Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.png.46fad40a03ffc82410e1633a37123407.png

To szczegóły dotyczące tylnego kółka. Prowadnice są z G10 2 mm, dodatkowo zdublowane przy zamku. Może dzięki łożyskom wózka nie ulegnie wytarciu.

• Lubię to 3
Opublikowano
W dniu 4.06.2026 o 21:53, paulusr napisał:

...w sumie nie wiem. Może ktoś z Was mi naświetli ròżnicę.

Najbardziej widoczne różnice w wyglądzie zewnętrznym to:

- w A-6 jest w pełni osłonięte podwozie główne, w A-8 brak wewnętrznych osłon

- w A-6 są małe osłonki ( dwa bombelki ) karabinów kadłubowych MG17 kal. 7,92mm, w A-8 są duże garby przed kabiną osłaniające większe karabiny MG131 kalibru 13mm

- rurka pitota w A-6 jest obok zewnętrznego działka skrzydłowego MG151/20, w A-8 jest przy końcówce prawego skrzydła

- w A-8 jest dodatkowa antena pod lewym skrzydłem tuż na prawo (obok) wyrzutnika łusek wewnętrznego działka

Imponujący model.

• Lubię to 1
Opublikowano

Czyli na razie nie muszę podejmować decyzji. Na spodzie jest zarysowany właz do zbiornika paliwa z A8 i trochę kusi mnie kroplowa kabina z pòźnych wersji A8/9.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
12 godzin temu, paulusr napisał:

Stery gotowe do malowania. Pacek każe zrywać. Ale mi się podoba a on się przyzwyczai.

jak sie lekko przymknie oczy to nawet tak bardzo nie razi :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 9.06.2026 o 21:03, paulusr napisał:

Niestety ma 230 mm a powinien mieć 200. Zamierzam go nieco przyciąć na tokarce ale nie wiem co z tego wyjdzie.

Ja swój na tokarce zmniejszyłem bez problemu. Mam drukowany, świetnie się sprawuje.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.