kesto Opublikowano 3 Stycznia Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 15 godzin temu, jarek996 napisał: Wojtek ; RZUC PALENIE, a dla zdrowia WSIADZ czasem NA ROWER ? Wojtek tym rowerem jeździł po fajki. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 10 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Kolejny etap - kopyta pod tłoczenie oszklenia kabin. 8 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 13 Marca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Marca Cały czas prace trwają. Przejście kadłub- skrzydło gotowe, a i oszklenia kabin też się wytłoczyły?. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 8 Kwietnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Po wielu bojach udało się dokończyć oszklenia kabin?. Pozostał jeszcze mechanizm otwierania 1-szej kabiny. Górna część kadłuba między kabinami wynitowana i gotowa do malowania. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Te nity na górze kadłuba to naklejane kółeczka z folii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 8 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Tak, zgadza się. Na próbę zamówiłem trochę tych nitów u https://www.mickreevesmodels.co.uk/~mickreev/Access/accessories.htm 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kliment Opublikowano 30 Kwietnia Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Wojtku, tak dla informacji, model silnika Foka już jest 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 3 Maja Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Maja Dotarły wreszcie elementy tylnego podwozia. Wiem że trochę niezgodne z oryginałem, ale poszedłem na mały kompromis - albo brak sterowania podczas kołowania i oryginalna płoza, albo małe odstępstwo i bezproblemowe sterowanie na ziemi.? 10 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 21 Czerwca Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Jak tam budowa? Są jakieś postępy prac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 21 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Powoli do przodu, z naciskiem na powoli😁, bo sezon lotny. Muszę porobić fotki. Obecnie zrobione zostało kopyto, forma i wylaminowany nos kadłuba. Pracuję też nad liniami podziału blach na kadłubie. Przygotowuję też kopyto do wytłoczenia oszklenia pod reflektor. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 23 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Tak wygląda "nosek" wilka, kopyto, forma, docelowy element i kopyto do wykonania oszklenia. 11 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 24 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Część. Ciekawość mnie zżerała i postanowiłem poskładać model i wstępnie wyważyć. Udało się! Do nosa trzeba tylko ok pół kilo balastu i będzie ok. Pozostało mi do zrobienia mocowanie nosa kadłuba i montaż siłownika otwierania przedniej kabiny. 18 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Rety! Super pięknie! Podziwiam i zazdroszczę troszkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Cudo Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 5 godzin temu, merlin71 napisał: Rety! Super pięknie! Podziwiam i zazdroszczę troszkę... Ten model zasługuje na większą zazdrość ... 😉 To że ktoś buduje takie modele to super, ale to że chce mu się zrobić taką relację - to super do potęgi 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 25 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia No i ameliniowe śmigło gotowe😁. Jeszcze tylko znaczek " Ratier" na łopatach i będzie git. Czy ktoś wie kto wykonuje kalkomanie na zamówienie? 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 25 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia Wiadac, ze oba silniki beda sie krecily w ta sama strone... 3 godziny temu, mecenas napisał: No i ameliniowe śmigło gotowe😁. Jeszcze tylko znaczek " Ratier" na łopatach i będzie git. Czy ktoś wie kto wykonuje kalkomanie na zamówienie? Callie Graphics, robi po bardzo przystepnych cenach: https://callie-graphics.com/ Widac, ze oba silniki beda sie krecily w ta sama strone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Marcin_Matejko Opublikowano 4 Września Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Września Wojtek, Co do kalkomanii to polecam Bartka Bujonka : https://www.facebook.com/bartosz.bujonek/?locale=pl_PL https://mf-zone.pl/ lub Bogusia Żołnierowicza: https://www.facebook.com/fiedotow.mrdecal?locale=pl_PL https://mrdecal.zolnierowi.cz/ Choć na swojej PZL P.6 wydrukowałem sobie sam laserówką na papierze Techmodu: Te kalki drukował mi Bartek: Położyły się bez problemów: A te mi robił Boguś: I tez leżą pięknie :-) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 4 Września Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września Wielkie Dzięki Marcin. Kalki już jadą do mnie od Bogdana. Super kontakt. Nawiasem mówiąc, piękne modele 👍 🏆🎖️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Matejko Opublikowano 17 Września Udostępnij Opublikowano 17 Września Dziękuję Wojtku 🙂 Co do kalek które już widziałem pięknie zrobione na profilu FB Bogusia to sugeruję abyś nie dawał tego białego tła. Ponieważ oryginalna kalkomania która była przyklejana na śmigło był nieco transparentna: Powodzenia w dalszej budowie! To będzie znakomity model 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi