Nomade Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Witam, Kupiłem używanego drona Walkera TALI H500 (RC Devo F12E), który ma około 8 lat, ale nową baterię. Niestety, dron nie reaguje na nadajnik, mimo że wszystkie zielone diody świecą i przy włączaniu odbiornika silniki wykonują charakterystyczne drgnięcia. Jest problem z chowanym podwoziem w postaci, że jeden mechanizm jest uszkodzony. Czy to może być powodem, że cała reszta nie działa? Baterie są naładowane i z tego co się doczytałem w instrukcji z neta, wszystko powinno działać. Serwis, jak większość chińczyków mi odpisali, że już nie mają wsparcia dla takich staroci i najlepiej kupić nowy. Z góry dziękuję za pomoc.
japim Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Jest jakas instrukcja bindowania? Yt co mowi o tym modelu?
Bodzioch Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Drony mają zawsze jakąś procedurę "uzbrojenia " regulatorów , inaczej nie zadziałają.
japim Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Z ciekawosci wygooglalem film: Czy te wskazowki nie działają?
Jerzy Markiton Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Prawdopodobnie w domu nie potrafi złapać GPS-ów.... Wyjdź na pole i czekaj aż potwierdzi na niebiesko. - Jurek
Nomade Opublikowano 6 Sierpnia Autor Opublikowano 6 Sierpnia W dniu 4.08.2025 o 09:12, japim napisał: Z ciekawosci wygooglalem film: Czy te wskazowki nie działają? Śliczne dzięki za pomoc. Sam też szukałem w necie, ale nie wyświetliło mi tego filmu. Postąpiłem tak, jak jest demonstrowane na filmie i po zmianie jednego ustawienia w nadajniku, jak do tej pory pierwsze podstawowe funkcje działają. Zakupiłem już kamerkę i muszę ją teraz podłączyć, co będzie następnym wyzwaniem, bo z nadajnika można nią sterować.
Rekomendowane odpowiedzi