Skocz do zawartości

Pacific Ace Gull Wing

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, mirolek napisał:

Sterowanie tylko ogonem?

ms

Tak, tylko ster kierunku i wysokości no i gaz. Oryginał miał tylko sterowanie sterem kierunku.

• Lubię to 1
Opublikowano

Piękny model i piękne wykonanie, jak z resztą wszystkich Twoich modeli Andrzeju. Patrzę trochę z zazdrością bo kiedyś też chodził mi po głowie, nawet plany wydrukowałem, ale ostatecznie nie doczekał się realizacji. Czym będziesz go pokrywał ?

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysiek67 napisał:

Piękny model i piękne wykonanie, jak z resztą wszystkich Twoich modeli Andrzeju. Patrzę trochę z zazdrością bo kiedyś też chodził mi po głowie, nawet plany wydrukowałem, ale ostatecznie nie doczekał się realizacji. Czym będziesz go pokrywał ?

Dzięki 🙂

Taki model to tylko japonem, chyba żeby zdobyć materiał jakim były pokrywane modele w swoich czasach🙂.

Opublikowano
12 godzin temu, rkrzysztof napisał:

Tutaj aż się prosi jakiś mały czterotakt.

Moze mu cos znajdziemy jakiegos open rockera?😉

Andrzej, wystarczy ENYA 35 4C, czy za mala?

Opublikowano
3 godziny temu, jarek996 napisał:

Moze mu cos znajdziemy jakiegos open rockera?😉

Andrzej, wystarczy ENYA 35 4C, czy za mala?

A masz coś takiego na zbyciu? Albo trochę większe.

Opublikowano

Wieksze, to klasyczne, otwarte, stare OS FS (60). Tego na 100 nie mam, ale sa dostepne tu i tam. 

Z Enya, to musze pogrzebac, ale boje sie, ze jak chciales LA 40, to ENYA 35 moze byc  za "wiotka".

Prosze bardzo, calkiem przyzwoita cena: OS FS 60 4 Takt Motor SAITO ENYA Webra in Bayern - Hohenpeißenberg | kleinanzeigen.de

OS FS 60 - smigla 12x6, 13x5,5 . Waga: 560G  LA 40 wazy 270G

Pozniej pogrzebie w ENYAch. ENYA 35 wazy tylko 345G

35404c02.jpg

Ten bylby jeszcze lepszy, ale raczej NIE uciagnie:Modellmotor HP 21 VT in Baden-Württemberg - Neckargemünd | kleinanzeigen.de

No i jeszcze jest stary FS 40 (Pre SURPASS) 

OS Max FS 40 4-Takt Motor mit Propeller und Motorträger in Bayern - Wildflecken | kleinanzeigen.de

OS Max FS40 Viertakt Modelmotor in Sachsen-Anhalt - Stapelburg | kleinanzeigen.de

No , a jerdnak jak NIE cztersuwa, to moze przynajmniej cis starego z dwusuwow: ENYA SS 40 Modellmotor Motor RC in Hamburg-Nord - Hamburg Hohenfelde | kleinanzeigen.de

Sprawdzilem. ENYe 35 (z otwarta klawiatura) ma ze 3-4 szt, ale wszystkie sa nowe. Mysle, ze ten przedzial cenowy Cie nie interesuje. Moglbym natomiast sprzedac Ci jedna ENYe 46 4C, ale klasyczna. Ma lekko ulamane mocowanie silnika (jest przewiercone w inne miejsce), ale poza tym sprawna. Oczywiscie sruba i podkladka pod smiglo jest (brak na zdjeciu) i rurka wydechu tez (zdjecie z innego silnika). Moze klawiatura zamknieta, ale nie ma klasycznego tlumika i chodzi tez fajnie. Jesli jestes zainteresowany, to wal na PRIVa. Nie bedziemy handlowac tutaj 😉

IMG_4546[1].JPG

IMG_4547[1].JPG

IMG_4548[1].JPG

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki Jarku za info odnośnie silników. Pasowała by ta Enya 46 4C ale nie wiem czy zmieści się na długość w komorze silnika. Przymiarki na planach robiłem pod Os Maxa 46LA a on jest krótszy z łożem. Pomierzę i dam znać .

• Lubię to 1
Opublikowano

103 mm od poczatku gaznika, do podkladki pod smiglo i 34 mm rozstaw loza.  Zdjecie przeklamuje, ale wymiary sa takie, jakie Ci podaje. 

IMG_4554[1].JPG

IMG_4555[1].JPG

• Lubię to 1
Opublikowano

Wlasnie pan Niemiec przeslal mi info, ze ten silnik, ze zdjecia ponizej jest gotow sprzedac za 90 EUR + przesylka w Niemczech. To stary FS 40, jeszcze "przedSURPASSowy". Z mniejszymi zaworami i troszke inaczej klekoczacy. Sprzedalem kiedys taki w idealnym stanie, bo Niemiec tez budowal jakiegos "antyka" i chcial starszy, a nie za drogi silnik. Jest chyba krotszy jak ENYA 😉

OS FS-40 Manual.pdf

IMG_4558[1].JPG

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.