jarek996 Opublikowano Wtorek o 15:47 Opublikowano Wtorek o 15:47 Jesli masz na tym zdjeciu "gaz" w srodku gaznika, to przerzuc sie w inne oczko na orczyku (krotszy popychacz). Ze zdjecia wynika, ze jesli chcesz "pociagnac" gaz, to nie juz miejsca na serwie. Juz prawie jestes w "gornym" polozeniu (godzina 11), a "ciagnac" gaz wejdziesz na godz 12 i przeskoczysz na 13 i 14. Wtedy popychacz zacznie haczyc o serwo (albo przynajmniej o os orczyka). Dobrze, ze ktos tutaj nie spi 😂 No chyba, ze to tylko przymiarki 😉
witold_pi Opublikowano Wtorek o 16:31 Opublikowano Wtorek o 16:31 Ja bym się pokusił o przegub kulowy na orczyku, z drugiej strony snap na gaźnik, a druciany łącznik można zgiąć pod kątem , ale jak dxwigienkę gaźnika da się do góry może się bez tego obejdzie.
Grzesiek Opublikowano Wtorek o 16:35 Autor Opublikowano Wtorek o 16:35 Tak jak jest jest ok.Jak zloze model zrobie filmik z pracy serwo-gaźnik. W tej pozycji jest zamkniety gaźnik, serwo obracajac sie w lewo pcha popychacz otwierajac gaźnik.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Grzesiek Opublikowano Środa o 19:23 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Środa o 19:23 Troche do przodu. 7
pacyfic_77 Opublikowano Czwartek o 18:36 Opublikowano Czwartek o 18:36 Grzesiu kończ model, bo kolejny się już rysuje😉 1
Grzesiek Opublikowano Czwartek o 18:39 Autor Opublikowano Czwartek o 18:39 3 minuty temu, pacyfic_77 napisał: Grzesiu kończ model, bo kolejny się już rysuje😉 Będziemy budować. Kto wie co to takiego? 1
Grzesiek Opublikowano Czwartek o 20:01 Autor Opublikowano Czwartek o 20:01 Godzinę temu, paweln7 napisał: C-104 ? Brawo Paweł.Kolega Piotr obrysowuje plany Schiera. Wstępne założenie skala 1:5 czyli rozpietosc ok 1500 ,motor ASP fs 91, ale to na inny temat.
paweln7 Opublikowano Czwartek o 20:10 Opublikowano Czwartek o 20:10 7 minut temu, Grzesiek napisał: Brawo Paweł.Kolega Piotr obrysowuje plany Schiera. Wstępne założenie skala 1:5 czyli rozpietosc ok 1500 ,motor ASP fs 91, ale to na inny temat. Fajne maleństwo 😄 2,0 -2,2 m był by fajniejszy
Grzesiek Opublikowano Czwartek o 20:22 Autor Opublikowano Czwartek o 20:22 Zapewne tak ale niestety nie dysponuje miejscem na budowe tak dyżego modelu.
Grzesiek Opublikowano 20 godzin temu Autor Opublikowano 20 godzin temu Witam model czeka na farbę.Jak będą postępy zamieszczę fotki.Natomiast mam pytanie czy którys z kolegow budujących lub majacych RWD posiada wzory kalkomani i zechciał by sie podzielić?
Lucjan Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu 2 godziny temu, Grzesiek napisał: Witam model czeka na farbę.Jak będą postępy zamieszczę fotki.Natomiast mam pytanie czy którys z kolegow budujących lub majacych RWD posiada wzory kalkomani i zechciał by sie podzielić? Mam taką oto wersję , ale musiałbyś pomniejszyć do Twojej skali . RWD-10_kalkomanie.pdf 1 2
Grzesiek Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Dziękuję bardzo Lucjan, pokombinujemy.Muszę wymyslić jakąś komore bezpyłową.Farba już jest.Doradzili mi w mieszalni abym pomalował bazą z utwardzaczem, muszę zrobić próbkę na działanie paliwa.Powstały też wariaty do zamykania maski druk z TPU czarnego nie miałem. 2 1
Rekomendowane odpowiedzi