Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano Poniedziałek o 12:07 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 12:07 Witam Jakiś czas temu rozpocząłem budowę oldtimera Pacific Ace , konstrukcja z 1941 r. Po dłuższej przerwie wróciłem do budowy. i przymiarka w całość 21
zbjanik Opublikowano Poniedziałek o 12:32 Opublikowano Poniedziałek o 12:32 Jędrzej- no cuś pięknego! Rewelacja.
zbjanik Opublikowano Poniedziałek o 15:51 Opublikowano Poniedziałek o 15:51 Ale bardziej "aerodynamiczniejszy".
safari28 Opublikowano Poniedziałek o 17:57 Opublikowano Poniedziałek o 17:57 Świetna robota a jakim motorkiem go napędzisz🙂
jędrek Opublikowano Poniedziałek o 18:51 Autor Opublikowano Poniedziałek o 18:51 Dzięki Koledzy, niemam motorka z epoki ale mam OS Maxa 46LA (niebieski) i taki zamontuję. Z większym śmigłem o małym skoku będzie OK. 1
rkrzysztof Opublikowano wczoraj o 06:46 Opublikowano wczoraj o 06:46 Tutaj aż się prosi jakiś mały czterotakt.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano wczoraj o 08:37 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano wczoraj o 08:37 Trochę fotek jeszcze 9
jędrek Opublikowano wczoraj o 10:11 Autor Opublikowano wczoraj o 10:11 8 minut temu, mirolek napisał: Sterowanie tylko ogonem? ms Tak, tylko ster kierunku i wysokości no i gaz. Oryginał miał tylko sterowanie sterem kierunku. 1
rkrzysztof Opublikowano wczoraj o 10:49 Opublikowano wczoraj o 10:49 Stare czasy, to i proste sterowanie. Tak to kiedyś bywało, że sukcesem było wywieranie jakiegokolwiek wpływu na trajektorię lotu.
Krzysiek67 Opublikowano wczoraj o 12:37 Opublikowano wczoraj o 12:37 Piękny model i piękne wykonanie, jak z resztą wszystkich Twoich modeli Andrzeju. Patrzę trochę z zazdrością bo kiedyś też chodził mi po głowie, nawet plany wydrukowałem, ale ostatecznie nie doczekał się realizacji. Czym będziesz go pokrywał ?
jędrek Opublikowano wczoraj o 16:51 Autor Opublikowano wczoraj o 16:51 4 godziny temu, Krzysiek67 napisał: Piękny model i piękne wykonanie, jak z resztą wszystkich Twoich modeli Andrzeju. Patrzę trochę z zazdrością bo kiedyś też chodził mi po głowie, nawet plany wydrukowałem, ale ostatecznie nie doczekał się realizacji. Czym będziesz go pokrywał ? Dzięki 🙂 Taki model to tylko japonem, chyba żeby zdobyć materiał jakim były pokrywane modele w swoich czasach🙂.
jarek996 Opublikowano wczoraj o 19:39 Opublikowano wczoraj o 19:39 12 godzin temu, rkrzysztof napisał: Tutaj aż się prosi jakiś mały czterotakt. Moze mu cos znajdziemy jakiegos open rockera?😉 Andrzej, wystarczy ENYA 35 4C, czy za mala?
jędrek Opublikowano wczoraj o 23:24 Autor Opublikowano wczoraj o 23:24 3 godziny temu, jarek996 napisał: Moze mu cos znajdziemy jakiegos open rockera?😉 Andrzej, wystarczy ENYA 35 4C, czy za mala? A masz coś takiego na zbyciu? Albo trochę większe.
jarek996 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Wieksze, to klasyczne, otwarte, stare OS FS (60). Tego na 100 nie mam, ale sa dostepne tu i tam. Z Enya, to musze pogrzebac, ale boje sie, ze jak chciales LA 40, to ENYA 35 moze byc za "wiotka". Prosze bardzo, calkiem przyzwoita cena: OS FS 60 4 Takt Motor SAITO ENYA Webra in Bayern - Hohenpeißenberg | kleinanzeigen.de OS FS 60 - smigla 12x6, 13x5,5 . Waga: 560G LA 40 wazy 270G Pozniej pogrzebie w ENYAch. ENYA 35 wazy tylko 345G 35404c02.jpg Ten bylby jeszcze lepszy, ale raczej NIE uciagnie:Modellmotor HP 21 VT in Baden-Württemberg - Neckargemünd | kleinanzeigen.de No i jeszcze jest stary FS 40 (Pre SURPASS) OS Max FS 40 4-Takt Motor mit Propeller und Motorträger in Bayern - Wildflecken | kleinanzeigen.de OS Max FS40 Viertakt Modelmotor in Sachsen-Anhalt - Stapelburg | kleinanzeigen.de No , a jerdnak jak NIE cztersuwa, to moze przynajmniej cis starego z dwusuwow: ENYA SS 40 Modellmotor Motor RC in Hamburg-Nord - Hamburg Hohenfelde | kleinanzeigen.de Sprawdzilem. ENYe 35 (z otwarta klawiatura) ma ze 3-4 szt, ale wszystkie sa nowe. Mysle, ze ten przedzial cenowy Cie nie interesuje. Moglbym natomiast sprzedac Ci jedna ENYe 46 4C, ale klasyczna. Ma lekko ulamane mocowanie silnika (jest przewiercone w inne miejsce), ale poza tym sprawna. Oczywiscie sruba i podkladka pod smiglo jest (brak na zdjeciu) i rurka wydechu tez (zdjecie z innego silnika). Moze klawiatura zamknieta, ale nie ma klasycznego tlumika i chodzi tez fajnie. Jesli jestes zainteresowany, to wal na PRIVa. Nie bedziemy handlowac tutaj 😉 1
jędrek Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Dzięki Jarku za info odnośnie silników. Pasowała by ta Enya 46 4C ale nie wiem czy zmieści się na długość w komorze silnika. Przymiarki na planach robiłem pod Os Maxa 46LA a on jest krótszy z łożem. Pomierzę i dam znać . 1
jarek996 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 103 mm od poczatku gaznika, do podkladki pod smiglo i 34 mm rozstaw loza. Zdjecie przeklamuje, ale wymiary sa takie, jakie Ci podaje. 1
jarek996 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Wlasnie pan Niemiec przeslal mi info, ze ten silnik, ze zdjecia ponizej jest gotow sprzedac za 90 EUR + przesylka w Niemczech. To stary FS 40, jeszcze "przedSURPASSowy". Z mniejszymi zaworami i troszke inaczej klekoczacy. Sprzedalem kiedys taki w idealnym stanie, bo Niemiec tez budowal jakiegos "antyka" i chcial starszy, a nie za drogi silnik. Jest chyba krotszy jak ENYA 😉 OS FS-40 Manual.pdf 1
Rekomendowane odpowiedzi