Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 30 Grudnia 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 30 Grudnia 2025 Witam, Kadłub pomalowany. Ster kierunku i statecznik poziomy skończony.Podwozie zamontowane z klapkami. Teraz czekam na odbiornik - potrzebuje 14 kanałów i wtedy będę kończył malowanie skrzydeł. 19
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 8 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 8 Stycznia Witam, W Polsce jest zima ze śniegiem a nu nas bardzo gorąco. W mojej budzie temperatura doszła do 44 stopni wiec klejenie jest niemożliwe. Przeniosłem to do domu ponieważ kończę prawe skrzydło i wklejam lotkę i klapy. 12
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 18 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 Stycznia Witam, Elektryka w kadłubie zakończona. Mialem dużo szczęścia bo prezydent mojego klubu SSL zrobil wszystko za mnie. W 2023 roku zdobył 3 miejsce na świecie w F5J. Programowanie radia zakończone,bardzo mi pomógł YouTube - pan Harry Curzon wykłady jak używać Radio Jeti. Musze teraz zainstalować hamulce w skrzydłach. 15
robas69 Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia No i pięknie. Coraz bliżej do szczęśliwego końca budowy. Dobrze miec kogoś kto pomoże.
Ares Opublikowano 22 Stycznia Opublikowano 22 Stycznia W dniu 18.01.2026 o 12:09, Ziggy napisał: Elektryka w kadłubie zakończona. Model jest imponujący a i modelarnia robi wrażenie . Widać porządek i dobrze zorganizowane stanowisko pracy. Brawo, a jeszcze jak brązowy medalista Mistrzostw Świata pomaga to już w ogóle super🙂
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 27 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 27 Stycznia Witam, Musze pracować w domu.Jest za gorąco w moje budzie. Nie mogę używasz epoxy. Zamontowałem prawy hamulec. Pokrywa zrobiona ze sklejki 0.4 mm i sklejona z balsa 1 mm. Dało me to extra grubość do szlifowania . Teraz powierzchnia zgadza się z profilem skrzydla. Hamulec jest z HV motorem i działa bardzo dobrze. Teraz kolej na drugie skrzydło. 9
Slawomir Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Cześć. A jaka jest sklejka z balsa przymocowana do samego profilu hamulca. Klejona! przykręcona? Zastanawiam się jak to w moim Lisie zrobić też mam elektryczne. Pozdrawiam Sławomir
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 3 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 3 Lutego Witam, Wracam to budowy hamulców. Tak jak pisałem sklejka 0.4 mm sklejone z balsa na żywicy. Do hamulca przykleiłem taśmę przylepna - bardzo cienka. Pozwala to sprawdzić czy hamulec nie ma oporów. Wtedy wszystko było gotowe to sklejenia. Używam takiej epoxy, dwa składniki z USA. Jest bardzo gęsta i nie kapie. Pare kropli na zamkniętym hamulcu i wynik bardzo dobry. Zbudowałem takze kobyłkę do kadłuba. 14
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 16 Lutego Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 Lutego Witam, Servo do podwozia zamontowane - wyregulowałem na 2 sec opóźnienia tak jak w szybowcu. Aluminiowe części wycięte i stateczniki poziome skończone. Waga wyszła Lewy - 123 i Prawy - 124 g Teraz czas no serwa szkrzydla. 11
aloyz Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Fantastyczny projekt I wykonanie. Dziękuję za świetną relację i proszę wybaczyć mało komentarzy. Po prostu. Mucha nie siada! 😀 1
young Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Cudowny projekt i wykonanie , czekamy na oblot
Rekomendowane odpowiedzi