Skocz do zawartości

Elipsa KS wrsja 2 - relacja z budowy F2B

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Visionaero napisał:

OK, a nasi celnicy nie chcą za to opłat. A może masz jeszcze wolny taki silnik?

Jasne, że chcą. Za dwa silniki zapłaciłem cło około 135zł. Niestety, nie mam takiego wolnego silnika. Po wszystkim wyszło około 450zł za silnik.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, kszczech napisał:

No i czas na dobrą informację!

Nasza najlepsza zawodniczka F2B, Joasia Rakowska, zdobyła trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata w Muncie, USA. 💪

Użyła modelu z projektu opisanego w tej relacji, który został wykonany wspólnie przez Joannę i jej tatę, Zbyszka Rakowskiego.

Joanno, wielkie gratulacje i życzę dalszych sukcesów w podboju modelarskiego świata

Poniżej zdjęcie z naszą kadrą. Od lewej Krystian Borzęcki, Marek Rakowski, Joasia Rakowska, Sylwek Kubik.

Muncie2024.thumb.jpg.64b2056f6b217705a88cfbf2e314dbbe.jpg

Fot. J. Rakowska

Super.Też obserwuje.Niech uważają bo tak kot Garfield grasuje,😁😁😁🇵🇱🇵🇱🇵🇱.

• Lubię to 1
Opublikowano

Gratulacje dla Joasi i całej ekipy. Super ,że udało się polecieć do tak odległego kraju jak USA na mistrzostwa.

To już jest ogromny sukces ,że udział naszej ekipy doszedł do skutku.

• Lubię to 1
Opublikowano
Użyła modelu z projektu opisanego w tej relacji, który został wykonany wspólnie przez Joannę i jej tatę, Zbyszka Rakowskiego.

Krzysztof gratulacje również dla Ciebie jako konstruktora modelu.

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
Opublikowano
W dniu 17.08.2024 o 11:32, kszczech napisał:

Użyła modelu z projektu opisanego w tej relacji, który został wykonany wspólnie przez Joannę i jej tatę, Zbyszka Rakowskiego.

A właśnie ,zapomniałem.Gratulacje dla konstruktora modelu ,bo oprócz umiejętności sprzęt jest też bardzo ważny.

A propo Mistrzostw nasunęła mi się pewna myśl: To co jest fajne w klasach tzw.klasycznych  np. właśnie F2B to jest fakt ,że można latać wyczynowo i zdobywać medale modelami wykonanymi przez siebie w domu bez super nowoczesnych i drogich technologii.I to jest kwintesencja modelarstwa a nie jak to się zrobiło w większosci klas FAI że aby mieć szanse w krajowych zawodach pucharowych musisz wydać kilkanascie tysiecy zł za model albo jak budujesz to musisz mieć dostęp do maszyn i technologii a i tak model ustępuje osiągami od fabrycznych.F2B to jedna jeśli nie jedyna klasa która nie została skażona komercją co cieszy.Niestety na zachodzie polski po śmierci P.Zawady z Poznania uwięź jest bardzo mało popularna a szkoda bo to naprawdę ciekawa i efektowna klasa do której od wielu lat sie przymierzam🙂 

Wolę modele rc i w tym siedzę na stałe ale i F2B amatorsko bym spróbował.

Jeszcze raz Krzysztofie gratulacja za dobrze zaprojektowany model👍

• Dzięki 1
Opublikowano

Świat się zmienia i modelarstwo z nim , żeby zaprojektować i skonstruować nowoczesny model do startu w zawodach ( i nieważne czy to fruwa ,pływa czy jeździ ) potrzebne są Wiedza ,Umiejętności  oraz Pieniądze że nie wspomnę o maszynach i pomieszczeniu . A nieważne jaka dziedzina  wyczynowego sportu modelarskiego uwzględniając koszty wyjazdów na zawody także zagraniczne nie jest to tanie . Zapomniałem o najważniejszym  PASJA 

• Lubię to 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.