Skocz do zawartości

FW- 190 D 9 w skali 1:5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, grzechu84 napisał:

Czy będą wnętrza działek w skrzydłach ?

W  skrzydłach   będą   zamocowane  lufy  działek . 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piękna robota i malowanie. Przyznam się że ostatnio YouTube zablokował moje filmy z FW-190 i posądził o szerzenie niezdrowej propagandy za oznaczenie ogona wiadomo czym ;) Napisałem wyjaśnienie i się odczepili. Śledzę cały temat budowy i jak zwykle podziwiam .Chyba kolejnym modelem który zbuduję będzie  D9 lub TA .

Opublikowano

Lucjan . Piękna praca, czapki z głów przed twoim kunsztem modelarskim. Jednak jak będziesz chciał pokazać nam swój model w locie, zamaluj  lub zaklej to co masz na ogonie swojego FW -190 D, bo nie zobaczymy tego filmiku, a to będzie niepowetowana strata. Gdzie mi do ciebie, a mój samolocik nie umywa się do twojego,  

He-70.jpg.1be7642fcdc5abe12fe67380999e21f7.jpg

a jednak nie spodobało się tp Y.T. i wyrzucili mnie z kanału . Odwołałem się , musiałem zdawać egzamin / śmieszny/ i dopiero pozwolono mi na dalsze istnienie. A komunikat na wykasowanym filmiku został.

zastrzeenie.thumb.jpg.03a89b7c77cc2706a37df7137c9bc8d9.jpg

i jak się ma komentarz "Mirolka "

Świetnie się prezentuje w locie a te lekko przełamane skrzydła nadają mu lekkości.

SUPER ?

ms

Niestety będzie podobnie, a byłaby to wielka strata nie zobaczyć tego samolotu w locie. 

Pozdrawiam 

Marek

•  

• Lubię to 1
Opublikowano
15 godzin temu, Lucjan napisał:

Dziękuje za uznanie .   Mnie  też zablokowali   filmik z Me-109 .   Uważam  że  tak samo  powinno  traktować się   sowiecką  gwiazdę   bo  to też był  zbrodniczy ustój ...  

Chcialbym przypomniec, ze zbrodniczy ustroj z czarnymi krzyzami byl znacznie, znacznie gorszy od ustroju ze Wschodu.  Nie wiem czy pamietacie ale jesli Niemcy wygraliby wojne, 50% Polakow mialo isc zaraz do gazu a reszta do wyniszczajacej pracy.  Przyszle pokolenia mialy byc ksztalcone tylko do 4 klasy szkoly podstawowej tylko aby umieli liczyc do 100 i czytac znaki drogowe.  A potem dalej do niewolniczej pracy az do zupelnego wyginiecia.

Z kolei Rosjanie, jacy prymitywni i dzicy byli, wyzwolili Polske i pol Europy.  W Polsce kazali budowac szkoly, uniwersytety, szpitale a nam wybudowali Palac Kultury 😀.  Niemcy byli bardziej dzicy, gwalcili wiecej kobiet niz Rosjanie a potem je zabijali.

I dlatego nie powinno malowac sie swastyk.

Jesli chodzi o powody obecnej wojny za nasza Wschodnia granica to jest ona zupenia inny niz podaja glowne media.  Sa to kompletne bzdury i klamstwa.  Glowne media sa w rekach miliarderow, w duzej mierze powiazanych z pewnych krajem na bliskim Wschodzie.  W skrocie:

- Amerykanie przyrzekli Gorbachow, ze jesli zgodzi sie na unifikacje Niemiec to nie posuna NATO nawet o jeden cal na Wschod.

- Oczywiscie zrobili inaczej, tak jak zawsze.  Rosjanie olali przylaczenie, Polski, Czechoslowacji i Rumuni bo nie maja z nimi granicy.  Juz sam Kissinger powiedzial "Bedac wrogiem USA moze byc niebezpieczne ale bycie przyjacielem moze byc zabojcze" 

- Nie zgadzaja sie aby Ukraina weszla do NATO i to jest glowny punkt sporu.

- Chcialbym przypomniec, ze taki sam krzyk zrobili Amerykanie, gdy Chruszczow chcial wstawic rakiety na Kubie.  Z tego powodu tez prawie wybuchla III WS i to atomowa.  Identyczna sytuacja teraz z Ukraina w NATO i ich rakietami. 

Jest tego pelno w niezaleznych media na YouTube i ogolnie na Internet, polecam:

Kilka przykladow, jest pelno innych:

• Lubię to 3
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.