japim Opublikowano 18 Lutego Autor Opublikowano 18 Lutego Jeden z budowniczych na RCGrouops opracowal wlasna modyfikacje do steru kierunku. Wlasciwie kadlub ma juz prowadnice w belce na 2 bowdeny. Jeden mozna wykorzystac do steru wyskosci a drugi do steru kierunku. Wystarczy polaczyc polowki steru drutem i odciac ster kierunki i dodac dzwignie. Musze ja obejrzec i pewnie wejdzie do zestawu plikow. https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?4643717-My-first-EDF-jet-TS11-Iskra-1-12-scale-Polish-jet-trainer/page3 1
Dj. Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Witam, a skąd moza sciągnac (gdzie kupic) pliki do druku takiego modelu?
samolocik Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 41 minut temu, Dj. napisał: a skąd moza sciągnac (gdzie kupic) pliki do druku takiego modelu? Warto czytać post. Wchodzisz na podany na poprzedniej stronie link do testowego wydruku. Następnie na profil osoby, która go dodała. Wyświetlają się wszystkie załadowane na stronę projekty, wchodzisz na projekt Iskra a tam Masz i cenę i pliki itd. W sumie poniżej 60 sekund pracy aby to odnaleźć. 1
Dj. Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego 2 godziny temu, samolocik napisał: Warto czytać post. Wchodzisz na podany na poprzedniej stronie link do testowego wydruku. Następnie na profil osoby, która go dodała. Wyświetlają się wszystkie załadowane na stronę projekty, wchodzisz na projekt Iskra a tam Masz i cenę i pliki itd. W sumie poniżej 60 sekund pracy aby to odnaleźć. Dziekuje za odpowiedz, już to zrobiłem wczesniej. Ze stoperem w dłoni wyszło 59,9sek...😅 1 1
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Panowie czy jest gdzieś jakiś wątek z budowy tego stwora? Głównie pytanie to gdzie tu jest SC? Tak jak filmik ze składania tych puzzli wiele rozjaśnił, tak kilka kwestii pozostało do wyjaśnienia...
japim Opublikowano 4 Kwietnia Autor Opublikowano 4 Kwietnia Zakres SC zawsze jest zaznaczone na skrzydlach. Co dokładnie pozostaje do wyjaśnienia? 1
Marcin K. Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Oooo dzięki wielkie, nie zauważyłem tych znaczników, albo uznałem je za błąd druku... Na tą chwilę wuchta pytań bo jak w drewnianym kicie sobie radzę, tak drukarkowy to dla mnie nowość, ale nie będę smiecił, zacznę składać stwora to będę podbijał. Przy okazji, dzisiejszy dzień był bardzo ciepły i tak mnie naszła myśl, do jakich temperatur można drukowane modele brać na lotnisko? Trafiłem gdzieś wzmiankę o nieodwracalnym uszkodzeniu druku od słońca ale nigdzie nie było napisane jakie temperatury są już inwazyjne. Kurde brzmie jak laik 🥴
japim Opublikowano 4 Kwietnia Autor Opublikowano 4 Kwietnia Nie ma ograniczenia temperatury. Byle slonce nie patrzyło na model który nie leci. Bezpośrednie promieniowanie bardzo szybko podgrzewaa ciemne powierzchnie i po przekroczeniu 50st C na powierzchni model zaczyna się deformowac. Tak więc polecam latac w pochmurne dni. A jak już jest pelne slonce w południe to model wyciągnąć z cienia tylko do lotu i po wylądowaniu szybko schowac. Modele można drukować np z LW-PLA-HT (droższy od zwyklego lw). Albo z petg (ale jety raczej ciężko z tego ulotnic).
Jacekecaj Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Przemku masz pełną skrzynkę a chciałbym się z Tobą skontaktować odnośnie PZL - 50 Jastrząb. Napisałem wiadomość na e-mail. Pozdrawiam.
japim Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia 11 godzin temu, Jacekecaj napisał: Przemku masz pełną skrzynkę a chciałbym się z Tobą skontaktować odnośnie PZL - 50 Jastrząb. Napisałem wiadomość na e-mail. Pozdrawiam. Jacku. Jastrząb ma swoj wlasny watek tutaj na forum. https://pfmrc.eu/topic/91220-pzl-50-jastrząb-w-skali-112-drukowany/
Marcin K. Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Przyjemna układanka, choć trochę nerwów było bo materiał delikatny a paluchy grube🙃 Bez akumulatora waży 522g, mam aku 4s 2000mah - 234g i 4s1500mah 183g. Jak to wygląda, jest tragedia?
japim Opublikowano 6 Kwietnia Autor Opublikowano 6 Kwietnia Edf 50mm ma prawie 1kg ciągu. 800g do lotu to nadal grubo ponad 1:1 ciągu do masy. Ja latalem na 1500 4s.
robertus Opublikowano 6 Kwietnia Opublikowano 6 Kwietnia Masz kilogram ciągu z 50mm, co to za mały potwór?
japim Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia Faktycznie pomerdalo mi sie. Widzialem gdzies 950g ale to chyba pomylka. Fms50 na 4s ma 850g katalogowo.
Marcin K. Opublikowano 7 Kwietnia Opublikowano 7 Kwietnia Mam turbine Vesafan, wentylator 7 łopatek silnik 4800kv. Wg producenta maksymalny ciąg to 636g
japim Opublikowano 7 Kwietnia Autor Opublikowano 7 Kwietnia No to w najgorszym wypadku pozostaje Ci start z gumy.
Rekomendowane odpowiedzi