Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz się nie zgadzać ale tak się robi i ja też tak mam np w Nieuporcie 11. Pewnie, że  możesz od góry ale to już szpeci bo popychacz też od góry?

Opublikowano
12 minut temu, Grzesiek napisał:

Nie dokonca sie z tobą Irku zgodzę.Jesli masz przykręcana na 4 wkreciki po rogach to środek odstaje.Oczywiscie mowa o wklęsłum.

A tak nawiasem to ze u gory to nie moze być?

Cześ 

1 sklejasz z sobą dwie sklejki  na szablonie ( dolnego profilu pląta ) i to działa  i pasuje 

2 u góry jak model stoi na lotnisku to widać ( w czasie lotu nie widać )

16 minut temu, Grzesiek napisał:

Bo u góry widać 😁

Opublikowano
50 minut temu, Grzesiek napisał:

Oj tam oj tam .Już same to ze są lotki to jest aparat fokero podobny.

Ale im mniej tych szczegółów ujemnych tym bardziej jest "Fokkero , a nie "podobny" 🙂

Opublikowano
8 godzin temu, Grzesiek napisał:

Nie dokonca sie z tobą Irku zgodzę.Jesli masz przykręcana na 4 wkreciki po rogach to środek odstaje.Oczywiscie mowa o wklęsłum.

Właśnie że może, a nawet powinno. Mniej zapiaszczenia, uszkodzeń itp. Fakt. Wygląda gorzej jak stoi na Ziemi. Ale to są modele latające. Powinno się je oglądać z dołu.

• Lubię to 1
Opublikowano

Tomek, co zapiaszczone, pokrywy serw? Nigdy w kilkunastu modelach nie miałem pokryw ani serw na górnych powierzchniach. Myślę też , że 99,9% żadna pół czy nawet ćwierć makieta nie miała ich na górze. Ale fakt w latających  - w każdym latającym skrzydle miałem na górnych powierzchniach ale to zupełnie inna para kaloszy 🙂

Opublikowano

Panowie,dla mnie to nie istotne czy bedzie na gorze,dole czy z boku ma latać fajnie i tyle.Bylem.na lotnisku z RWD 10 to ludzie modelarze pytali dlaczego napis mam TELEFUNKEN. Tak bardzo ich w oczy to kuło.Wiec popychacz od lotek bez jaj nie róbmy dramatu.

Opublikowano
51 minut temu, Grzesiek napisał:

Irek mam pytanko jak masz mniej wiecej umiejscowiony osprzęt .Najbardziej chodzi o serwa i dlugie linki do sterow.

W tym moim wielkim w 1/3 skali? Kadłub jest w garażu więc teraz fotki nie zrobię ale... Serwo gazu jest zaraz za wręgą czołową, serwo kierunku i wysokości ciut dalej za zbiornikiem paliwa ale trochę przed powiedzmy tablicą rozdzielczą w kokpicie. Popychacze serw uruchamiają orczyki sterów który mocowany jest tuż za tylną wręgą kokpitu. Dopiero od tych orczyków idą linki do sterów

• Dzięki 1
Opublikowano
18 minut temu, Irek M napisał:

Popychacze serw uruchamiają orczyki sterów który mocowany jest tuż za tylną wręgą kokpitu. Dopiero od tych orczyków idą linki do sterów

Wlasnie o to mi chodzilo.Tak myslalem nad posrednimi dzwigniami,ale myslalem ze masz linki aż do serw.Dziękuję jak znajdziesz chwilke pstryknij fotke poglądawą.

Opublikowano

Powoli do przodu.

Przybyla owiewka silnika. Oraz druknolem silnik.Bede chclał wlasciwy silnik dać cylindrem do gory oraz atrapę maskujacą od dolu.

20260725_082518.jpg

17849609160538079244419312253944.jpg

• Lubię to 2
  • Dzięki 2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.