AKocjan Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 akrobacje moim modelem FUN CUB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Bardzo fajnie się ogląda te wygibasy, tylko czemu ma służyć ten pokaz. Bo u mnie na lotnisku czasami pojawia się modelarz który tym modelem kręci podobne wygibasy a czasami i troszeczkę więcej,miło się na to patrzy zważywszy że kolego o imieniu " E " ma tak na oko góra 12 lat ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @wacek.matuszak doskonale ciągle akrobację modelami, moim celem jest wykonywanie akrobacji odpowiadających możliwościom prawdziwych samolotów, tzn nigdy nie będę wisieć na śmigle i latać tak przez cały pokaz . Staram się dokumentować swoje postępy, swój styl latania. Dużo czasu potrzebuję do uzyskania perfekcji . W każdym razie jest poprawa odnośnie beczek, czy lotu odwróconego. W dniu 26.04.2020 o 21:32, wacek.matuszak napisał: miło się na to patrzy zważywszy że kolego o imieniu " E " ma tak na oko góra 12 lat ! Kto ma 12 lat, bo za bardzo nie rozumiem o kogo tutaj chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, AKocjan napisał: moim celem jest wykonywanie akrobacji odpowiadających możliwościom prawdziwych samolotów, tzn nigdy nie będę wisieć na śmigle Ja też próbuję w tym kierunku. Tu jeden Kolega założył fajny dział na Forum o akrobacji wzorowanej na rzeczywistej: - zobacz. Dla mnie super jest ten temat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 1 godzinę temu, AKocjan napisał: @wacek.matuszak doskonale ciągle akrobację modelami, moim celem jest wykonywanie akrobacji odpowiadających możliwościom prawdziwych samolotów, tzn nigdy nie będę wisieć na śmigle i latać tak przez cały pokaz . Staram się dokumentować swoje postępy, swój styl latania. Dużo czasu potrzebuję do uzyskania perfekcji . W każdym razie jest poprawa odnośnie beczek, czy lotu odwróconego. ... Jeżeli ten film dokumentuje Twój styl latania i Twoje postępy to dlaczego jest w dziale Modele elektryczne średniej wielkości? Ponadto jeśli, jak sam piszesz, doskonalisz akrobację modelami to model nie lata z akrobacjami tylko z elementami akrobacji (figury) lub wykonuje akrobację. (lot akrobacyjny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @stema, dziękuje faktycznie to lepiej będzie brzmieć. Mnie się wydaje, że ta sekcja pasuje. Nie chciałem wrzucać do akrobacji 3D, bo takowej nie uprawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Filmy dawaj tu: https://pfmrc.eu/forum/37-filmy-modelarskie/ I tak ktoś Ci zarzuci że latałeś źle ( wycisłeś za duże dżi ), nie tam gdzie trzeba itp ?. Ale tam jest ogólnie dział do tych wygibasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 @grzechoo czasem niestety przez niechlujstwo ślizg się znajdzie , co do G, skoro skrzydła są na swoim miejscu - to nie za duże :D; dzięki następnym razem tak zrobię 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 15 godzin temu, AKocjan napisał: Dużo czasu potrzebuję do uzyskania perfekcji Nie zapomnij o dziewczynach Arek , tam do pelni sukcesu TEZ potrzebna jest perfekcja ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 7 godzin temu, jarek996 napisał: Nie zapomnij o dziewczynach Arek , tam do pelni sukcesu TEZ potrzebna jest perfekcja ? w tej kwestii jestem daleko do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Ładnie sobie radzisz. Ja chyba nigdy nie dojdę do takiego poziomu chociaż FunCub to nie specjalnie akrobat, ale to że radzi sobie, jeszcze raz świadczy o tym jak bardzo jest to udana konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Arek, a ja Cię jednak zmotywuję - przestań wozić się po całym niebie tylko lataj w strefie i wykonuj figury tak, aby miały początek i koniec. Na tę chwilę to takie latanie, gdzie model Cię poniesie, byle tylko się nie rozbić i zrobić coś fajnego. Jeśli taki być cel, to ok. Ale jak mowa o akrobacji, to jednak nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 W dniu 29.04.2020 o 13:45, AKocjan napisał: w tej kwestii jestem daleko do tyłu Podpowiem Ci po znajomosci ; NIE odkladaj "nauki" na pozniej , bo czasem lata poleca i jest za pozno. Lapiesz wtedy szybko co sie nawinie , narobisz dzieci i reszta zycia jest koszmarem , bo okaze sie jednak , ze to nie byla TA ? Troszke latania i troszke tanca . I tak na zmiane ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Pamiętaj też że na każdych zawodach , nawet tych w Pcimiu Dolnym. MUSISZ zawiadomić sędziów o początku i zakończeniu każdej figury jaka jest zaplanowana dla danego konkursu. A na filmie słychać tylko miły dla ucha modelarza dźwięk silnika i porywy wiatru ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andgdy Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Arek> Jaki silnik, śmigło i akumulator masz założony w swoim Fun Cub-ie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi