solainer Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Panie to będzie wilk na miarę naszych czasów;). Te wszystkie mechanizmy jednak swoje ważą. Ciekawe jaka bedzie końcowa masa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Celuję w jakieś 20 kg, a ile wyjdzie to zobaczymy?. Jeszcze kontrola, czy podwozie działa wg założeń. I tym sposobem zakończyłem ten etap. Jeszcze muszę wykonać model układu wydechowego dla firmy http://alu-nester.com/pl/alu-nester-tlumiki/ która to wykona te wydechy profesjonalnie i w pełni funkcjonalne. Na chwilę obecną przerywam prace przy Wilku, ponieważ "na tapetę" wchodzi rumak Stasia Skalskiego, tak by było czym latać w przyszłym sezonie?. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 4 godziny temu, mecenas napisał: Na chwilę obecną przerywam prace przy Wilku, ponieważ "na tapetę" wchodzi rumak Stasia Skalskiego, tak by było czym latać w przyszłym sezonie?. Gdybyś nie przerywał pracy przy Wilku, to byś miał czym latać.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 6 godzin temu, mecenas napisał: rumak Stasia Skalskiego Spitfire cz Mustang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Skoro rumak to wiadomo ze Mustang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojan Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 I to pewnie taki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Tak, tylko z maja '44, bez pasów inwazyjnych. Cytat Gdybyś nie przerywał pracy przy Wilku, to byś miał czym latać.? Wilka i tak nie zdążył bym skończyć, finanse i czas nie pozwalają?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 No to mamy przymusową przerwę... Troche szkoda ? ale mustang to też piękny samolot, mój najulubieńszy i to w TAKIM malowaniu! Brawo! Proponuję, w zastępstwie, osobny temat o mustangu. Też pewnie będzie na co popatrzeć Pewnie to zestaw, ale jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 ? Irku, to zestaw firmy ESM https://www.arfpros.com/product.sc?productId=437, który leżakował u mnie kilka lat. Nie wiem czy jest sens zakładać nowy temat (tyle już było o mustangu na forum), zestaw będzie lekko ztiuningowany i przemalowany, to co tu opisywać. Liczę mocno na Krzysztofa (kesto), że pomoże ogarnąć nową canopy?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Ja zgłaszam chęć obejrzenia relacji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 4 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 A tak prawdę mówiąc też bym chętnie obserwował nie było chyba relacji o tym konkretnie modelu tu na forum, choć zestaw znany rzeczywiście i już nie nowość https://youtu.be/YSu_5XCLgGU Mustangów wiele, ale takiego nie było. Najbardziej cieszy mnie wybór malowania. S.Skalski to wielka postać w historii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Można by godzinami słuchać?. Dla mnie to wzór do naśladowania w każdym aspekcie?. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 12 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Uwielbiam go, ja bym nie powiedział na przesłuchaniu w UB tego co On Rożyckiemu. Jeszcze na starość zadawał sobie pytanie co mógłby jeszcze zrobić dla Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 22 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Cześć. Po wykonaniu ogiera "Skalskiego" przyszła pora na ciąg dalszy budowy Wilka. Ruszyły prace z wykonaniem końcówek skrzydeł. Z góry przepraszam za bajzel w pracowni, ale na 8m.kw naprawdę ciężko się zmieścić ze wszystkim a zwłaszcza z prawie 3 m skrzydłem. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 42 minuty temu, mecenas napisał: Z góry przepraszam za bajzel w pracowni, ale na 8m.kw naprawdę ciężko się zmieścić ze wszystkim Ja mam 18m2, skrecam tylko ARFy, a burdel mam duzo wiekszy ? P.S. Jedyne co nas laczy, to ze uzywamy malych (ja rowniez duzych) sciskow Wolcrafta. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mecenas Opublikowano 11 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Prace powoli idą do przodu. Udało mi sie zdobyć w miarę sensowną balsę na poszycie skrzydeł, więc robota idzie. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Skrzydło klejone na szablonie ? tak samo chciałbym skleić w moim wilku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 11 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 ?, tak, ponieważ skrzydło posiada zwichrzenie geometryczne, taki szablon jest bardzo pomocny do precyzyjnego skręcenia lewego i prawego płata. Generowany jest od razu przy projektowaniu skrzydła w programie DevWing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Wojciech świetnie że robota posuwa się do przodu. Pierwsza klasa! Aż miło popatrzeć. W mniejszych i prostszych modelach, gdzie elementy są wycinane ręcznie, prostszym sposobem jest podłożenie listewki pod żeberka, w odpowiednim miejscu i odpowiedniej wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 11 Stycznia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 Tak, tak Irku, dawniej to i ja tak robiłem, ale skoro istnieją narzędzia i przyrządy, to szkoda nie skorzystać. Poza tym, skrzydło jest słusznych rozmiarów i o wiele wygodniej się buduje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi