TEQ Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 VSO image resizer- najpotrzebniejsze funkcje, banalna obsługa. Można go pobrać za darmo z sieci, jest dość mały więc problemów nie będzie. Zachowuje informacje exif (jezeli komuś na tym zależy) i ogólnie jestem z niego zadowolony. A tak w temacie; ciekaw jestem efektu końcowego ;D
Patryk Sokol Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ciekawe, że na fotkach kopyto gorzej wygląda. Na żywo zdecydowanie bardziej się świeci
Patryk Sokol Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 No Panowie... Kto z was takiego kopytka by w domu mieć nie chciał? Co tu dużo mówić, nasz genialny artysta-rzeźbiarz pod postacią Ramzesa, skończył to szpachlowe cudeńko, polakierował, a ja TYLKO wypolerowałem. Teraz trzeba pomyśleć, czy jest sens kłaść na to glazurę. IMO nie, ale jak znam Grzesia to pewnie będzie za tym, żeby jednak położyć.
ertman_176 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja polecam farbe w sprayu do AGD i sanitariatów. Gładko jak na lustrze, 3 warstwy i bedziesz się mógł przeglądać.
Patryk Sokol Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 I tak trzeba polerować... Wiem, bo wannę malowaliśmy Poza tym, teraz to już gładziej być nie może.
ertman_176 Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie widać za wiele na zdjeciach ale widze że preparat przetestowałeś Jeżeli jest jak mówisz to nakładać rozdzielacz pozostało
Pawel_W Opublikowano 7 Lutego 2009 Opublikowano 7 Lutego 2009 No Panowie...Kto z was takiego kopytka by w domu mieć nie chciał? Ja bym nie chciał, bo mam podobne
Ramzes18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja bym nie chciał, bo mam podobne Mogłbyś wrzucić jakieś fotki??
Pawel_W Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Fotki Tak jak pisałem kopyto jest podobne bo raczej pod F3mini i modele na zbocze tak do 1,8m (można skrócić rurkę). Narazie jest tylko polakierowane, nie było szlifowane i polerowane - to jeszcze przede mną
Ramzes18 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Opublikowano 9 Lutego 2009 A jeszcze takie pytanko, frezowane CNC czy ręczna robota??
Pawel_W Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 Stary, zniszczony kadłub z miniówki (belka) a reszta łapki i papier ścierny Pod tym względem jestem pedantyczny jak cholera
Czaro Opublikowano 9 Lutego 2009 Opublikowano 9 Lutego 2009 A jeszcze takie pytanko, frezowane CNC czy ręczna robota?? Ty chyba nie rozumiesz o co pytasz
Tomisław Piotr Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 Do Pawła W,- Dobrze, że nikt nie wszedł podczas robienia zdjęc.
Pawel_W Opublikowano 10 Lutego 2009 Opublikowano 10 Lutego 2009 W domu wszyscy wiedzą co się święci, a to akurat drzwi na strych więc mało uczęszczane
staszczyk Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 A takie pytanko do Paweł_W i innych "kopytowiczów". Na fotkach nie widze żeby kopyto było dzielone, jak zatem zamierzasz zrobić z tego formę na kadluby? Zawsze myślałem że na początku roboty się przecina na pól i na kołkach ustalających obróbka.
Patryk Urban Opublikowano 14 Lutego 2009 Opublikowano 14 Lutego 2009 Tu jest pięknie pokazane http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6925
Patryk Sokol Opublikowano 22 Lutego 2009 Opublikowano 22 Lutego 2009 W sumie nijak... Od ostatniej relacji doszło tylko wycięcie skrzydeł ze styroduru. Niemniej nie jest wina Ramzesa, bo cały czas na formę poświęca. Ale myślę, że jak go przycisnę to w końcu zalaminujemy skrzydła i stateczniki do tego modelu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.