Shock Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Ciekawy, nowy filmik od Martina Pickeringa . Świetny, znakomicie wykonany model Corsaira i pierwszy lot. Można podpatrzyć dyskusyjne ostatnio na forum lądowania na 3 czy na 2 koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Jego pierwowzór ( ten duży to tylko nieco późniejsza wersja niż model ) na pokazach: Miał nietypowe jak na Korsarze uzbrojenie - 4 działka kaliber 20 mm ( amerykańska przeróbka Hispano ). A tu po kraksie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 (edytowane) I nawet podejscie do ladowania zrobil po kregu ?. Mniej wiecej. Edytowane 2 Sierpnia 2020 przez Andrzej Klos Dyslekcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2020 Wspaniały model, dobry operator , przyjemnie się to ogląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 25 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 To nie jest operator - to jest pilot. Zostało to zatwierdzone ponad wszelką wątpliwość w ostatnich doniesieniach. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 W dniu 25.09.2020 o 23:40, grzegor napisał: To nie jest operator - to jest pilot. Zostało to zatwierdzone ponad wszelką wątpliwość w ostatnich doniesieniach. A są jakieś przepisy, które to normują ? ULC sobie zamiennie stosuje określenia pilot / operator. Czy ja o czymś nie wiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Operator ma szersze znaczenie niż pilot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filek Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Z tego co ostatnio czytałem, właściciel drona jest operatorem (tak jak PLL LOT są operatorem swoich samolotów) a pilot to osoba pilotująca w danej chwili drona. W szczególnych przypadkach operator i pilot to jedna osoba. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 2 godziny temu, AKocjan napisał: A są jakieś przepisy, które to normują ? ULC sobie zamiennie stosuje określenia pilot / operator. Czy ja o czymś nie wiem ? Jest tak jak napisał Kolega nad tym moim postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 No patrzcie operator klawiatury AKocjan uświadomił wielu ludziom na forum że nie szkolili się na pilotów tylko na operatorów samolotów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 27 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Ciekawe bardzo, mnie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegor Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 17 godzin temu, filek napisał: ... operator i pilot to jedna osoba. W sumie to wśród modelarzy, lataczy - właścicieli swoich modeli to codzienność. Operator zresztą już od dawna funkcjonuje w światowym lotnictwie w odniesieniu do odpowiedzialnych za działalność posiadanej lub/i zarządzanej przez nich floty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi