kesto Opublikowano Środa o 15:46 Autor Opublikowano Środa o 15:46 21 godzin temu, stan_m napisał: To jest właściwy czas, żeby zająć się chłodzeniem silnika elektrycznego. Ja zawsze liczę powierzchnię wlotu powietrza od czoła maski silnika (realna powierzchnia bez wszelakich żaluzji, klapek no i makiet cylindrów a kołpaka w szczególności). Następnie liczę powierzchnię wylotu powietrza nagrzanego na końcu maski silnika. Ta powierzchnia powinna być o wiele większa niż powierzchnia wlotu powietrza (czoło maski). Już na początku budowy chłodzenie silnika było dla mnie istotnym czynnikiem. Dlatego wylot powietrza jest u mnie większy niż wlot ( wlot - 169cm2 wylot - 210cm2 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano wczoraj o 11:02 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 11:02 Mocowanie silnika do kadłuba jest na 4 śrubach M4 i rurce alu. 6mm jako kołka centrującego. 12 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kesto Opublikowano 13 godzin temu Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 13 godzin temu Kolejny krok, przejście przez kadłub dla kabli akumulatorów. Kopyto ze styroduru i nawinięte dwie warstwy balsy 1mm. 8
Ares Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Czym zwilżasz balsę podczas procesu wyginania?
Rekomendowane odpowiedzi