! Due to maintenance work, the shop is temporarily not available.". Odbiorniki w sklepach poznikały. No i problem który mam na dzisiaj jak upgradować firmware w nadajnik + odbiornik + telemetria skoro strona jest niedostępna. Może znacie jakiś alternatywny adres do ostatniego firmware? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Z jakim Graupnerem. Firmy już nie ma od jakiegoś czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 To podziel się szerzej co masz na myśli i co wiesz. Dawno nie potrzebowałem nic aktualizować w radiu a tutaj wchodzę na stronę i zonk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 https://pfmrc.eu/topic/82585-no-i-po-graupnerze/?tab=comments#comment-765194 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Powyższy podlinkowany temat przez Roberta powinien Ci wszystko wyjaśnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Dzięki za link, przeczytałem całość. Ale wątpliwości mam, wczoraj zamówiłem nową MC-26 i teraz zastanawiam się czy nie anulować zamówienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Ponoć odbiorniki zniknęły, no i co z serwisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 11 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Jeżeli będą dalej utrzymywać HOTT i radia Graupnera ale brandowane inaczej to ok. Ale jeżeli nie to zostanę z nowym częściowo bezużytecznym radiem. Najbardziej teraz jest problematyczny fakt braku firmware do ściągnięcia. Z drugiej strony mam sporo odbiorników i modułów telemetrii które działają rewelacyjnie. Zresztą system HOTT nigdy mnie nie zawiódł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Graupner to nie moja bajka więc nic więcej nie powiem ponieważ nie czuje się kompetentny, nie mniej gdybym wyczytał że znikła Futaba to z pewnością bym nie kupował nowego radia tej marki. Cóż musisz sam podjąć decyzję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 https://www.robbe.com/graupner https://www.d-power-modellbau.com/ prosto i na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Godzinę temu, cZyNo napisał: https://www.robbe.com/graupner https://www.d-power-modellbau.com/ prosto i na temat Na stronkach niby Herzlich willkommen ale keine artikel Graupnera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 jak podpisujesz umowę to nie zawsze masz wszystko - info z połowy lutego. teraz jeszcze komunikacja ze wschodem jest utrudniona. Pytanie było co z Graupnerem - jak widać powstaje nowa sieć sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Sieć powstanie, produkcja będzie wznowiona bo użytkowników Graupnera jest sporo. To przecież jest niezły biznes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Można już robić pre-order czyli rezerwować nadajniki i odbiorniki z terminem dostępności około 15 kwietnia. Choć ceny wyglądają na delikatnie wyższe https://www.lindinger.at/en/graupnerjetztvorbestellen_en Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 No więc nie przejmuje się i jutro przyjedzie do mnie Graupner MC-26 z ostatnim odbiornikiem który był na stanie w sklepie - GR-16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 12 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Jakby co mam na zbyciu używany MX20 + 4 odbiorniki GR16 (to nie jest oferta wiążąca w rozumieniu zasad giełdy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafvader Opublikowano 13 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 No więc, koronawirus szaleje, chiny nie produkują elektroniki, Polska zamknęła granice a Graupner nieżyje. A ja kupiłem nowe radio i to właśnie Graupnera. I jest super. Czekam tylko kiedy będę mógł je sprawdzić w locie. Niedługo ten model radia który jeszcze pochodzi ze "starych" stanów magazynowych będzie na lotnisku wzbudzał pożądanie bo to przecież jeszcze stara, dobra niemiecka robota a nie wznowiona produkcja przez Koreańczyków. Chodź liczę na to że te radia dalej będą się rozwijać co prawda pod kontrolą Chinsko-Koreańskiej myśli technologicznej ale jednak wciąż do przodu. Fotki wrzucam ku pokrzepieniu serc że Graupner jednak żyje i nie ma czym się przejmować tylko kupować puki są jeszcze egzemplarze które przeszły niemiecką kontrolę jakości. No chyba że totalnie oszalałem i będę tego żałował. Czas pokaże jak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Jak Chińczycy wzięli to w swoje ręce to za chwilę będzie w nich opentx i wszyscy będą się tym systemem zachwycać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Radio jak radio nie ma co się podniecać ! To tylko trochę elektroniki do sterowania modelem. Baw się. W razie czego kupisz sobie nowe inne, lepsze. 9 godzin temu, maxiiii napisał: Jak Chińczycy wzięli to w swoje ręce to za chwilę będzie w nich opentx i wszyscy będą się tym systemem zachwycać. No nie do końca, bo jak ktoś wsiąkł w idee programowania jakiegoś radia, to będzie raczej to przeklinał ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Dlatego na końcu zdania dałem smaila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi