volt777 Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Witam Mam pytanie odnośnie wysyłki z HK, zamówienie złożyłem 06.12, chińczyk wysłał 17.12 info z Hongkong post (CP861396803HK), i do tej pory cisza,zastanawiam sie co dalej zgłaszać do paypala?,dzwonić do poczty polskiej? z góry dzięki za radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 No troche to dziwne. Ja bym napisał najpierw do HK a pozniej dzwonil do PP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoQ Opublikowano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 to w sumie dopiero niecałe 3 tygodnie od wysyłki ale z drugiej strony prawie miesiąc od płatności. do mnie zawsze paczki z hk ida ok 3 tygodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 mnie też to bardzo dziwi ostatnia paczka z hk od momentu zamówienia do dostarczenia szła 14dni, podejrzewam że hk niewiele mi pomoże ponieważ od nich wyszło i Hongkong post również, zadzwonię na PP i zobaczymy mam jeszcze 15 dni do zgłoszenia także spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Panowie spokojnie. Do mnie przesyłka wysłana 22 listopada dotarła 3 stycznia. Fakt, że ta najtańsza nierejestrowana i byłem już pewien, że zaginęła. Obiecałem sobie: nigdy więcej przesyłek bez trackingu! Za duży stres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polch Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Mam to samo. Zapłaciłem 3.12.12 i nic do tej pory. Rypnąłem się i przy zamawianiu wziąłem przesyłkę niemonitorowaną, wszystkie wcześniejsze były widoczne na trakingu. Poczekam jeszcze trochę i przed upływem 45 dni do PayPala cza będzie napisać, tak na wszelki wypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Witam Mam pytanie odnośnie wysyłki z HK, zamówienie złożyłem 06.12, chińczyk wysłał 17.12 info z Hongkong post (CP861396803HK), i do tej pory cisza,zastanawiam sie co dalej zgłaszać do paypala?,dzwonić do poczty polskiej? z góry dzięki za radę. Już masz ją w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Wiem:), kamień z serca;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zauważyłem, że okres świąteczno - noworoczny to okres "czarnej dziury". Zamówiłem kilka paczek, jedna już przekroczyła czas dostawy, bodajże 21 dni, wtedy należy zgłosić to supportowi, który otwiera dochodzenie, które trwa około 2 miesiące. Kolejne moje paczki zbliżają się do maksymalnego czasu dostawy i zostaną uznane za zaginione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wayne Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czy ja wiem. Ja zamówiłem w Boże Narodzenie dwie paczki, 3 stycznia jedna z nich była już u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Czy ja wiem. Ja zamówiłem w Boże Narodzenie dwie paczki, 3 stycznia jedna z nich była już u mnie. Hmm.... nie wiem od czego to zależy, ale chyba ta już do mnie nie dojdzie: CP862422955HK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 została wysłana z HK 14 grudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 ja dziś rano sprawdziłem i kolejna paczka( z 17.12 zamówienie)pojawiła się na poczcie polskiej, natomiast na Hongkong post do tej pory się nie wyświetlała także czarna magia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 oczywiście pojawiła się że jest już w warszawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam Mam pytanie, czy komunikat na poczcie polskiej "zatrzymanie na cle", jest jednoznaczne że czeka mnie zapłacenie vatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StoQ Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam! A pytanie jak dużą tą paczkę miałeś że zatrzymali? Wysyłana air parcel czy registered air mail? I co w niej było wielkościowo chcę wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam! A pytanie jak dużą tą paczkę miałeś że zatrzymali? Wysyłana air parcel czy registered air mail? I co w niej było wielkościowo chcę wiedzieć Air Parcel, wartość 105$, Turnigy tx9, silnik,reg,i serwa, ogólnie 1,5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 CP861396803HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 WER Zabrze nie przepuszcza takiej okazji żeby doliczyć VAT, ale bądź dobrej myśli, trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volt777 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 WER Zabrze nie przepuszcza takiej okazji żeby doliczyć VAT, ale bądź dobrej myśli, trzymam kciuki. Domyślam się , już dokumenty poszły melem czekam teraz na wyrok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.