Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy do czego bo nie piszesz .

Nie widzę jaki prąd może przepuścić , ale bez okularów mogłem przeoczyć o to jest dla.mnie najwazniesze .

Opublikowano

Lipa. Takie ogniwo nie moze mieć tak dużej pojemności.

Jeszcze tylko dodam, że ani ogniwa, ani złożone z nich baterie, nie przepuszczają prądu (jak napisane powyżej). One go oddają (zmagazynowany w nich podczas ładowania), tym więcej im większa jest ich pojemność (wyrażana mAh lub Ah).

Radziłbym unikać wszelkich takich "okazji" w których ogniwa lub baterie mają nienaturalnie dużą pojemność. Tu jest 9900 mAh, a spotykałem już nawet 23000 mAh na jedno ogniwo  18650 i więcej.  Papier jest cierpliwy i wszystko przyjmie. Jeśli takie ogniwo ma więcej niż 1500 mAh, radzę już uważać,  Radzę kupować takie rzeczu markowych producentów, powszechnie znanych. I pamiętać należy, że takie niemarkowe ogniwa mają dużo mniejsze, rzeczywiste pojemnoći od tych markowych. Zazwyczaj od 900 do ok. 100 mAh.

Opublikowano
3 godziny temu, young napisał:

Zależy do czego bo nie piszesz .

Nie widzę jaki prąd może przepuścić , ale bez okularów mogłem przeoczyć o to jest dla.mnie najwazniesze .

Myślę o zastosowaniu do łódek w klasie "Mono 1".

1 godzinę temu, bubu2 napisał:

Lipa. Takie ogniwo nie moze mieć tak dużej pojemności.

Jeszcze tylko dodam, że ani ogniwa, ani złożone z nich baterie, nie przepuszczają prądu (jak napisane powyżej). One go oddają (zmagazynowany w nich podczas ładowania), tym więcej im większa jest ich pojemność (wyrażana mAh lub Ah).

Radziłbym unikać wszelkich takich "okazji" w których ogniwa lub baterie mają nienaturalnie dużą pojemność. Tu jest 9900 mAh, a spotykałem już nawet 23000 mAh na jedno ogniwo  18650 i więcej.  Papier jest cierpliwy i wszystko przyjmie. Jeśli takie ogniwo ma więcej niż 1500 mAh, radzę już uważać,  Radzę kupować takie rzeczu markowych producentów, powszechnie znanych. I pamiętać należy, że takie niemarkowe ogniwa mają dużo mniejsze, rzeczywiste pojemnoći od tych markowych. Zazwyczaj od 900 do ok. 100 mAh.

właśnie dlatego dałem zapytanie bo ta pojemność to z kosmosu wzięta .

Opublikowano

Ja kupuję na alledrogo z demontażu i jestem bardzo zadowolony. Pracują u mnie po zapakietowaniu  w odkurzaczach i nie ma żadnych problemów. Trzeba tylko długo szukać i poczytać . Te o małej wydajności prądowej to tylko do latarek i świecidełek :)

• Lubię to 1
Opublikowano

O Liionach bylo wiele razy. Do naszych modelarskich zastosowan tylko VTC4, VTC5 lub Samsung 40T lub Molicell 42 lub 45. Super tanio nie jest - ale to sprawdzone ogniwa o wydajnosci pradowej ktora przy odpowiednim spasowaniu podola naszym silnikom. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
Opublikowano

Dostałem takie wynalazki jako gratis do latarki nagłownej, miały w rzeczywistości coś około 1000mAh, cudów nie ma.

Prądu nie było po co badać, do czołówki wystarczały.

Opublikowano
W dniu 18.01.2024 o 13:56, Mikołaj 1977 napisał:

Zapytanie czy ktoś już to kupował !!! i czy są warte zachodu czy od razu sobie odpuścić !

Nowa bateria 18650 3.7V 9900 MAH, akumulator litowo-jonowy to nowa wysokiej jakości gorąca latarka LED - AliExpress

Mogę Ci takie zaoferować w innym kolorze o pojemnościach:

17000mAh

24000mAh

i najdroższe 1000000000000mAh w jednym ogniwie.

Nie udzielam gwarancji, nie wystawiam fv, brak rękojmi.

Opublikowano
39 minut temu, a74BACK napisał:

Mogę Ci takie zaoferować w innym kolorze o pojemnościach:

17000mAh

24000mAh

i najdroższe 1000000000000mAh w jednym ogniwie.

Nie udzielam gwarancji, nie wystawiam fv, brak rękojmi.

?? ale pier-lisz

Opublikowano

No masz Mikołaj rację, jeżeli chodzi o to co napisał Piotr.

W zupełności się z Tobą zgadzam.

Zapomniał do najdroższych pakietów dopisać jeszcze dwa zera ;) :) :D 

• Haha 1
Opublikowano

To nie wiecie, że u Chińczyków literka "m" oznacza mikro a nie mili? ;) 

Swoją drogą niedawno potrzebowałem kupić ogniwa w rozmiarze 16340 znane bardziej jako CR123A. Jako, że przeważnie w tym rozmiarze są tylko baterie albo akumulatory kosztujące jakieś chore pieniądze to kupiłem chińskie Daweikala. Na ogniwie jest napisane 5800 mAh, a faktycznie mają około 650 mAh. Póki co jednak jestem zadowolony, bo te 650 mAh to taka dość typowa pojemność w tym rozmiarze. Nawet jakby wytrzymały tylko kilka ładowań to i tak bardziej się opłaci niż baterie w tym rozmiarze.

Opublikowano
W dniu 22.01.2024 o 13:18, Mikołaj 1977 napisał:

?? ale pier-lisz

Na Ali jednak chwyciłeś haczyk. Co prawda jak Leszcz, delikatnie, ale jakby tak dobrze zaciąć, to może byś się złowił ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.