darqo Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 W kontekście montażu za wręgą interesuje mnie aby "przód" był nieruchomy I tak też jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 W Bronku wylądowały silniczki Turnigy L2210C-1200 Oczywiście przesunałem ośkę na tył Napędzać będą 3 łopatowe śmigła L i P 8x4,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr T. Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 No i fajnie, jakiś filmik z oblotów planujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Mam nowe kołpaczki. Przerobione z dwułopatowych. Znacznie lepiej prawda A do oblotu jeszcze daleko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Niebo a ziemia bez dwóch zdań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Dziś miałem testy silników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Jak prawdziwe dzwięk jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radosny Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Co tu dużo pisać, model po prostu genialny;) Z chęcią sam bym taki złożył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Czas wziąć się za wyważenie. Ustawiłem wyważenie na 60-65mm I teraz mam dylemat, być może błahy. Zasilanie to będą dwa pakiety 1300mAh połączone równolegle. Mogę je montować tak lub tak Myślę, że drugi sposób będzie trudniejszy bo pierwszy pakiet jest w głębi kadłuba. Manipulacja aby go odpiąć od rzepa może być bardzo trudna. Waga do lotu ok 1200g. obciążenie ok 37g/dm2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a7498787 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Widzę, że nie tylko ja używam lego duplo do prac modelarskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Widzę profesjonalną maszynę do ustawiania SC Pakiety daj obok siebie - po co sobie życie utrudniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Współpraca z synem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Nadeszła długo oczekiwana chwila. Bronek od lutego wisiał na ścianie i czekał na wiosnę. Dzisiaj odbył się oblot na nowych silnikach. Konstruktor był obecny i zadowolony ze swojego dzieła. Wielki szacun dl Sławka za zrobienie tak dobrze latającej maszyny. http://youtu.be/yeqIt3nv_m4 Duży co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Cieszę się że mój model trafił w dobre ręce ,zdeprymowany kiepskim doborem napędu przekazałem model Robertowi dzięki czemu można powiedzieć że przeżywa teraz drugą młodość (model-nie Robert ) O właściwości lotne byłem spokojny-wykonałem na nim kiedyś jeden lot jeszcze na starych silnikach i jedynym mankamentem był brak mocy Dopasował świetnie silniki do regulatorów które zostawiłem dzięki czemu model jest dynamiczny -start z reki to bajka . Podwozie też się sprawdziło na co nie każdy zwraca uwagę -loty były nad nie idealnym "lotniskiem"- starałem się zachować właściwości podwozia prawdziwego Bronco -wleczone wahacze , był to strzał w dziesiątkę. Pozostało mi i nam liczyć że Robert dopieści jego wygląd dodając oznaczenie ,brakujące detale itp... i będzie piękna maszynka ( w sumie już jest ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 kiedy i gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Bogdan - zapewne na łące w Chwałowicach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 w chwałowicach są same łąki , tylko na której i gdzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Oblatałem go we Wrocławiu, na byłym wysypisku, koło 3M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Czas się wziąć za kalkomanię. Ma może ktoś kalki do takiego malowania? Może mógłby mi zeskanować? Szukałem, ale samych kalek nie można kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 To sobie pomału oklejam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi