Kmiloob Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 A jak u nich z wysyłką i kosztami dostawy?
BartekSz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Węglowe to znaczy takie ładne że widać mate węglową?
sebarc Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Wysyłka 2,50 funtów, czas dostawy max 6 dni od dnia zakupu. BartekSz: Nie..
PiotrR Opublikowano 18 Maja 2009 Opublikowano 18 Maja 2009 Jak tam SU lata? może jakiś filmik- mam dużą chętkę na niego :wink:
radek872 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Opublikowano 18 Maja 2009 Nawet sie nie zastanawiaj model lata inaczej niz wszystkie zachowuje sie jak halowy elektryk przy tej wadze filmik bedzie mysle za max 2 tyg.Trwaja prace nad pasem startowym :faja:
radek872 Opublikowano 18 Maja 2009 Autor Opublikowano 18 Maja 2009 Żeby zrobic film który mozna bedzie pokazać w necie trzeba troche polatac tym modelem nie ma zamiaru wstawiac filmiku z pląsania po niebie bo to bedzie lamerskie, nudne do :ass:
BartekSz Opublikowano 7 Czerwca 2009 Opublikowano 7 Czerwca 2009 A jak na tym os maxie 55ax i tym śmigle Cam prop Graupner 14,5x4 Ci ten silnik kręci ? Czy reakcja na gaz jest niewiele gorsza niż na 13x4w ? Próbowałeś jakiejś bambuli ?
radek872 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2009 Obiecany filmik z czwartego lotu Su jak wlatam sie w model to wstawie cos lepszego A jak na tym os maxie 55ax i tym śmigle Cam prop Graupner 14,5x4 Ci ten silnik kręci ?Czy reakcja na gaz jest niewiele gorsza niż na 13x4w ? Próbowałeś jakiejś bambuli ? Siknik kręci 10600 obrotów fajnie reaguje na gaz.Próbowałem na bambuli 14x4 ale ciąg jest mniejszy dosyc odczuwalne i obroty w granicach 10 tys
Paweł Rzedzicki Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ale ohydnie brzęczy, powinni zakazać sprzedaży takich małych dwusuwów I maskę ubierz mu w końcu, to tak szpeci... :rotfl:
radek872 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 Po wsi latać to jest dobre a lepsze to niż dzwięk kosiarki maske dostanie w swoim czasie narazie silnik jest na przelaniu i nie chce go usmazyć niech sobie jeszcze pochodzi i dobrze sie dotrze. Poza tym co chwile zmienia sie regulacja i musze miec dostep do wszystkiego. Koniecznie musze dać podkładki pod łoże aby odchylić silnik lekko w górę w katanie 50 jest to samo zresztą na filmie widać, że ciągle zaciagam wysokosc aby utrzymac pion podczas zawisu i nie wiem czemu tak zrobili chyba na złość żeby na spalinie gorzej latał :lol2:
BartekSz Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 A nie myślałeś że zamiast tego osmaxa 55ax dozbierać do asp61 (ale może być za słaby) lub do saito 82 ? Znacznie by to poprawiło precyzje
radek872 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2009 ASP 61 zdecydowanie za słaby mozliwe, że z czasem zmienie na FA 82
Jano Opublikowano 8 Czerwca 2009 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Ten nieprzyjemny odgłos silnika bierze się z tej budki ,którą wymyslili by model był uniwersalny pod spalinę i elektryka,to ona tak szpetnie dzwoni..Ja w moim Yaku55 mam to samo.A z założoną osłoną na silnik jest jeszcze gorzej :x
radek872 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2009 Ta budka ma za zadanie wydłużyć model i zbic wage materiałów aby wyjsc z srodkiem ciezkosci .Odgłos jest identyczny w wszystkich silnikach AX przez talerzyk w tłumiku przy srednich obrotach wytwarza sie rezonans nawet gdzies producent pisał na ten temat i wątpię żeby to była wina budy. Wczesniej silnik był w Bossanovie bez budy i odgłos był identyczny 46AX w diablotinie fun fly robił to samo
grzegorzp Opublikowano 9 Czerwca 2009 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Dokładnie tak, to jest odgłos tłumika w sreii AX, miałem to samo w 120AX.
radek872 Opublikowano 12 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2009 Mam pytanie do osób znających sie na dobieraniu tłumika rezo itp.Chce spróbować OS maxa 55Ax z tłumikiem rezo od MVVS 6,5-8ccm czy mozna od biedy zastosować go w tej 9-tce AX ? link http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=440&sName=tlumik-mvvs-6-5-b podaja, że moc wzrasta do 30% gdyby udało sie uzyskać 15% byłbym zadowolony. A może ktoś juz próbował z tymi tłumikami ??
BartekSz Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Mocy napewno doda tłumik TowerPRo bo to kopia tłumików preformance specialitates.
BartekSz Opublikowano 14 Czerwca 2009 Opublikowano 14 Czerwca 2009 Chyba o tym ciągle mówią by stosować w 46ax za tę cenę możesz zaryzykować (wysyłka droga ale podobny do tłumików GMS) http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXJB16&P=ML Napewno mocy doda taki tłumik: http://www.pspec.com/details.asp?ProdID=61&category=8 A najprostszym sposobem zwiększenia mocy może być wyjęcie zwężki w tłumiku.. Ale nie wiem czy przypadkiem też nie lepiej bedzie zejśc o cal ze śmigłem by odczuć większy wzrost mocy po wyjęciu zwężki. Pewnie stracisz też na liniowości przejscia na obrotach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.