TEQ Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 VSO image resizer- najpotrzebniejsze funkcje, banalna obsługa. Można go pobrać za darmo z sieci, jest dość mały więc problemów nie będzie. Zachowuje informacje exif (jezeli komuś na tym zależy) i ogólnie jestem z niego zadowolony. A tak w temacie; ciekaw jestem efektu końcowego ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 Ciekawe, że na fotkach kopyto gorzej wygląda. Na żywo zdecydowanie bardziej się świeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 No Panowie... Kto z was takiego kopytka by w domu mieć nie chciał? Co tu dużo mówić, nasz genialny artysta-rzeźbiarz pod postacią Ramzesa, skończył to szpachlowe cudeńko, polakierował, a ja TYLKO wypolerowałem. Teraz trzeba pomyśleć, czy jest sens kłaść na to glazurę. IMO nie, ale jak znam Grzesia to pewnie będzie za tym, żeby jednak położyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja polecam farbe w sprayu do AGD i sanitariatów. Gładko jak na lustrze, 3 warstwy i bedziesz się mógł przeglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 I tak trzeba polerować... Wiem, bo wannę malowaliśmy Poza tym, teraz to już gładziej być nie może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Nie widać za wiele na zdjeciach ale widze że preparat przetestowałeś Jeżeli jest jak mówisz to nakładać rozdzielacz pozostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 7 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 No Panowie...Kto z was takiego kopytka by w domu mieć nie chciał? Ja bym nie chciał, bo mam podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Ja bym nie chciał, bo mam podobne Mogłbyś wrzucić jakieś fotki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Fotki Tak jak pisałem kopyto jest podobne bo raczej pod F3mini i modele na zbocze tak do 1,8m (można skrócić rurkę). Narazie jest tylko polakierowane, nie było szlifowane i polerowane - to jeszcze przede mną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Dół bardziej ugięty niż góra??? a fe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 9 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 A jeszcze takie pytanko, frezowane CNC czy ręczna robota?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Stary, zniszczony kadłub z miniówki (belka) a reszta łapki i papier ścierny Pod tym względem jestem pedantyczny jak cholera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 9 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 A jeszcze takie pytanko, frezowane CNC czy ręczna robota?? Ty chyba nie rozumiesz o co pytasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 Do Pawła W,- Dobrze, że nikt nie wszedł podczas robienia zdjęc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2009 W domu wszyscy wiedzą co się święci, a to akurat drzwi na strych więc mało uczęszczane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszczyk Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 A takie pytanko do Paweł_W i innych "kopytowiczów". Na fotkach nie widze żeby kopyto było dzielone, jak zatem zamierzasz zrobić z tego formę na kadluby? Zawsze myślałem że na początku roboty się przecina na pól i na kołkach ustalających obróbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 14 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 Tu jest pięknie pokazane http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6925 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 No jak tam prace postępują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 W sumie nijak... Od ostatniej relacji doszło tylko wycięcie skrzydeł ze styroduru. Niemniej nie jest wina Ramzesa, bo cały czas na formę poświęca. Ale myślę, że jak go przycisnę to w końcu zalaminujemy skrzydła i stateczniki do tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.