Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Grzesiek napisał:

PLA wypełnienie 60%

Odważnie, oby nie było skuchy.

Lepszym rozwiązaniem jest przedłużenie oryginalnych dźwigni.

PLA jest dość kruche no i nie wiele mu ciepła potrzeba by popłynęło.

Opublikowano
9 godzin temu, kulfon250 napisał:

Odważnie, oby nie było skuchy.

Lepszym rozwiązaniem jest przedłużenie oryginalnych dźwigni.

PLA jest dość kruche no i nie wiele mu ciepła potrzeba by popłynęło.

Bez przesady,a od czego ta dzwignia miała by się zagrzać?Od tarcia drutem?Mogę też druknąć z peta-g.

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzesiek napisał:

Mogę też druknąć z peta-g.

Zdarzyło mi się że dźwignia z PLA pękła. Pet-G wydaje się być bardziej elastyczne i wytrzymałe .

Opublikowano
Godzinę temu, RobRoy napisał:

Zdarzyło mi się że dźwignia z PLA pękła. Pet-G wydaje się być bardziej elastyczne i wytrzymałe .

Kurcze nie wiem tą z PLA targalem i giołem ,test i nic nie pękło.Moze wydruk był na złych parametrach?Mam też w motoszybowcu łączniki uszu wydrukowane z PLA i wklejone między dzwigary i nic nie zaobserwowałem niepokojącego.

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzesiek napisał:

Kurcze nie wiem tą z PLA targalem i giołem ,test i nic nie pękło.Moze wydruk był na złych parametrach?Mam też w motoszybowcu łączniki uszu wydrukowane z PLA i wklejone między dzwigary i nic nie zaobserwowałem niepokojącego.

Z mojego doświadczenia - pęknąć, to nie pęknie.

Ale w samochodzie, na słońcu, raczej nie zostawiaj :D

• Dzięki 1
Opublikowano
35 minut temu, Grzesiek napisał:

Moze wydruk był na złych parametrach?

Może ... mistrzem drukowania nie jestem. Jak sprawdzone - to nie ma problemu. Drukowałem wzmocnienia kadłuba - wydawały się niezniszczalne. Jak zaliczyły kreta ...pękły jak zapałka. Normalnie magia ... 😉

Opublikowano
26 minut temu, Grzesiek napisał:

Dzięki wielkie Witek ale nie ma jak coś sie zaprojektuje i zrobi samemu.Model też mogłem kupić,ale wolę czerpać przyjemność z budowy.

Właśnie o to chodzi! Mnie też stać na kupno nawet dużego modelu , ale wolę budować. To uczucie ,że pilotujesz model własnoręcznie od podstaw zbudowany.....zrozumie tylko ten kto tego doświadczył.

A propo z innej beczki: robicie nadal na Jaworniku zawody FSR? Bo słyszałem ,że miasto zażyczyło sobie ekstra opłat za zawody. Było coś w tym roku organizowane?

Nie pływam w FSR ale lubiałem sobie obejrzeć biegi zawodnicze bo to efektowna konkurencja jedyna jaka mnie interesuje z modelarstwa pływającego i zastanawiam się czy w przyszłym roku coś będzie organizowane.

Opublikowano
37 minut temu, Grzesiek napisał:

Dzięki wielkie Witek ale nie ma jak coś sie zaprojektuje i zrobi samemu.Model też mogłem kupić,ale wolę czerpać przyjemność z budowy.

Właśnie o to mi chodzi. Szkoda modelu z powodu paru złotych, sam szukam odbiorników sanwy 2,4GHz oraz infinity 660. Obawiam się patrząc na wydruki, że ząbki są za małe do poprawnego wydruku dyszą 0,4mm (się objadą za którymś razem), po za tym plastik , z którego jest zrobiony orczyk jest bardziej elastyczny od PLA.

Opublikowano
8 minut temu, Ares napisał:

A propo z innej beczki: robicie nadal na Jaworniku zawody FSR? Bo słyszałem ,że miasto zażyczyło sobie ekstra opłat za zawody. Było coś w tym roku organizowane?

Nie pływam w FSR ale lubiałem sobie obejrzeć biegi zawodnicze bo to efektowna konkurencja jedyna jaka mnie interesuje z modelarstwa pływającego i zastanawiam się czy w przyszłym roku coś będzie organizowane.

Nie w tym roku nic się nie odbyło i niwiadomo czy się odbędzie.Pierwsza sprawa to władze miasta są eko,a drugato Jawornik trochę jest zdewastowany po powodzi.Nysa szalona narozrabiała.

20240914_161429.jpg

20240914_162507.jpg

20240916_151844.jpg

20240916_151857.jpg

20240916_151850.jpg

Mam pytanko potrzebuję jakieś pewne złącze 8 pin-ów,bo chcę się pozbyć tego galimatiasu

17348815479104867917942160408145.jpg

Opublikowano

Nie linczujcie za offtopa.😏

Grzegorz - czy to Ciebie widziałem w rozmowie z Tomkiem Bednarkiem w jednym z odcinków serii "Zakochaj się w Polsce"? Odcinek ten był o Jaworze.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.