Konrad_P Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Też tak mi się wydaje. Kiedyś próbowałem go stosować ale po zważeniu doszedłem do wniosku że jest za ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Ten klej jest dobry gdy chcesz złapać coś na szybko np. Zamocować popychacze i bowdeny. Do klejenia samolotu się nie nadaje. Dodaje dużo niepotrzebnej masy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Z lewej skrzydło z planów, z prawej skrzydło, które wyciąłem spontanicznie. Chyba zrobię to z prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zdecydowanie to z prawej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Konrad_P napisał: Zdecydowanie to z prawej. A która to prawa ? ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Oczywiście patrząc en face. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Jak W dniu 1.04.2020 o 21:11, robertus napisał: Na dzień dzisiejszy myślę, że lżejsze spoiny osiągnąłbym klejem polimerowym. To na pewno. Tylko polimer wymaga pewnej cyklicznosci - nakladasz, czekasz, sklejasz - powtarzasz hot glut daje efekt momentalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Prawie gotowy. Zostało jeszcze do zrobienia mocowanie pakietu i wyważenie. Tu film z rzucania pustym modelem dla doświadczalnego wyznaczania środka ciężkości. 20200410_152344.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Kolejny ciekawy projekt w Twoim wykonaniu. Gondole silnika zachęcają do zrobienia 2xEDF50. Jakie są rozmiary tego modelu, jakie wyposażenie planujesz? Powodzenia w dalszej budowie. Ja ostatnio z futurystycznych modeli ( przepraszam za off top) tylko Angry Egg,a skleiłem na świąteczną wystawę statyczną. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Wyposażenie już jest. Silnik: AXN-2208-KV2150. W hobbyking to się nazywa Floater-Jet Replacement Motor Serwa 5g Regulator 30A Pakiet 1300mAh 3S Rozmiary Rozpiętość: 99cm Długość: 83cm Waga do lotu ok 650g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Dziś dzień oblotu, poszło idealnie. D 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Gratulacje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Trochę nie widać na oblocie, ale ruszają mu się skrzydła O ile wznios dodatni jest bezproblemowy to wznios ujemny mogę zrobić tylko trochę, nie tak głęboko jak na stojaku. Robi się wtedy niestabilny i stery tracą skuteczność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 21 minut temu, robertus napisał: Dziś dzień oblotu, poszło idealnie. Coś takiego nie ma prawa latać, skoro jednak jest film to musi być sfałszowany Tak na poważnie to gratulacje, choć nie akceptuje żadnych pojazdów powietrznych które tak wyją Jakoś sobie nie wyobrażam latania z takim wyjcem nad głową.. Fajna robota, tak czy inaczej. A te ruszające się skrzydła to już pełen wypas. Czy śmigło w takim pojeździe nie jest narażone na wyłamanie przy lądowaniu/nie powinno być składane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 3 minuty temu, zipp napisał: Czy śmigło w takim pojeździe nie jest narażone na wyłamanie przy lądowaniu/nie powinno być składane? W mojej karierze modelarza tylko raz udało mi się złamać skrzydło na ogonku. Jest ok. Równie dobrze śmigła ciągnące się mogą łamać. Szczegóły mechaniki skrzydła 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Bird of Prey pomalowany. Rozpiętość: 99cm Długość: 83cm Waga do lotu: 730g Silnik: AXN-2208-KV2150. W hobbyking to się nazywa Floater-Jet Replacement Motor Pakiet: 3S 1300mAh Położenie SC i kieszonki na baterię 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zipp Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 na dwóch ostatnich zdjęciach wygląda jakby machał skrzydłami przed odlotem W dniu 20.04.2020 o 14:46, robertus napisał: tylko raz udało mi się złamać skrzydło na ogonku. Jest ok. Równie dobrze śmigła ciągnące się mogą łamać. ok,ok, moja wątpliwość nie dotyczyła śmigła na ogonie tylko śmigła stałego Vs. składane.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. robertus Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Projekt zakończony. Nie mniej będę chciał jeszcze popracować nad stabilnością w lotach z ujemnym wzniosem skrzydeł. Testy zmiany skrzydeł można zobaczyć na YT: 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Robert. Oprócz tego, że model wyszedł fajnie to musze powiedzieć że sprzęt do nagrywania robi robotę. W końcu widać model w locie a nie malutkie punkty jak na większości filmów na YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Masz rację większość nagrań z czapki jest robiona na stockowych obiektywach przeznaczonych do nagrywania z bliska w szerokim kącie. U mnie zawsze było widać dobre zbliżenie, tylko jakość z Mobiusa była gorsza niż z Fireflaya mimo, że oba były nagrywane w 1080p i z tym samym zbliżeniem. No cóż technika idzie do przodu. W Fireflayu mam stabilizację na 1080p i to też robi robotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi