Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zbjanik Opublikowano 3 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Lutego 2022 Od początku lutego testuję wstępnie nowy etap życia: bycie emerytem. Właściwie miałem w to wejść we wrześniu 2020, kiedy to nabyłem praw, ale wyszło, że jednak będzie to później i ten stan przeciągnął się aż do teraz właśnie. Firma w której pracowałem stanęła na wysokości i bardzo się postarała o godne pożegnanie- dostałem piękny prezent, którego się na prawdę nie spodziewałem: zestaw makiety ultralajta Aerosport 103 w skali 1:3. Rozpiętość 2,3 m, napęd do wyboru spalinowy (20-30 ccm) lub elektryczny. U mnie będzie to spalinowy silnik od podkaszarki 26 ccm, który kilka lat temu przerobił mi kolega Adam o pseudonimie bzik4 (szkoda, że nie udziela się już na naszym forum). Silnik czekał na takie mniej więcej zastosowanie, a nawet ostatnio zbierałem dane do projektu czegoś takiego jak np. Wing Ding (tu Darek aviatik może poświadczyć, że nie zmyślam), a tu proszę- marzysz i masz! Do tego jeszcze, nasz wspólny forumowy kolega Tomasz, ten od wyszywanych koszulek, czapek i polarów, a w byłej już pracy młodszy kolega, wraz ze swoją żoną, zrobili mi niespodziankę: dostałem polar z logo pfmrc i swoim nickiem, czaplę zimową i szalik- też tak pięknie przyozdobione. No więc nie da rady- chwalę się i już! da ! 9
jarek996 Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Ja tez chce na emeryture !!! Gratuluje prezentu , ale nie mogli sie zebrac na taki w skali 1:1 ? ?
zbjanik Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Opublikowano 3 Lutego 2022 Pewnie mogli, ale to bardzo taktowne towarzystwo, więc chyba nie chcieli przesadzać...? 1
Ares Opublikowano 3 Lutego 2022 Opublikowano 3 Lutego 2022 Rzeczywiście wspaniałe prezenty! Gratulacje. Teraz tylko trzeba się przyzwyczaić do nowego trybu życia: będzie więcej czasu na modelarstwo i odpoczynek. Pozdrawiam
Andrzej Klos Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 2 godziny temu, zbjanik napisał: Od początku lutego testuję wstępnie nowy etap życia: bycie emerytem. Właściwie miałem w to wejść we wrześniu 2020, kiedy to nabyłem praw, ale wyszło, że jednak będzie to później i ten stan przeciągnął się aż do teraz właśnie. Firma w której pracowałem stanęła na wysokości i bardzo się postarała o godne pożegnanie- dostałem piękny prezent, którego się na prawdę nie spodziewałem: zestaw makiety ultralajta Aerosport 103 w skali 1:3. Rozpiętość 2,3 m, napęd do wyboru spalinowy (20-30 ccm) lub elektryczny. U mnie będzie to spalinowy silnik od podkaszarki 26 ccm, który kilka lat temu przerobił mi kolega Adam o pseudonimie bzik4 (szkoda, że nie udziela się już na naszym forum). Silnik czekał na takie mniej więcej zastosowanie, a nawet ostatnio zbierałem dane do projektu czegoś takiego jak np. Wing Ding (tu Darek aviatik może poświadczyć, że nie zmyślam), a tu proszę- marzysz i masz! Do tego jeszcze, nasz wspólny forumowy kolega Tomasz, ten od wyszywanych koszulek, czapek i polarów, a w byłej już pracy młodszy kolega, wraz ze swoją żoną, zrobili mi niespodziankę: dostałem polar z logo pfmrc i swoim nickiem, czaplę zimową i szalik- też tak pięknie przyozdobione. No więc nie da rady- chwalę się i już! da ! Gratulacje, bedziesz miaj duzo czasu na modele! Ladne to wnetrze. Czy to w domu czy w pracy?
pacyfic_77 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Życzę dużo zdrowia na tej emeryturze Wysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka
zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Opublikowano 4 Lutego 2022 Serdecznie przepraszam Jarka aviatika za pomyłkę co do imienia. Jarku- wybacz!
d9Jacek Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 16 godzin temu, zbjanik napisał: bycie emerytem Gratulacje Zbyszku....ale jeżeli sądziśz ,że będziesz miał więcej czasu to jesteś w błędzie...jestem w emeryckim stanie od lat trzech i niestety ale czasu mam mniej niż miałem
Bodzioch Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Na emeryturze zawsze jest mniej czasu ale dlaczego nie ma pojęcia. Jestem już ponad 8 lat a wydaje mi się że odszedłem wczoraj. Czas teraz tak szybko biegnie. Może ktoś kiedyś to rozkmini.
zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Opublikowano 4 Lutego 2022 Właśnie Jacku- już są, tego jakieś pierwsze symptomy, że chyba myślę, że się mylę. Ale zobaczymy- jeszcze mam nadzieję...? 1
d9Jacek Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 38 minut temu, Bodzioch napisał: Może ktoś kiedyś to rozkmini. Andrzeju, to jest ten cholerny relatywizm czasu
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 4 Lutego 2022 19 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Gratulacje, bedziesz miaj duzo czasu na modele! Ladne to wnetrze. Czy to w domu czy w pracy? Andrzeju- to jest w domu, w niedawno powstałej przybudówce. Jej powstanie też jest związane z posuwaniem się w wieku. Kupiliśmy stary, ale pod remontowany dom, taki typowy tu na Opolszczyźnie, wąski długi, z sypialnią a na piętrze. Lata lecą, nawet w tym wątku piszemy że jakoś coraz szybciej, do tego kręcone schody- zdecydowaliśmy od razu, że trzeba zbudować sypialnię na stare lata na parterze. Ogólnie preferujemy takie rustykalne klimaty, no i taki jest mniej więcej efekt. Z racji, że Australia uporczywie trwa w błędzie co do tego kiedy jest zima, a kiedy lato ?, zamieszczam specjalnie dla Ciebie dwie wersje fotki z zewnątrz, i do tego jedną z wnętrza. 6 1
pacyfic_77 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Piękny też mieszkam na Opolszczyźnie w okolicach Praszki. U mnie modelarzy jak na lekarstwo pozdrawiam Piotrek Wysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka
Andrzej Klos Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 Piekny, pod kazdym wzgledem, moj styl!
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 8 godzin temu, pacyfic_77 napisał: w okolicach Praszki Jak bylem gowniarzem ( pochodze z Zielonej Gory ) , to kolegi ojciec ( jakis tam inzynier ) duzo jezdzil w delegacje w Wasze okolice. Przywozil zawsze chleb z Wielunia i mowil , ze to najlepszy chleb jaki mozna kupic . Pamietam to tak dokladnie , jak by zdarzylo sie wczoraj : wchodzi z pachnacym chlebem , kroi dwie kromeczki i podaje nam ( mi i swojemu synowi ) posmarowane maselkiem ? Dobry chleb bedzie mi sie juz ZAWSZE kojarzyl z Wieluniem .
jarek_aviatik Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 19 godzin temu, zbjanik napisał: Serdecznie przepraszam Jarka aviatika za pomyłkę co do imienia. Jarku- wybacz! Nawet nie zauważyłem czytając. Napiszę trochę filozoficznie, nowy etap w życiu nastraja do takich filozoficznych przemysleń. Zycie jest pełne pomyłek, gdyby tylko takie były, to praktycznie byłoby bezproblemowe. Nie ma za co przepraszać Zbyszku. Jeśli wrócisz do tematu Wing Dinga - daj znać. Może jednak skusisz się na tą naszą wersję zmodyfikowaną. Niebawem koledzy powtórzą próbę statyczną.
Ares Opublikowano 17 Lutego 2022 Opublikowano 17 Lutego 2022 W dniu 4.02.2022 o 21:51, zbjanik napisał: fotki z zewnątrz, i do tego jedną z wnętrza. Zbyszku , masz piękny domek i przybudówkę również. Naprawdę robi wrażenie. Jest się czym pochwalić. W dniu 5.02.2022 o 08:53, jarek996 napisał: Jak bylem gowniarzem ( pochodze z Zielonej Gory ) Świat jest mały : studiowałem w Zielonej Górze no i w sumie niedaleko mieszkam ( 50km na południe od ZG)
Rekomendowane odpowiedzi