Romann Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Mam uszkodzone anteny w Hitec Optima 9. Jedna jest z urwana koncowka, oraz uszkodzona izolacja anten przy wyjsciu z obudowy. Czy to mozna naprawic czy trzeba kupic nowe. Jesli nowe to gdzie szukac ich. Prosze o porade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Ja zawsze gdy jest uszkodzona antenka wymieniam. Nawet jeśli da się naprawić to to jest taka rzecz że jeśli źle naprawisz to możesz poczaskać model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romann Opublikowano 28 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Godzinę temu, Amadi napisał: Ja zawsze gdy jest uszkodzona antenka wymieniam. Nawet jeśli da się naprawić to to jest taka rzecz że jeśli źle naprawisz to możesz poczaskać model. A moze wiesz gdzie dostane takie antenki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca https://rc-team.pl/rikulater/95419-antena-odbiornikow-optima-6-7-9-9921999906511-950101.html To jest ta, ale niedostępna. Może być ciężko znaleźć oryginalną. Ewentualnie jakieś zamienniki z aliexpres lub innych stron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Popytaj kiedy będą mieli... https://rc-team.pl/rikulater/95419-antena-odbiornikow-optima-6-7-9-9921999906511-950101.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 38 minut temu, RomanJ4 napisał: Popytaj kiedy będą mieli... https://rc-team.pl/rikulater/95419-antena-odbiornikow-optima-6-7-9-9921999906511-950101.html Mogą już nie mieć bo chyba już nie produkują ale może gdzieś na magazynie coś będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Anteny bierz z http://www.prodrone.pl Co byś nie potrzebował, to najwyżej dorobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 28 Lipca Udostępnij Opublikowano 28 Lipca A co tam jest w środku tego zgrubienia w tych antenkach? Być może do tego odbiornika może pasować każda antenka 2,4. Ja sobie zakupiłem ze 100 antenek do Graupnera. Widzę,że wtyczki podobne. Więc może te ogólnodostępne będą pasowały? Do Graupnera pasują, bo widzę po sile sygnału na wyświetlaczu. A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romann Opublikowano 28 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 1 godzinę temu, AndrzejC napisał: A co tam jest w środku tego zgrubienia w tych antenkach? Być może do tego odbiornika może pasować każda antenka 2,4. Ja sobie zakupiłem ze 100 antenek do Graupnera. Widzę,że wtyczki podobne. Więc może te ogólnodostępne będą pasowały? Do Graupnera pasują, bo widzę po sile sygnału na wyświetlaczu. A.C. Zgrubienie to cylindryczna rurka przez nia przechodzi przewod w ekranie. Przy wylocie z cylinderka okran jest przylutowany do cylinderka i z niego wychodzi tylko lica w izolacji. Dlugosc calosci 23 cm, cylinderek 2,5 cm i lica wychodzaca 3 cm Gdzie kupiles te swoje antenki, moze jakies namiary dasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 29 Lipca Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Podepnę się pod temat - badam przyczynę zakłóceń w modelu. Latam na Hitec Aurora 9. Podejrzewam zasilanie modelu, ale nie mogę niczego wykluczyć. Dlatego rozebrałem odbiornik Hitec Optima 9 - wszystko wygląda dobrze, poza przebarwieniem mocowań anten. Czy tak powinno być czy jest to oznaka, że to w odbiorniku coś złego się dzieje? Poniżej zdjęcia płytki odbiornika. Jak ustalisz gdzie kupić anteny to daj proszę linka, chętnie zakupię na zapas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romann Opublikowano 29 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2 godziny temu, FockeWulf napisał: Jak ustalisz gdzie kupić anteny to daj proszę linka, chętnie zakupię na zapas. Jak na ten czas to nie mam zadnego miejsca aby kupic , na AllExpresie nie znalazlem, ale moze jeszcze ktos sie odezwie i doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romann Opublikowano Wtorek o 21:26 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 21:26 https://pl.aliexpress.com/item/4000781950728.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.5cfc1c24zkivB8&gatewayAdapt=glo2pol tutaj kupilem antenki... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano Wtorek o 22:02 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 22:02 W moim odbiorniku też się urwała kiedyś. Nie mam pojęcia jak i kiedy. Wykonałem wiele lotów bez tej końcówki ale jeśli byłaby dostępna to pewnie wymieniłbym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FockeWulf Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu https://pl.aliexpress.com/item/4000781950728.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.5cfc1c24zkivB8&gatewayAdapt=glo2pol tutaj kupilem antenki...Miałeś już okazji sprawdzić, czy wszystko działa i jak pasuje wymiar? Z zestawienia danych wynika że jest 2 cm dłuższa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Dlugość kabla antenowego nie ma znaczenia,ważna jest sama końcowka aktywna pozbawiona ekranu. Do wyboru. https://modelemax.pl/pl/wyszukiwanie?s=Antena 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romann Opublikowano 12 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Wlasnie doszlo. Wymiar taki jak oryginal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu Odnośnie anten to ja pozyskiwałem w serwisach komputerowych od kart sieciowych WIFI. Obcinalem na dowolną długość poczym sciągałem ekran na odcinku 31-32mm od końca czyniąc tą część aktywną. Fotka to własnie anteny moje od laptopa cięte.Z frsky współpracują idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romann Opublikowano 11 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu Godzinę temu, Grzesiek napisał: Odnośnie anten to ja pozyskiwałem w serwisach komputerowych od kart sieciowych WIFI. Obcinalem na dowolną długość poczym sciągałem ekran na odcinku 31-32mm od końca czyniąc tą część aktywną. Fotka to własnie anteny moje od laptopa cięte.Z frsky współpracują idealnie. Szkoda ze tak pozno jest ta wiadomosc, ale moze sie komus przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi