Janekm Opublikowano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Przy starcie zaliczyłeś taki podmuch, że aż mi się ciepło zrobiło i nie byłem pewien czy start był pod wiatr. Przy takiej pogodzie, pampers to chyba obowiązkowe wyposażenie ?. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2021 Myślę, że trochę przesadziłem z ryzykiem. Wiatr był zbyt silny. Dużo szczęścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 26 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zimowe loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zimowa modyfikacja polegając na wyposażeniu modelu w (prototypowe) narty umożliwiające operowanie z zaśnieżonych pasów startowych. Narty zaprojektowane / wykonane ze sklejki, wkrótce opis konstrukcji . Na filmie przedstawiam pierwsze testy: * projektu nart nie przedstawiam jeszcze ze względu na "testowanie" ich powierzchni ślizgowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Projekt nart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Kolejne loty z nartami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Z tego co widzę to dość mocno wiało. Ja z moimi zdolnościami chyba bym się nie pokusił o loty tym samolotem przy takim wietrze, szkoda by mi było rozbić model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 1 minutę temu, daras napisał: Z tego co widzę to dość mocno wiało. Ja z moimi zdolnościami chyba bym się nie pokusił o loty tym samolotem przy takim wietrze, szkoda by mi było rozbić model. tak wiatr był bardzo silny, mam jednak sporo godzin wylatanych na "Draco". Samolot bardzo dobrze zachowuje się na wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Finalny test nart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Ależ mi się podoba Twoje latanie, te narty to rewelacja! Czy kółko ogonowe nie stawia zbyt dużego oporu? Może też mu nartkę zrobisz? Jednego tylko brakuje do szczęścia, pomaluj te narty na czerwono, będzie bardziej realistycznie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 @Janekm Bardzo dziękuję. Tak mam w planach projekt nartki dla tylnego kółka - na następny sezon. Tylne kółko jest dość blisko steru wysokości - więc muszę zaprojektować nartkę w taki sposób, aby nie mogła ona zablokować steru wysokości. Malowanie również na następny sezon. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Pogoda ostatnio nie rozpieszcza, same silne wiatru - na szczęście mam Draco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Dobrze latasz. Widać ,że mocno wiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 W dniu 10.04.2022 o 17:38, Ares napisał: Dobrze latasz. Widać ,że mocno wiało. dziękuję, model ciężki jak na elektryka; w układzie górnopłata ze slotami - bardzo dobrze sobie radzi z wiatrem mam na nim spory nalot, to też dużo daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 17 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2022 5 godzin temu, AKocjan napisał: model ciężki jak na elektryka; w układzie górnopłata No tak, z wiatrem jednak nie warto przesadzać bo szkoda modeli. Jednak trening pilotażu przy wietrze z pewnością zwiększa bezpieczeństwo pilotażu : jak w dużym lotnictwie. Przypomnij : jakie tam masz baterie i silnik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Z wiatrem zawsze trzeba ostrożnie, łatwo o przecenienie swoich umiejętności / możliwości modelu. Masa modelu do lotu +/- 4500 g LiPo 6S 4500 mAh GensAce (wystarczy na 6 min pokazu dynamicznego - z solidnym zapasem energii Odnośnie silnika: https://www.rc4max.com/e-flite-silnik-trojfazowy-5065-draco-2-0m śmigło: 14,5x9 (4 łopaty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Kolejny przelot modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 kompilacja lądowań modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKocjan Opublikowano 23 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2022 Model w eksploatacji od ponad roku; nadal w bardzo dobrym stanie technicznym nie licząc otarć wynikających z transportu na lotnisko (w lotnictwie dojazd na lotnisko jest najniebezpieczniejszym aspektem - tak mówią ?). Film - przelot dynamiczny z elementami akrobacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi