M1A Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Zamierzam sobie nabyć asw 28 od Volantexa. Ale nie zabardzo wiem jaką baterie dobrać twórca zaleca baterie 3s od 1300mah do 2200mah. Posiadam 2 baterie 3s 1300mah od innego modelu i się zastanawiam czy na takim pakiecie będzie dobrze on latał? Może ktoś posiada ten model i może wskazać akumulator ,który pasuje do niego idealnie i nie trzeba będzie go wyważać?
Elvis Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu Czy będzie dobrze latał na twoich pakietach to chyba tylko ty możesz ocenić na podstawie ich parametrów i kondycji. Jeśli będą za lekkie to zawsze możesz dokleić kombinerki 😉 - mniejszy problem niż odwrotnie. Bardziej bym się zastanawiał czy będą miały wystarczająca wydajność bo żadnych szczegółów aku nie podałeś.
Tomek 77 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Miałem asw 28 od Volantexa i latałem na 2200 3s bo akurat takie miałem i były za ciężkie nawet cofnięte na max. Jak masz 1300 i to dwie to na początek spokojnie Ci wystarczy -przesuń ją tylko do przodu aby wyważenie się zgadzało( jak będą krótkie loty zawsze możesz dokupić nową baterię)
Market Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Latałem na 2700, ale wsadzonym we wnękę za kabiną nad bagnetami skrzydeł - akurat się tam mieścił. Potem próbowałem z dużym 5200, ale już w kabinie. Zrobił się cięższy i fajnie latał, ale trzeba było dorzucić aż 100 gram na ogon.
Irek M Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Będzie dobrze latał bo model ten wbrew kilku opiniom bardzo dobrze lata. Tylko, że pakiet 1300 ma za mało pojemności. U mnie jest 3s 2200 i wcale nie cofnięty jak najdalej. To dziwne ale kiedyś z tego powodu zdemontowałem kółko do lądowania. Jednak 3s 2200 to też trochę mała pojemność, zależy jak latamy góra 10min u mnie łącznie z szybowaniem. Gdybym umiał w termikę to może byłoby inaczej. Mam też pakiety 2600 i 3000 ale nie próbowałem z nimi bo mają inne złącza.
M1A Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Mam też taki pomysł by dać tam baterie 3s 1300mah ona waży 107g i dodać jeszcze kamerkę która waży 52g wydaje mi się że kamera go dociąży i nie trzeba będzie go dodatkowo wyważać
Irek M Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1300 to mała pojemność. Poza tym oryginalne łopatki silnika nie są zbyt efektywne. Ja zamieniłem je na Aeronaut chyba
Rekomendowane odpowiedzi