Robert Tomzik Opublikowano 31 Lipca Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2 godziny temu, Visionaero napisał: OK, a nasi celnicy nie chcą za to opłat. A może masz jeszcze wolny taki silnik? Jasne, że chcą. Za dwa silniki zapłaciłem cło około 135zł. Niestety, nie mam takiego wolnego silnika. Po wszystkim wyszło około 450zł za silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 31 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca Będę zamawiać dla kolegi więc jak chcesz to daj znać. Napisz na priv, proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visionaero Opublikowano 1 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Dziękuję kolegom za cenne informacje, pozdrawiam i do zobaczenia na torze mam nadzieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. kszczech Opublikowano 17 Sierpnia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia No i czas na dobrą informację! Nasza najlepsza zawodniczka F2B, Joasia Rakowska, zdobyła trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata w Muncie, USA. 💪 Użyła modelu z projektu opisanego w tej relacji, który został wykonany wspólnie przez Joannę i jej tatę, Zbyszka Rakowskiego. Joanno, wielkie gratulacje i życzę dalszych sukcesów w podboju modelarskiego świata Poniżej zdjęcie z naszą kadrą. Od lewej Krystian Borzęcki, Marek Rakowski, Joasia Rakowska, Sylwek Kubik. Fot. J. Rakowska 12 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł karwowski Opublikowano 17 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 1 godzinę temu, kszczech napisał: No i czas na dobrą informację! Nasza najlepsza zawodniczka F2B, Joasia Rakowska, zdobyła trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata w Muncie, USA. 💪 Użyła modelu z projektu opisanego w tej relacji, który został wykonany wspólnie przez Joannę i jej tatę, Zbyszka Rakowskiego. Joanno, wielkie gratulacje i życzę dalszych sukcesów w podboju modelarskiego świata Poniżej zdjęcie z naszą kadrą. Od lewej Krystian Borzęcki, Marek Rakowski, Joasia Rakowska, Sylwek Kubik. Fot. J. Rakowska Super.Też obserwuje.Niech uważają bo tak kot Garfield grasuje,😁😁😁. 🇵🇱🇵🇱🇵🇱. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylkub Opublikowano 17 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Paweł, mam nadzieję, że widzimy się w Radomiu na Pucharze Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 17 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia Gratulacje dla Joasi i całej ekipy. Super ,że udało się polecieć do tak odległego kraju jak USA na mistrzostwa. To już jest ogromny sukces ,że udział naszej ekipy doszedł do skutku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mac Opublikowano 18 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Użyła modelu z projektu opisanego w tej relacji, który został wykonany wspólnie przez Joannę i jej tatę, Zbyszka Rakowskiego. Krzysztof gratulacje również dla Ciebie jako konstruktora modelu. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia W dniu 17.08.2024 o 11:32, kszczech napisał: Użyła modelu z projektu opisanego w tej relacji, który został wykonany wspólnie przez Joannę i jej tatę, Zbyszka Rakowskiego. A właśnie ,zapomniałem.Gratulacje dla konstruktora modelu ,bo oprócz umiejętności sprzęt jest też bardzo ważny. A propo Mistrzostw nasunęła mi się pewna myśl: To co jest fajne w klasach tzw.klasycznych np. właśnie F2B to jest fakt ,że można latać wyczynowo i zdobywać medale modelami wykonanymi przez siebie w domu bez super nowoczesnych i drogich technologii.I to jest kwintesencja modelarstwa a nie jak to się zrobiło w większosci klas FAI że aby mieć szanse w krajowych zawodach pucharowych musisz wydać kilkanascie tysiecy zł za model albo jak budujesz to musisz mieć dostęp do maszyn i technologii a i tak model ustępuje osiągami od fabrycznych.F2B to jedna jeśli nie jedyna klasa która nie została skażona komercją co cieszy.Niestety na zachodzie polski po śmierci P.Zawady z Poznania uwięź jest bardzo mało popularna a szkoda bo to naprawdę ciekawa i efektowna klasa do której od wielu lat sie przymierzam🙂 Wolę modele rc i w tym siedzę na stałe ale i F2B amatorsko bym spróbował. Jeszcze raz Krzysztofie gratulacja za dobrze zaprojektowany model👍 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Świat się zmienia i modelarstwo z nim , żeby zaprojektować i skonstruować nowoczesny model do startu w zawodach ( i nieważne czy to fruwa ,pływa czy jeździ ) potrzebne są Wiedza ,Umiejętności oraz Pieniądze że nie wspomnę o maszynach i pomieszczeniu . A nieważne jaka dziedzina wyczynowego sportu modelarskiego uwzględniając koszty wyjazdów na zawody także zagraniczne nie jest to tanie . Zapomniałem o najważniejszym PASJA 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 26 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Czy Wytwórca modelu zmienił stronę bo nie mogę wejść . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Czy firma produkująca Elipsę jeszcze działa , bo stary kontakt mi wyrzuca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada Jakiej średnicy są rurki węglowe do składania skrzydeł w wersji ze składanymi skrzydłami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszczech Opublikowano 11 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 12 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Dzięki za odpowiedź . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi