elektryki_rc Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Myślę że to przez oklejenie... ciekawe jak to wyszło wagowo ale myślę że nie za lekko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Oj cos sie pomyliles- na dole mial typowe zastrzaly, jak kazdy inny model. Brakowalo mu za to plaskownika, ale depron 6mm wystarczajaco dobrze go usztywnia. Masa modelu bez akusa to 121g- ale z 12g silnikiem!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 No chodzilo mi o brak wegla w skrzydle A sztywnosc Boogie sprawdzal w miejscu nieoklejonym i byla spora roznica miedzy standartowym depronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2009 Brakowalo mu za to plaskownika, ale depron 6mm wystarczajaco dobrze go usztywnia. Takie samo rozwiązanie jest w Indexie 2.2 - model z 19g silnikiem, serwami 4,3g i pakietem FP 300mAh ważył mi do lotu 135g. Czyli bez aku ok. 115. A co do depronu - gdzies w Krakowie (nie wiem gdzie - nie pytać, wie to jakuban i wie to Bizon3D) jest gość, co to sprzedaje Extrupor własnie że sporo lżejszy niż ten z modelarni. Różnica na 1 płycie dochodzi do 30g, przynajmniej z tego co mówili mi ludzie. 5 płyt takiego czy tam 4 jest w drodze do mnie, wlaściwie do Kuby (jakuban) - jak dojdom to siem porównajom i sprawdzom wagom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Masa modelu bez akusa to 121g- ale z 12g silnikiem!! Silniczek tez ciekawy - wlasna robota !!! ciag na 2S to 500 gram !!!!! przy 8A jak zamowie to jest szansa, ze mi jeden zrobia :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A ja też mam Na razie jestem po jednym locie, ale model mi się bardzo podoba Po prostu przyjemnie się lata. Nie daje tyle frajdy co modele DLG i leci niżej przy rzucie za skrzydło, ale mimo to polecam :wink: Wagi jeszcze nie znam, w każdym raziem odel jest przed odchudzaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 i leci niżej przy rzucie za skrzydło, ale mimo to polecam A gdzie masz kolek do rzucania ???? On daje + 10 do wysokosci Ja tez sobie zamowilem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ostry Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 A co do depronu - gdzies w Krakowie (nie wiem gdzie - nie pytać, wie to jakuban i wie to Bizon3D) jest gość, co to sprzedaje Extrupor własnie że sporo lżejszy niż ten z modelarni. Różnica na 1 płycie dochodzi do 30g, przynajmniej z tego co mówili mi ludzie. 5 płyt takiego czy tam 4 jest w drodze do mnie, wlaściwie do Kuby (jakuban) - jak dojdom to siem porównajom i sprawdzom wagom Jedna płyta normalnych wymiarów waży 90g, przy czym obecny "depron" ze sklepu modelarnia.sklep 120g. Sklep lipol - kiedyś mieli strone WWW, obecnie trzeba porozumiewać się mailowo z właścicielem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizon3D Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Dla scislosci- ten extrupor od Jacka wazy 94-95g czyli 25g mniej od extruporu tego co jest obecnie na Bitwy(120g)....Z plyty robimy 2 modele wiec na modelu jest okolo 12g roznicy a to jak by nie patrzec waga 3 serw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Dla scislosci- ten extrupor od Jacka wazy 94-95g czyli 25g mniej od extruporu tego co jest obecnie na Bitwy(120g)....Z plyty robimy 2 modele wiec na modelu jest okolo 12g roznicy a to jak by nie patrzec waga 3 serw Płyta kupiona w Krakowie parę dni temu 3mm waży 102g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Wieść gminna niesie, że K. Halicki ma jakąś nową wersje Yaka. Ciekawe cusz to będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Mam nadzieje, ze zdradzi zanim wysle tego do mnie - moze sobie cos domowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam ! Tak to prawda, w krótkim czasie będą dostępne plany modelu w najnowszej wersji 2010 znacznie poprawione i rysowane od początku przez porządnego grafika ; niejakiego karema. Plany będą przestawiać najnowsza wersję modelu jaką latam i sprzedaję w zestawach od jakiegoś czasu. W chwili obecnej trwają pracę nad porządną instrukcją do planów oraz przygotowaniem plików pdf na kartkach A4 już do druku aby każdy sam sobie w domu bez problemu przygotował plany ( oczywiście będzie też A0 pdf ). Powstała też radosna wariacja na temat Yaka stworzona przez karema jako połączenie dwóch ostatnich modeli - Yaka oraz modelu F3A który testuję, i tak oto powstał Yak z bardzo ciekawymi Yak : Na razie z braku czasu na testy nie przedstawię modelu w tej wersji ( w tym roku też tego nie zrobię ) ale niebawem kto wie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Też sobie takiego na zimę zrobię, iż lubię latać halowcami Zaraz będę zamawiał depron na modelarnia.pl tylko moje pakiety są w kiepskim stanie. Muszę zakupić jakiś, a 1-2 pakietów nie opłaca mi się sprowadzać z HC, znalazłem taki , używa ktoś pakiety tej firmy, jak się sprawują?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Kwasiu, http://www.energypower-rc.com/produkt/1/ Kup te - nie bedziesz zalowal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Wspomniana wersja : http://allegro.pl/show_item.php?item=855561411 Uprzedzając pytania "czemu tak drogo" - promowanie i udoskonalanie projektu kosztuje, w tej cenie otrzymujemy plany + zdjęcia wraz z patentami ułatwiającymi budowę lekkiego ale za razem mocnego i sztywnego modelu oraz pomoc w doborze wyposażenia itp... mam nadzieję ze znajdą się zainteresowani . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 na wcześniejszych Pańskiech modelach, jeszcze w starszym malowaniu i lotkami kanciastymi w zestawach zawiasy były wykonane z takiej białej taśmy, co to takiego jest?? Bardzo dobrze się trzyma i wygina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 na wcześniejszych Pańskiech modelach, jeszcze w starszym malowaniu i lotkami kanciastymi w zestawach zawiasy były wykonane z takiej białej taśmy, co to takiego jest?? Bardzo dobrze się trzyma i wygina. Mleczna "transparentna" taśma firmy "donau" kupowana po 3szt z podajnikami za jakieś ludzkie pieniądze ( jest jeszcze scotch ale strasznie drogi ), zrezygnowałem z niej z paru powodów : -znalazłem dużo lżejszy sposób ( około 1.5g lżej ), lepiej trzymający oraz bardziej dostępny ; niestety tej mlecznej już u mnie niema. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Stosowałem Scotcha. I wychodzi na to że kilka pasków taśmy wzmacnianej włóknem szklanym (tak jak Krzysiek robi to w zestawach) sprawdza się o wiele lepiej. Mocniej trzyma i się nie odkleja, nie wiem czemu. W każdym razie to sporo lepsze rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 http://img39.imageshack.us/img39/423/dsc00477cp.jpg http://img39.imageshack.us/img39/9426/dsc00481o.jpg http://img63.imageshack.us/img63/5788/dsc00479e.jpg http://img693.imageshack.us/img693/6849/dsc00478.jpg Mój Yak SK nie założony bo muszę się po taśmę z włóknem szklanym wybrać bo zadna inna tego nie trzyma :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.