POGO Opublikowano Poniedziałek o 05:44 Opublikowano Poniedziałek o 05:44 Andrzej co do pstryczka to jeszcze raz nie polecam. To są maszyny bojowe dostanie oleju, tryknięcie, taśemką I model zbierasz z pola... A co do gum...jeden z Czechów lata na plastikowych śróbkach ale ma spadochron w modelu i jak traci skrzydło to kadłub opada łagodnie na ziemię 🤣 1
endriuRC Opublikowano Poniedziałek o 12:00 Autor Opublikowano Poniedziałek o 12:00 Pełne ręce roboty od rana. Stateczniki juz w prózni Maska wylaminiwana 2x 80g Wręgi silnikowe w kadłubie wklejone na żywicy Skrzydła przelaminowane tkaniną 80g na łączeniu 2
endriuRC Opublikowano Wtorek o 04:57 Autor Opublikowano Wtorek o 04:57 Próżnia 23godziny 0.9Bar i mamy doskonały efekt i o połowe lżejszy statecznik niż miałem poprzednie które dostałem. Jestem zachwycony efektem ! To łuszczące się na stateczniku to PVA ktore trzeba zmyć pod ciepłą wodą 1
endriuRC Opublikowano Wtorek o 06:25 Autor Opublikowano Wtorek o 06:25 12 minut temu, POGO napisał: Jak wagowo wyszły? 23-30g a bedą jeszcze lżejsze ponieważ na te stateczniki nakładałem drugi raz tkaninę bo za pierwszym razem co worek był dziurawy nie wyszły ale balsa wpiła troszkę żywicy. Takze moze być mniej jak 20g
Ares Opublikowano Wtorek o 18:29 Opublikowano Wtorek o 18:29 Ja "zazdroszczę" zapału do pracy 🙂 Też bym chciał aby mi się tak chciało budować jak tobie. Widać ,że z każdą sztuką modle są coraz lepsze czyli jest postęp i to jest super. Technika worka widzę ,że ci odpowiada . Działaj i wrzucaj foty bo dobrze się to ogląda i czyta. 1
endriuRC Opublikowano Wtorek o 19:26 Autor Opublikowano Wtorek o 19:26 56 minut temu, Ares napisał: Ja "zazdroszczę" zapału do pracy 🙂 Też bym chciał aby mi się tak chciało budować jak tobie. Widać ,że z każdą sztuką modle są coraz lepsze czyli jest postęp i to jest super. Technika worka widzę ,że ci odpowiada . Działaj i wrzucaj foty bo dobrze się to ogląda i czyta. Dzisiaj miałem wkleić jeszcze półki pod serwa ale zamontowałem łoża silnika i zbiorniki paliwa. Już mi się nie chce dziś bawić spałem 4h i czuje sie zmęczony... jutro też jest dzień :D. Tak technika laminowania w worku mnie lubi a ja lubie ją.. bardzo wdzięczna robota lubię to robić. W weekend czas przetestować te moje wyroby... powinienem się wyrobić raczej bez problemu.. Ciesze się że relacja się podoba... motuwuje do działania bardzo mocno ! Łożę przykręciłem na śrubach m4 z nakrętkami samokontrującymi. 1
Ares Opublikowano Wtorek o 23:34 Opublikowano Wtorek o 23:34 4 godziny temu, endriuRC napisał: Dzisiaj miałem wkleić jeszcze półki pod serwa ale zamontowałem łoża silnika i zbiorniki paliwa. Już mi się nie chce dziś bawić spałem 4h i czuje sie zmęczony... jutro też jest dzień :D. Kurde to grubo ja po 4h snu to nie jestem w stanie nic zrobić. No dobrze ze masz taki zapał ,samolotów na sezon przyda się na zawody. No tak mnie zmotywowałeś że chyba wykonam sobie combata ale tak do rekreacyjnego polatania dla przyjemności🙂 Mnie sie bardzo podoba Meserszmit 109 albo jeszcze bardziej FW 152H wersja wysokościowa ze skrzydłami o dużym wydłużeniu. Trzeba by tylko jakieś olany poszukać aby nie robić w ciemno . W sumie mam blisko do kolegi Pogo bo do Boleslawca mam 50km to mogę nawiązać combatowe kontakty😁 1
POGO Opublikowano wczoraj o 10:08 Opublikowano wczoraj o 10:08 Wpadaj na nasze lotnisko, nawet podzielę się jakimś combat em...i będę miał z kim trenować 😜 1
Ares Opublikowano wczoraj o 16:15 Opublikowano wczoraj o 16:15 6 godzin temu, POGO napisał: Wpadaj na nasze lotnisko, nawet podzielę się jakimś combat em...i będę miał z kim trenować 😜 Dzięki , podjadę kiedyś bo mam do Was w sumie dość blisko. Pogadamy,poznamy się.
endriuRC Opublikowano wczoraj o 19:20 Autor Opublikowano wczoraj o 19:20 Coraz bliżej do oblotu 🥰 Jest piękny 🥰❤️ 3 1
Ares Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu I niech ktoś teraz powie ,że do budowy modeli trzeba mieć ekstra modelarnie..........Jak się chce to można wszędzie. A model naprawdę imponujący .Zrób mu jeszcze zarys kabiny np. na czarno albo niebiesko . 1
mirolek Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Znakomicie się prezentuje - gratulacje ms 1
endriuRC Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 11 godzin temu, Ares napisał: I niech ktoś teraz powie ,że do budowy modeli trzeba mieć ekstra modelarnie..........Jak się chce to można wszędzie. A model naprawdę imponujący .Zrób mu jeszcze zarys kabiny np. na czarno albo niebiesko . Dokładnie tak ! Kabinę i przejscie maski w kadłub bede malować farbą 2 składnikową 2 godziny temu, mirolek napisał: Znakomicie się prezentuje - gratulacje ms Dziekuję ! Roboty ciąg dalszy Tutaj raczej zastosuje snap metalowy z nakrętką na kontre.
endriuRC Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Z racji tego, że wynająłem sobie garaż aby zrobić modelarnie mam miejsce żeby zbudować skrzynię, w której temperatura będzie około pięćdziesięciu stopni. Podgrzewać powietrze w skrzyni, będą żarówki. Skrzynia musi być tak duża, żeby weszło skrzydło. To umożliwia mi budowanie modeli zimą przy niższej temperaturze. 1
endriuRC Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu Waga modeli gotowych do lotu bez paliwa do tego nalezy doliczyć 150ml paliwa
Rekomendowane odpowiedzi