FockeWulf Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Jeszcze możesz Przejrzeć ofertę czeskiego Hacker https://www.hacker-model.com/en/katalog/akrobaticke-modelyMam Park mastera i RC Factory. Multiplex lata jakby bardziej jak latawiec,tj. jest bardzo lekki, ma duża powierzchnię boczną. Chyba bardziej lubię Rc Factory.
Amadi Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 10 godzin temu, michal888 napisał: Generalnie te model Mpx po za tą najnowszą extra 300lx mają złe proporcje jak na dzisiejsze standardy. Wiesz może jak lata ta najnowsza extra 330lx? 9 godzin temu, FockeWulf napisał: Jeszcze możesz Przejrzeć ofertę czeskiego Hacker https://www.hacker-model.com/en/katalog/akrobaticke-modely Widziałeś kiedyś jak ktoś latał modelami z Hacker? Jakie są w porównaniu do RC Factory?
FockeWulf Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 Widziałeś kiedyś jak ktoś latał modelami z Hacker? Jakie są w porównaniu do RC Factory? Tak, koledzy na lotnisku nimi latają. Są to modele wyraźnie cięższe niż RC Factory i to nie tylko masą, ale także w powietrzu. Sam nie latałem, ale wrażenia pozytywne. Trochę więcej bezwładności jest. No i są większe.
Amadi Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 A czy wiesz czy są gdzieś dostępne w Polsce? Jaki model polecasz z firmy Hacker? Jakie modele polecacie najbardziej z firmy RC Factory?
Ares Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 6 godzin temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Jakie modele polecacie najbardziej z firmy RC Factory? Amadeusz, wrzucam linka : może coś takiego do latania na łące za blokiem? W sumie model w miarę tani a możnaby sobie trenować gdy nie ma czasu lub możliwości dojazdu na lotnisko. Jest też filmik: https://modelemax.pl/pl/samoloty-elektryczne-/30263-rc-factory-edge-xl-orange-t91 Nie wiem jak te modele latają i jakie są w sensie jakościowym bo nie miałem nigdy nic z tej firmy. Także może niech się na ten temat wypowie ktoś kto lata lub latał samolotami z RC Factory. Pozdrawiam.
Amadi Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 Wydaje się dobra propozycja. Musiałby się ktoś kto używa modele tej firmy wypowiedzieć się jaka jest najbardziej sensowna opcja z RC Factory.
enter1978 Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 28 minut temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Wydaje się dobra propozycja. Musiałby się ktoś kto używa modele tej firmy wypowiedzieć się jaka jest najbardziej sensowna opcja z RC Factory. Zadzwoń do JPS Szczepaniak , ja nie chcę na forum publikować numerów telefonów, ale znajdziesz kontakt w google. Ma w ofercie te modele , zaręczam że ceną przebije cenę sklepową , doradzi ci bo to modelarz przez duże M, zna i te modele i ludzi którzy tym wywijają. Rc Factory ma w ofercie również dwupłaty 3D tak że dowiesz jaki będzie dla ciebie szyty na miarę. Jak masz możliwośc to zdecyduj się na dedykowany silnik do takiego modelu , silnik nie będzie tani bo on ma tylko renomowane produkty , ale czasmi się zastanawiam czy nie wyszedł bym lepiej gdybym kupił dedykowany silnik zamiast tego co mam.
Amadi Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 4 minuty temu, enter1978 napisał: Zadzwoń do JPS Szczepaniak , ja nie chcę na forum publikować numerów telefonów, ale znajdziesz kontakt w google. Ma w ofercie te modele , zaręczam że ceną przebije cenę sklepową , doradzi ci bo to modelarz przez duże M, zna i te modele i ludzi którzy tym wywijają. Rc Factory ma w ofercie również dwupłaty 3D tak że dowiesz jaki będzie dla ciebie szyty na miarę. Jak masz możliwośc to zdecyduj się na dedykowany silnik do takiego modelu , silnik nie będzie tani bo on ma tylko renomowane produkty , ale czasmi się zastanawiam czy nie wyszedł bym lepiej gdybym kupił dedykowany silnik zamiast tego co mam. Ostatnio miałem z nim możliwość porozmawiania ale jeszcze wtedy, nie założyłem tego tematu i nie wiedziałem jeszcze dokładnie co wybrać. Jacek sprzedaje te modele, czy tylko może doradzić w zakupie?
enter1978 Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 11 minut temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Jacek sprzedaje te modele, czy tylko może doradzić w zakupie? Sprzedaje , modele i nie tylko, ja swojego krzyżaka też od niego kupiłem
Amadi Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 Czyli z tego co Cię zrozumiałem to on sprowadza te modele i sprzedaje oraz pomaga w wyborze. Sprzedaje on kity tak jak na stronie RC Factory. Z tego co widziałem zalecane pakiety do tego typu krzyżaków to 11,1v 3s 1300 - 1800mah. Ja posiadam kilka pakietów 2200mah. Lataliście na takich pakietach, czy model będzie za ciężki na nich i będzie gorzej latał?
Ares Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 1 godzinę temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Musiałby się ktoś kto używa modele tej firmy wypowiedzieć się jaka jest najbardziej sensowna opcja z RC Factory. Dokładnie , skoro chłopaki doradzają telefon do J.Szczepaniaka do zadzwoń i podpytaj ( szkoda ,że wcześniej nie wiedziałeś ,że on sprzedaje takie modele to podeszlibyśmy do Niego na IMAC ) Powodzenia.
Amadi Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 Muszę znaleźć telefon i na dniach zadzwonię. Jak nie znajdę numeru to skontaktuje się przez facebooka. Jak już będę wiedział co będzie najlepszym wyborem, to napiszę i może ktoś używa taki model i mi jeszcze da swoją opinie na temat tego samolotu.
enter1978 Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 50 minut temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Czyli z tego co Cię zrozumiałem to on sprowadza te modele i sprzedaje oraz pomaga w wyborze. Sprzedaje on kity tak jak na stronie RC Factory. Tak dokładnie, chcesz krzyżaka to ma na stanie, chcesz renomowane śmigło ? ma na stanie, , chcesz renomowany silnik benzynowy ? ma na stanie, krzyżak za mały? nie ma problemu napewno ma na stanie slicka EF 114" , chcesz Jeta z silnikiem odrzutowym? będzie miał na stanie , serwomechanizmy , powerboxy , nadajniki i cuda wianki , tyle że wszystko renomowane co by się nie bujać z reklamacjami szajsu , za to niestety takie topowe produkty kosztują , choc w perspektywie czasu dobrej klasy sprzęt wychodzi sporo taniej niz budżetowe badziewie.
Amadi Opublikowano 1 Września 2023 Autor Opublikowano 1 Września 2023 44 minuty temu, enter1978 napisał: Tak dokładnie, chcesz krzyżaka to ma na stanie, chcesz renomowane śmigło ? ma na stanie, , chcesz renomowany silnik benzynowy ? ma na stanie, krzyżak za mały? nie ma problemu napewno ma na stanie slicka EF 114" , chcesz Jeta z silnikiem odrzutowym? będzie miał na stanie , serwomechanizmy , powerboxy , nadajniki i cuda wianki , tyle że wszystko renomowane co by się nie bujać z reklamacjami szajsu , za to niestety takie topowe produkty kosztują , choc w perspektywie czasu dobrej klasy sprzęt wychodzi sporo taniej niz budżetowe badziewie. Jeśli się zdecyduję na zakup, to na jego stronie mimo, że drożej, to o wiele pewniej niż z zagranicznych stron. Czasem warto dopłacić, ale mieć pewność że produkt będzie zgodny z opisem. Zastanawia mnie jak latają takie dużo krzyżaki około 2m. Może ktoś widział, jak ktoś takim latał, lub sam takim lata, Jakie wrażenia.
enter1978 Opublikowano 1 Września 2023 Opublikowano 1 Września 2023 O widzę że jego strona ruszyła, bo nie działała ostatnio, cos tam modyfikowane było. 11 minut temu, Amadeusz_Modelarz napisał: Jeśli się zdecyduję na zakup, to na jego stronie mimo, że drożej, to o wiele pewniej niż z zagranicznych stron No nie wiem czy drożej, Arek podał link do edga xl , i u JPS jest tańszy , a pewnie jeszcze wysyłka będzie gratis
Amadi Opublikowano 2 Września 2023 Autor Opublikowano 2 Września 2023 10 godzin temu, enter1978 napisał: No nie wiem czy drożej, Arek podał link do edga xl , i u JPS jest tańszy , a pewnie jeszcze wysyłka będzie gratis Teraz sprawdziłem i masz rację że taniej Ja widzieli wxzisniaj ofertę na zagranicznej stronie w euro i wtedy wychodziło drożej. A na jakie pakiety latasz swoim yak?
Rekomendowane odpowiedzi