Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartkosz Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Witam Albators 2 Part Wings to całkowicie nowe wcielenie poprzednika! Przeprojektowaliśmy każdy element, w wyniku czego udało nam się uzyskać: - Pojemny kadłub z super cienką rurką ogonową - Skrzydło o mniejszej cięciwie - Ekstremalne stateczniki o małej powierzchni a dużej skuteczności. Po wykonaniu programu prób w locie mogę powiedzieć, że model dostał sporo możliwości, zarówno jeśli chodzi o penetrację powietrza, jak i precyzję w locie. Zmiany w dziedzinie aerodynamiki dają dużo pewności w sterowaniu i przewidywalności w locie. Dodatkowo poprawiliśmy użytkowy zakres prędkości, co pozwala na lepsze zbadanie terenu. Konstrukcyjnie ułatwiliśmy sposób montowania wyposażenia modelu, tak, żeby każdy użytkownik zmieścił swoje wyposażenie i poradził sobie z mechaniką napędu lotek. Formularz do składania zamówień - KONFIGURATOR 6 1
Mikikon Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Miałem okazję dzisiaj wziąć udział w próbach w locie, i tak jak moje umiejętności może nie są na najwyższym poziomie to model jest rewelacyjny! Znajdujesz losowego bombla na 4m, na którym nigdy w życiu żadnym innym modelem się nie zaczepisz, to albatros się złapie i na spokojnie można kręcić. Jak już będziesz przeciągał to masz jakieś 2 dni robocze na reakcję, a nawet jak preciągniesz to nic wielkiego się nie dzieje. Model bardzo zwinny i czuły na stery, porównałbym tutaj do wyczynowych szybowców pokroju ls4- o ruchach drążkami bardziej myślisz niż je robisz i potrzebne mi było sporo expo do ogarnięcia wysokości. Jakość wykonania jak zwykle u Bartka, totalny top. Wygląd? Mega, też jak zwykle. Tak w skrócie: no kurde fajny ten albatrosik jest, polecam. 2
Areq Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 To rozumiem, że widzimy się na najbliższych zawodach w Raciborzu? Patrząc na opis, Ty i nowy model Bartka sporo namieszacie w czubie 2
Czaro Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Opublikowano 19 Kwietnia 2024 Ekstremalne stateczniki? Ponieważ nie jesteśmy na szkoleniu z marketingu, tylko na forum eksperckim, zamieniam się w słuch. Co to są ekstremalne stateczniki Lubię Cię Bartek i życzę sukcesu komercyjnego, sportowego, a przede wszystkim satysfakcji z własnej roboty, ale traktowanie mnie, jak pelikana działa na mnie, jak płachta na byka. 2 5 1
dziobak Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Opublikowano 20 Kwietnia 2024 Ekstremalny 1. «skrajny, krańcowy» 2. «mający skrajne poglądy i metody działania» 3. «wyjątkowo trudny, niebezpieczny» 4. «o wielkości matematycznej: minimalny lub maksymalny» Bartek napisał " - Ekstremalne stateczniki o małej powierzchni a dużej skuteczności , odpowiada to punktowi 4. Nie trzeba być ekspertem by to zrozumieć, a Pelikan to taki ptak ,który lata ,a nie powinien latać 1 1 3
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartkosz Opublikowano 5 Maja 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 5 Maja 2025 Rok temu postawały pierwsze prototypy, tydzień temu w Raciborzu pierwsze podium seniorskie dla mojej konstrukcji. Wczoraj ponownie drugie miejsce tym razem w Pucharze Świata Brezncup Munich. Gratuluję Mariusz!!! Zdjęcia - Iza Krawczyk 9 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartkosz Opublikowano 18 Września 2025 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 Września 2025 Zakończyliśmy sezon 2025, niezawodna ekipa odwiedziła 11 imprez, były sukcesy i były porażki. Chciałbym pogratulować tym którzy stali na podium i podziękować tym którzy zaufali mi kupując Albatrosy: To się nazywa debiut, Antek podczas Pucharu Polski w Brzezinach. Pierwsze zwycięstwo Mariusza podczas Pucharu Polski w Turbi Mariusz i Wicemistrzostwo Polski Albatrosowa delegacja na Mistrzostwa Świata w Tarp Dziękuję Iza za super zdjęcia! 7
Ares Opublikowano 19 Września 2025 Opublikowano 19 Września 2025 W dniu 18.09.2025 o 12:50, Bartkosz napisał: Zakończyliśmy sezon 2025 Gratulacje dla wszystkich zawodników , za ich zaangażowanie i przede wszystkim za zapał w tym co robią. Dzięki Wam sport modelarski istnieje i się rozwija. 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartkosz Opublikowano Poniedziałek o 17:23 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 17:23 Albatros 2 EVO Nowy Albatros to ewolucja poprzednika, zmiany głównie obejmują kadłub który został zmniejszony o 20% Przy okazji zmiany w kadłubie przerobiliśmy formy do skrzydłem i stateczników. Laminat jest teraz jeszcze mocniej wygrzany dzięki formom z aluminium. EVO zadebiutowało w minowy weekend podczas Pucharu Polski w Stalowej Woli W 48h od wyciągnięcia z formy do Podium. 10
samolocik Opublikowano Poniedziałek o 19:14 Opublikowano Poniedziałek o 19:14 1 godzinę temu, Bartkosz napisał: kadłub który został zmniejszony o 20% Gratulacje z tytułu ciągłego, udanego rozwoju konstrukcji oraz miejsc na podium! Jak zmniejszenie kadłuba wpłynęło na ilość miejsca na serwa, odbiornik i akumulator? 1
Bartkosz Opublikowano Poniedziałek o 19:42 Autor Opublikowano Poniedziałek o 19:42 9 minut temu, samolocik napisał: Gratulacje z tytułu ciągłego, udanego rozwoju konstrukcji oraz miejsc na podium! Jak zmniejszenie kadłuba wpłynęło na ilość miejsca na serwa, odbiornik i akumulator? Mieszczą się następujące zestawy serw: - 2x KST A08h, 1x KST X06h, 1x KST X06n - 3x KST A06h, 1x KST A06N - 3x Chaservo LV/HV06H, 1x Chaservo LV/HV06N - 4x MKS HV70 Lipole 300mah 2s lub 600mah 1s Odbiornik 4-5 kanałowy Niebawem złożę więcej modeli to opublikuję zdjęcia wyposażenia i innych detali Albatrosa
Czaro Opublikowano Poniedziałek o 20:32 Opublikowano Poniedziałek o 20:32 Gratuluję pięknych lotów na Evo! 1
Ares Opublikowano Wtorek o 09:29 Opublikowano Wtorek o 09:29 A ja jestem dumny bo Bartosz to moj klubowy kolega i cieszy fakt ,że mamy na rynku polskiego producenta który sukcesywnie ulepsza swój produkt. Fajnie że komuś się chce chcieć👍 2 1
Czaro Opublikowano Wtorek o 14:12 Opublikowano Wtorek o 14:12 Jemu się nie chce. Jemu się to opłaca Żarcik, wiadomo Bartek jest prawdziwy modelarz 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bartkosz Opublikowano Wtorek o 17:02 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Wtorek o 17:02 2 godziny temu, Czaro napisał: Jemu się nie chce. Jemu się to opłaca Żarcik, wiadomo Bartek jest prawdziwy modelarz Spotkało mnie wielkie szczęście że moje hobby stało się moją pracą. Czerpię wielką radość z widoku moich modeli w powietrzu. Team Albatros rośnie w siłę! Zdjęcie - Izabela Krawczyk 7
Andrzej Klos Opublikowano Wtorek o 22:13 Opublikowano Wtorek o 22:13 5 godzin temu, Bartkosz napisał: Spotkało mnie wielkie szczęście że moje hobby stało się moją pracą. Czerpię wielką radość z widoku moich modeli w powietrzu. Team Albatros rośnie w siłę! Gratulacje, ciagnij tak dalej! 1 1
Ares Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 22 godziny temu, Czaro napisał: Jemu się nie chce. Jemu się to opłaca Żarcik, wiadomo Bartek jest prawdziwy modelarz He he ,spoko na żartach sie znam ,ale jak tak patrzę na współczesne modelarstwo to trochę mi żal bo coraz mniej jest młodzieży a my to już pokolenie 40+ i jestesmy często najmłodszymi na lotnisku. F3K trochę rozruszało ludzi bo widać na waszych zawodach nieco więcej młodzieży i to bardzo cieszy. Bartek jeszcze zalicza sie do grupy młodych i fajnie że zarabia na tym co lubi a robic w zyciu to co sie kocha to przywilej nielicznych. Także dobrze że coś sie w polskim modelarstwie dzieje w sensie produkcji modeli. Ogólnie przy obecnej konkurencji innych rozrywek i atrakcji przegrywamy niestety.....No ale nie wszystko musi być pop bedziemy po prostu niszowym sportem 🙂 1
Rekomendowane odpowiedzi