Dariusz Dudzik Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Lucjan jakim klejem przyklejasz pokrycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 3 godziny temu, Dariusz Dudzik napisał: Lucjan jakim klejem przyklejasz pokrycie. Używam kleju typu WIKOL i cjanoakryli o różnej gęstości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 6 godzin temu, mecenas napisał: ? no widzę że jednak zastosowałeś rurkę AL zamiast węglowej ?. Węglowa jest zbyt "sprężysta" na skręcanie. Wojtku ! , te węglowe widoczne na poprzednich zdjęciach były tylko do przymiarki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 To jak przymocowałeś dźwignie do amelinowej rurki? Tylko nie mów że klejem do amelinium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Jaka jest długość ramienia na klapie chodzi mi o odległość od osi klapy do osi snapa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 6 godzin temu, kesto napisał: To jak przymocowałeś dźwignie do amelinowej rurki? Tylko nie mów że klejem do amelinium? Przykleiłem specjalnym klejem , ale na wszelki wypadek między rurkę a dżwignię wprowadziłem mikro klin. Robiłem próby niszczące na samym kleju rurka węglowa rozpadła się , rurka aluminiowa skręciła się , a klej nie puścił na spoinie. 4 godziny temu, motfil napisał: Jaka jest długość ramienia na klapie chodzi mi o odległość od osi klapy do osi snapa . Odległość od osi zawiasów klapy do osi snapa wynosi 15 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 18 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 I POMAŁU DO PRZODU 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 9 Lipca 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Dolne poszycie centro płata w trakcie budowy. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 4 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca Temat nie umarł. Kolejny etap budowy to wykonanie formy gondoli silnika. Zaczynam od styropianowego "kopyta'. 13 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 6 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Rdzeń styropianowy świeżo pokryty tkaniną szklaną. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Czerwca Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca Me-262 to piękna maszyna, miałem okazję oglądać oryginał w waszyngtońskim Smithsonian National Air and Space Museum, robi ogromne wrażenie mimo upływu prawie wieku. (poniżej zdjęcia ze strony Muzeum, moje gdzieś niestety przepadły..) https://airandspace.si.edu/collection-objects/messerschmitt-me-262-1a-schwalbe-swallow/nasm_A19600328000 (https://airandspace.si.edu/explore/stories/world-war-ii) https://airandspace.si.edu/media/366768-panojpg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 8 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Dzięki pomocy Piotrka który narysował elementy kadłuba w programie komputerowym , daliśmy wszystko do cięcia laserem . Czas przygotować deskę montażową - i budujemy kadłub. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 9 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Budowa kadłuba rozpoczęta - i nie ma już odwrotu. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 9 Czerwca Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Lucjan, a RWD 10 nie skończony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 9 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca Teraz, robas69 napisał: Lucjan, a RWD 10 nie skończony... Skończony czeka na oblot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 12 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca Zaczynam pokrywanie szkieletu kadłuba balsą grubości 3 mm. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 16 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Połówka kadłuba świeżo zdjęta z deski montażowej . 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 16 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca Prawa połowa kadłuba w trakcie montażu. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lucjan Opublikowano 20 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Obie połowy kadłuba oklejone. Po złożeniu połówek wygląda to imponująco - dużo miejsca w tym 'rybim' kadłubie. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 20 Czerwca Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Mam nadzieję że wszystko pasuje🤗. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi