young Opublikowano 1 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Wow, super . ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 1 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 Myślę, że swój prawdziwy charakter pokaże dopiero po malowaniu, a jak przetrwa oblot to dostanie oznaczenie DRACO ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 3 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Zakończenie prac na ogonie..... Teraz Wilga czeka na okna... i wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 7 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 12 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2022 Ostatnie prace przed malowaniem..... Powoli wykańczam wnętrze, czekając na szyby. Spinam kable, sprawdzam podłączenia. Udało mi się wygospodarować w kabinie trochę miejsca na płaskie oddzielenie elektroniki depronem 6mm. Nawet znalazło się miejsce na atrapy siedzeń i miejsce na pilota. Zostawię tak biało, tylko siedzenia na czarno pomaluje. Niestety z odważnych pilotów został tylko ten najbardziej doświadczony z drugiej Wojny, ale co tam... przy oblocie doświadczenia nigdy za wiele... ? Mogłem wszystko spiąć i sprawdzić mój autorski system oświetlenia. Wyszło całkiem nieźle. Na stałe świecą się światła pozycyjne na końcówkach skrzydeł (jeszcze nie pomalowane na czerwony i zielony) oraz reflektor oświetlający ogon. Przełącznikiem na aparaturze włączam światła lądowania... i zaczyna się dyskoteka... ale prawie jak w oryginale... ? w końcu to samolot do lądowań specjalnych ? video-43fe8006b89e5d335812c108eebca0f6-V.mp4 video-8809afefb247dc5e0c6d12fde91901fd-V.mp4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 No pięknie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 14 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Czekając na szyby cd.... Coraz bliżej malowania..... I po malowaniu może jakieś naklejki..... oczywiście czarne 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 15 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 I w końcu szyby dotarły i można wykończyć malowaniem. Niestety muszę pomyśleć o jakimś pokryciu modelu papierem czy czymś innym bo po zdjęciu taśmy ochronnej powychodziły wszystkie nierówności styropianu i szpachlowania. Cóż dopiero się uczę. Maluje przy dużym wietrze i dokończę projekt nawet jak nie będzie tak efektowny jak bym chciał... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Kolor dobrany fachowo , no i ten napis "FLYING COWBOYS POLAND" ? Gdzie zamawiałeś oszklenie, o którym piszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 15 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Wszystko wygląda znacznie lepiej po kilku warstwach farby ? 1 hour ago, Janekm said: Gdzie zamawiałeś oszklenie, o którym piszesz? Dokończenie szkolenia było konieczne by dalej dokończyć prace. Szyby boczne i tylną, podobnie jak przednią robiłem sam, ale nie miałem czasu na wykończenie kopyt i czekałem na wolną chwilę.. zupełnie jak na przesyłkę.... kilka dni ? Wczoraj je w końcu ogarnąłem... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Teraz rozumiem, po zdjęciu taśm maskujących wygląda pięknie, zupełnie nie martwiłbym się powierzchnią. Jedna rzecz mi się nasunęła, kiedy oglądałem "nocne filmy" z prezentacją oświetlenia, mianowicie wnętrze wlotu powietrza do silnika, tam gdzie jest reflektor, okleiłbym od środka jakąś folią aluminiową, żeby nie prześwietlał wnętrza całej maski, a tylko do przodu świecił. Teraz z przedniej części tworzy się taka duża czerwona lampa. Myślę, że wiele nie będzie to ważyć a efekt może być ciekawy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 15 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 3 minutes ago, Janekm said: Teraz z przedniej części tworzy się taka duża czerwona lampa. Myślę, że wiele nie będzie to ważyć a efekt może być ciekawy. Bardzo dobry pomysł, myślałem o jakiejś osłonie, ale patent z folią aluminiową najbardziej mi się podoba ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Kadłub dzisiaj gotowy na naklejki, tak wyglądał wczoraj przed malowaniem... ... A tak dzisiaj po malowaniu i podrasowaniu markerem przed oklejaniem.... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Pomysł z markerem niezły, tylko że (moim zdaniem) jego kolor jest zbyt ciemny. Mógłby być ciemno-czerwony. Ale to drobiazg, po oblocie można nawet paseczki depronu dociąc, pomalować i przykleić, mam na myśli kadłub, bo taka operacja na usterzeniu nie wiadomo jaki efekt w locie mogłaby dać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Dla porządku w dokumentacji, końcowe etapy montażu.... ? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 18 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Przyszły nalepki na DRACO, ciekaw jestem co z tego wyjdzie bo pierwszy raz będę oklejał model... Mam porównanie, naklejka robiona przeze mnie i kupna. Z kupą trzeba trochę wprawy bo folia łatwo się marszczy. Zobaczę czy nie będzie się odklejać, ale wydaje się być ok. Pierwsze próby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 18 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Chyba będzie dobrze ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stearman Opublikowano 18 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Wykleiłem kadłub. Zobaczę czy jutro nie odpadną ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekm Opublikowano 18 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2022 Rewelacja! Nie to żebym chciał naciskać ale te koła od Funcuba bardzo ładnie by do Twojego Draco pasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi