Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zbjanik Opublikowano 3 Lutego 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Od początku lutego testuję wstępnie nowy etap życia: bycie emerytem. Właściwie miałem w to wejść we wrześniu 2020, kiedy to nabyłem praw, ale wyszło, że jednak będzie to później i ten stan przeciągnął się aż do teraz właśnie. Firma w której pracowałem stanęła na wysokości i bardzo się postarała o godne pożegnanie- dostałem piękny prezent, którego się na prawdę nie spodziewałem: zestaw makiety ultralajta Aerosport 103 w skali 1:3. Rozpiętość 2,3 m, napęd do wyboru spalinowy (20-30 ccm) lub elektryczny. U mnie będzie to spalinowy silnik od podkaszarki 26 ccm, który kilka lat temu przerobił mi kolega Adam o pseudonimie bzik4 (szkoda, że nie udziela się już na naszym forum). Silnik czekał na takie mniej więcej zastosowanie, a nawet ostatnio zbierałem dane do projektu czegoś takiego jak np. Wing Ding (tu Darek aviatik może poświadczyć, że nie zmyślam), a tu proszę- marzysz i masz! Do tego jeszcze, nasz wspólny forumowy kolega Tomasz, ten od wyszywanych koszulek, czapek i polarów, a w byłej już pracy młodszy kolega, wraz ze swoją żoną, zrobili mi niespodziankę: dostałem polar z logo pfmrc i swoim nickiem, czaplę zimową i szalik- też tak pięknie przyozdobione. No więc nie da rady- chwalę się i już! da ! 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Ja tez chce na emeryture !!! Gratuluje prezentu , ale nie mogli sie zebrac na taki w skali 1:1 ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 3 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Pewnie mogli, ale to bardzo taktowne towarzystwo, więc chyba nie chcieli przesadzać...? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 3 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2022 Rzeczywiście wspaniałe prezenty! Gratulacje. Teraz tylko trzeba się przyzwyczaić do nowego trybu życia: będzie więcej czasu na modelarstwo i odpoczynek. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 2 godziny temu, zbjanik napisał: Od początku lutego testuję wstępnie nowy etap życia: bycie emerytem. Właściwie miałem w to wejść we wrześniu 2020, kiedy to nabyłem praw, ale wyszło, że jednak będzie to później i ten stan przeciągnął się aż do teraz właśnie. Firma w której pracowałem stanęła na wysokości i bardzo się postarała o godne pożegnanie- dostałem piękny prezent, którego się na prawdę nie spodziewałem: zestaw makiety ultralajta Aerosport 103 w skali 1:3. Rozpiętość 2,3 m, napęd do wyboru spalinowy (20-30 ccm) lub elektryczny. U mnie będzie to spalinowy silnik od podkaszarki 26 ccm, który kilka lat temu przerobił mi kolega Adam o pseudonimie bzik4 (szkoda, że nie udziela się już na naszym forum). Silnik czekał na takie mniej więcej zastosowanie, a nawet ostatnio zbierałem dane do projektu czegoś takiego jak np. Wing Ding (tu Darek aviatik może poświadczyć, że nie zmyślam), a tu proszę- marzysz i masz! Do tego jeszcze, nasz wspólny forumowy kolega Tomasz, ten od wyszywanych koszulek, czapek i polarów, a w byłej już pracy młodszy kolega, wraz ze swoją żoną, zrobili mi niespodziankę: dostałem polar z logo pfmrc i swoim nickiem, czaplę zimową i szalik- też tak pięknie przyozdobione. No więc nie da rady- chwalę się i już! da ! Gratulacje, bedziesz miaj duzo czasu na modele! Ladne to wnetrze. Czy to w domu czy w pracy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfic_77 Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Życzę dużo zdrowia na tej emeryturze Wysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Serdecznie przepraszam Jarka aviatika za pomyłkę co do imienia. Jarku- wybacz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 16 godzin temu, zbjanik napisał: bycie emerytem Gratulacje Zbyszku....ale jeżeli sądziśz ,że będziesz miał więcej czasu to jesteś w błędzie...jestem w emeryckim stanie od lat trzech i niestety ale czasu mam mniej niż miałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Na emeryturze zawsze jest mniej czasu ale dlaczego nie ma pojęcia. Jestem już ponad 8 lat a wydaje mi się że odszedłem wczoraj. Czas teraz tak szybko biegnie. Może ktoś kiedyś to rozkmini. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Właśnie Jacku- już są, tego jakieś pierwsze symptomy, że chyba myślę, że się mylę. Ale zobaczymy- jeszcze mam nadzieję...? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 38 minut temu, Bodzioch napisał: Może ktoś kiedyś to rozkmini. Andrzeju, to jest ten cholerny relatywizm czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zbjanik Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 19 godzin temu, Andrzej Klos napisał: Gratulacje, bedziesz miaj duzo czasu na modele! Ladne to wnetrze. Czy to w domu czy w pracy? Andrzeju- to jest w domu, w niedawno powstałej przybudówce. Jej powstanie też jest związane z posuwaniem się w wieku. Kupiliśmy stary, ale pod remontowany dom, taki typowy tu na Opolszczyźnie, wąski długi, z sypialnią a na piętrze. Lata lecą, nawet w tym wątku piszemy że jakoś coraz szybciej, do tego kręcone schody- zdecydowaliśmy od razu, że trzeba zbudować sypialnię na stare lata na parterze. Ogólnie preferujemy takie rustykalne klimaty, no i taki jest mniej więcej efekt. Z racji, że Australia uporczywie trwa w błędzie co do tego kiedy jest zima, a kiedy lato ?, zamieszczam specjalnie dla Ciebie dwie wersje fotki z zewnątrz, i do tego jedną z wnętrza. 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfic_77 Opublikowano 4 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Piękny też mieszkam na Opolszczyźnie w okolicach Praszki. U mnie modelarzy jak na lekarstwo pozdrawiam Piotrek Wysłane z mojego M2006C3MNG przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Piekny, pod kazdym wzgledem, moj styl! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 8 godzin temu, pacyfic_77 napisał: w okolicach Praszki Jak bylem gowniarzem ( pochodze z Zielonej Gory ) , to kolegi ojciec ( jakis tam inzynier ) duzo jezdzil w delegacje w Wasze okolice. Przywozil zawsze chleb z Wielunia i mowil , ze to najlepszy chleb jaki mozna kupic . Pamietam to tak dokladnie , jak by zdarzylo sie wczoraj : wchodzi z pachnacym chlebem , kroi dwie kromeczki i podaje nam ( mi i swojemu synowi ) posmarowane maselkiem ? Dobry chleb bedzie mi sie juz ZAWSZE kojarzyl z Wieluniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek_aviatik Opublikowano 5 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 19 godzin temu, zbjanik napisał: Serdecznie przepraszam Jarka aviatika za pomyłkę co do imienia. Jarku- wybacz! Nawet nie zauważyłem czytając. Napiszę trochę filozoficznie, nowy etap w życiu nastraja do takich filozoficznych przemysleń. Zycie jest pełne pomyłek, gdyby tylko takie były, to praktycznie byłoby bezproblemowe. Nie ma za co przepraszać Zbyszku. Jeśli wrócisz do tematu Wing Dinga - daj znać. Może jednak skusisz się na tą naszą wersję zmodyfikowaną. Niebawem koledzy powtórzą próbę statyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 17 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 W dniu 4.02.2022 o 21:51, zbjanik napisał: fotki z zewnątrz, i do tego jedną z wnętrza. Zbyszku , masz piękny domek i przybudówkę również. Naprawdę robi wrażenie. Jest się czym pochwalić. W dniu 5.02.2022 o 08:53, jarek996 napisał: Jak bylem gowniarzem ( pochodze z Zielonej Gory ) Świat jest mały : studiowałem w Zielonej Górze no i w sumie niedaleko mieszkam ( 50km na południe od ZG) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi