Skocz do zawartości

Su 29 50E Sebart

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 323
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nawet sie nie zastanawiaj :D model lata inaczej niz wszystkie zachowuje sie jak halowy elektryk przy tej wadze filmik bedzie mysle za max 2 tyg.Trwaja prace nad pasem startowym :faja:

Opublikowano

Żeby zrobic film który mozna bedzie pokazać w necie trzeba troche polatac tym modelem nie ma zamiaru wstawiac filmiku z pląsania po niebie bo to bedzie lamerskie, nudne do :ass: :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jak na tym os maxie 55ax i tym śmigle Cam prop Graupner 14,5x4 Ci ten silnik kręci ?

Czy reakcja na gaz jest niewiele gorsza niż na 13x4w ? Próbowałeś jakiejś bambuli ?

Opublikowano

Obiecany filmik z czwartego lotu Su

jak wlatam sie w model to wstawie cos lepszego

A jak na tym os maxie 55ax i tym śmigle Cam prop Graupner 14,5x4 Ci ten silnik kręci ?

Czy reakcja na gaz jest niewiele gorsza niż na 13x4w ? Próbowałeś jakiejś bambuli ?

Siknik kręci 10600 obrotów fajnie reaguje na gaz.Próbowałem na bambuli 14x4 ale ciąg jest mniejszy dosyc odczuwalne i obroty w granicach 10 tys

Opublikowano

Po wsi latać to jest dobre a lepsze to niż dzwięk kosiarki :D maske dostanie w swoim czasie narazie silnik jest na przelaniu i nie chce go usmazyć niech sobie jeszcze pochodzi i dobrze sie dotrze. Poza tym co chwile zmienia sie regulacja i musze miec dostep do wszystkiego.

Koniecznie musze dać podkładki pod łoże aby odchylić silnik lekko w górę w katanie 50 jest to samo zresztą na filmie widać, że ciągle zaciagam wysokosc aby utrzymac pion podczas zawisu i nie wiem czemu tak zrobili chyba na złość żeby na spalinie gorzej latał :lol2:

Opublikowano

A nie myślałeś że zamiast tego osmaxa 55ax dozbierać do asp61 (ale może być za słaby) lub do saito 82 ? Znacznie by to poprawiło precyzje :)

Opublikowano

Ten nieprzyjemny odgłos silnika bierze się z tej budki ,którą wymyslili by model był uniwersalny pod spalinę i elektryka,to ona tak szpetnie dzwoni..Ja w moim Yaku55 mam to samo.A z założoną osłoną na silnik jest jeszcze gorzej :x

Opublikowano

Ta budka ma za zadanie wydłużyć model i zbic wage materiałów aby wyjsc z srodkiem ciezkosci .Odgłos jest identyczny w wszystkich silnikach AX przez talerzyk w tłumiku przy srednich obrotach wytwarza sie rezonans nawet gdzies producent pisał na ten temat i wątpię żeby to była wina budy. Wczesniej silnik był w Bossanovie bez budy i odgłos był identyczny 46AX w diablotinie fun fly robił to samo

Opublikowano

Mam pytanie do osób znających sie na dobieraniu tłumika rezo itp.Chce spróbować OS maxa 55Ax z tłumikiem rezo od MVVS 6,5-8ccm czy mozna od biedy zastosować go w tej 9-tce AX ? link http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=productsMore&iProduct=440&sName=tlumik-mvvs-6-5-b podaja, że moc wzrasta do 30% gdyby udało sie uzyskać 15% byłbym zadowolony.

:D A może ktoś juz próbował z tymi tłumikami ??

Opublikowano

Chyba o tym ciągle mówią by stosować w 46ax za tę cenę możesz zaryzykować (wysyłka droga ale podobny do tłumików GMS)

http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXJB16&P=ML

Napewno mocy doda taki tłumik:

http://www.pspec.com/details.asp?ProdID=61&category=8

A najprostszym sposobem zwiększenia mocy może być wyjęcie zwężki w tłumiku.. Ale nie wiem czy przypadkiem też nie lepiej bedzie zejśc o cal ze śmigłem by odczuć większy wzrost mocy po wyjęciu zwężki. Pewnie stracisz też na liniowości przejscia na obrotach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.