endriuRC Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Nieuport 11 od Grzechu RC Na pierwszy etap zaznaczyłem linie pomocnicze. po chwili cięcia nozykiem ujrzałem kolejnym etapem bylo wklejenie węgla w stateczniki. No i szlifujemy... na tym etapie uznałem że warto zrobić przejście maski w kadłub jak w oryginale. 4
TooM Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Zawsze mi się podobał N17 ( taki N12 z wypukłym kadłubem) w malowaniach Grudziądza przez swojw olbrzymie szachownce na srebrnych skrzydłach. Latałem takim ESA w starych rozmiarach . Większymi aces latali Mój Piotrek,,Alina (na WASG 2014 ) ja i ostatnio Wojtek Krajnik który miał za zadanie ubić pamiątkowego N17 Piotrka z WASG 2010. Mam takie jeszcze dwie spaliny -trzeba ubić z honorem .😜
RobRoy Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia Nie wiem czy zauważyliście , ale gość jeździ po europie ciężarówką i na postojach dłubie modele w kabinie samochodu. Jedyny taki przypadek jaki znam. A wielu ludzi twierdzi że na to hobby " ma za małe mieszkanie w bloku".... 😉 . Chyle czoła ... . 3
endriuRC Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia 1 godzinę temu, TooM napisał: Zawsze mi się podobał N17 ( taki N12 z wypukłym kadłubem) w malowaniach Grudziądza przez swojw olbrzymie szachownce na srebrnych skrzydłach. Latałem takim ESA w starych rozmiarach . Większymi aces latali Mój Piotrek,,Alina (na WASG 2014 ) ja i ostatnio Wojtek Krajnik który miał za zadanie ubić pamiątkowego N17 Piotrka z WASG 2010. Mam takie jeszcze dwie spaliny -trzeba ubić z honorem .😜 Piękny Niuport... kiedyś to były bardzo dobre czasy Acesu... 26 minut temu, RobRoy napisał: Nie wiem czy zauważyliście , ale gość jeździ po europie ciężarówką i na postojach dłubie modele w kabinie samochodu. Jedyny taki przypadek jaki znam. A wielu ludzi twierdzi że na to hobby " ma za małe mieszkanie w bloku".... 😉 . Chyle czoła ... . Dzięki robie to co lubię... W wolnej chwili wyrzeźbiłem tunel na kable od serw i regulatora, miejsce na odbiornik i Pana Pilota oraz zaaplikowałem troszke węgla ro górnego skrzydła I zacząłem pomału kleić wzmocnienia klejem. No i bowdeny również udało się przeciągnąć przez kadłub z lewej i orawej strony 3
endriuRC Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia Ostatnie prace na dziś. Górne skrzydło zalane cyjanoakrylem wyszlifowane gotowe do malowania. Dolne skrzydło zrobiłem wznios zalałem klejem również gotowe do malowania. Przed zrobieniem zdjec 40min zajelo mi sprzątanie bajzlu... epp wyszlifiwane przyciaga sie do wszystkiego... dobrze ze mam sprężone powietrze. Zastanawiam sie gdzie dac serwa od lotek... misze się z tym przespać bo opcje sa dwie: Od góry lub od dołu górnego skrzydła 🙄 2
ali1983 Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 3 godziny temu, RobRoy napisał: Nie wiem czy zauważyliście , ale gość jeździ po europie ciężarówką i na postojach dłubie modele w kabinie samochodu. Jedyny taki przypadek jaki znam. A wielu ludzi twierdzi że na to hobby " ma za małe mieszkanie w bloku".... 😉 . Chyle czoła ... . Ja w ciężarówce złożyłem Wicherka, którym zająłem 2 miejsce w Pucharze Wicherka 2023 w Elblągu 😁 Do tego FW190 NPN, Zjednoczona (inny oldtimer), lidlolot, a teraz składam RESa 4
endriuRC Opublikowano 15 Stycznia Autor Opublikowano 15 Stycznia 20 minut temu, ali1983 napisał: Ja w ciężarówce złożyłem Wicherka, którym zająłem 2 miejsce w Pucharze Wicherka 2023 w Elblągu 😁 Do tego FW190 NPN, Zjednoczona (inny oldtimer), lidlolot, a teraz składam RESa Gratulacje! Ja modelami zbudowanymi w ciężarówce też w 2024r kilka razy stałem na podium w AirCombacie ;D 4
RobRoy Opublikowano 15 Stycznia Opublikowano 15 Stycznia 30 minut temu, ali1983 napisał: Ja w ciężarówce złożyłem Wicherka ..... .... kierowcy wszystkich krajów - łączcie się .... .... chapeau bas ...
Irek M Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 16 godzin temu, RobRoy napisał: Nie wiem czy zauważyliście , ale gość jeździ po europie ciężarówką i na postojach dłubie modele w kabinie samochodu. Jedyny taki przypadek jaki znam. A wielu ludzi twierdzi że na to hobby " ma za małe mieszkanie w bloku".... 😉 . Chyle czoła ... . Chyba nie wmówisz mi, że mylę się wmawiając sobie, że mam za małe mieszkanie w bloku na te modele?!?!!! 2 2 1
JacekCichy Opublikowano Czwartek o 12:03 Opublikowano Czwartek o 12:03 @Irek M Eee tam, jak zona nie krzyczy to jest ok
Irek M Opublikowano Czwartek o 13:14 Opublikowano Czwartek o 13:14 Żadna nie krzyczała. Tylko nie wiem co o tym sądzili ich mężowie🤪 1 2
RobRoy Opublikowano Czwartek o 16:03 Opublikowano Czwartek o 16:03 7 godzin temu, Irek M napisał: Chyba nie wmówisz mi, Mieszkanie nie jest za małe, tylko Ty wybrałeś sobie ......... hobby ... 😉 Gdybyś mieszkał w Japonii marzył byś o takim europejskim mieszkaniu jakie masz .... 😉 Nasz kolega zbudował w bloku dwie łodzie motorowe . Mało co nie wyrwał okna balkonowego gdy się zorientował że nie ma jak tego wytransportować ...... Dobrze że ludzie mają jeszcze poczucie humoru.
endriuRC Opublikowano Sobota o 12:44 Autor Opublikowano Sobota o 12:44 Pomalowane elementy Wykonałem szablony aby ładnie oznaczenia na skrzydłach zrobić tak jak w oryginale 3
endriuRC Opublikowano Sobota o 18:39 Autor Opublikowano Sobota o 18:39 Troszkę szablony na oznakowaniu na skrzydłach nie siadły ale następnym razem bacznie będę tego pilnował... Jak dla mnie kadłub petarda mega ❤️ 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. endriuRC Opublikowano Niedziela o 07:47 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Niedziela o 07:47 Za pomocną kleju soudal 66a wkleiłem wręge silnikową. Wklejam statecznik pionowy na D4 Wkleiłem dźwigienkę sterubwysokości na patencie podejrzanym na zawodach. Serwomechanizmy w górnym płacie już siedzą 6
endriuRC Opublikowano Poniedziałek o 16:47 Autor Opublikowano Poniedziałek o 16:47 Dziś wkleiłem statecznik poziomy na D4 Edit. Przykreciłem silnik do wręgi minimalnie wystaje ale nie jakoś bardzo. no i przykleiłem dolne skrzydło na czas schniecia musi być dociśnięte 3kg ciężarem... Kolejna aktualizacja w piątek... nie będę w trase brał modelu niech sobie skrzydełko wyschnie porządnie.... Musiałem przymierzyć bo bym nie zasnął 🤣🤣 3
endriuRC Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Jako że Nieuport-11 leży w domu na desce montażowej i jego koniec budowy coraz blizej to mam czas w trasie rozpocząć budowę Nieuporta-11 nr 2. Robić relację z budowy w tym temacie czy sobie darować ?
zbjanik Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Nie ma zmiłuj się, zacząłeś- to kontynuuj🙂 1
Rekomendowane odpowiedzi