sławek Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Cieszę się że mój projekt nie tylko doczekał się wykończenia ale jeszcze się rozwija-przyniesie nam informacje o ruchach wojsk na wschodniej granicy a tak poważnie -wibracje itp praktycznie pewne , kopuły przezroczystej nie warto robić -jej mocowanie i same wykonanie to tylko dodatkowy kłopot, Może stabilizacja w masie - albo sam Mobius to rozwiąże który jest cięższy od 808 albo dodatkowy ciężarek na platformie kamery który nie pozwoli (lub przynajmniej zmniejszy) na drżenie obrazu . .np 4 ciężarki na czymś w postaci krzyża o ramionach oddalonych od osi serwa, cos jak treningowe podwozie do heli- mniejszy wymagany ciężar i duża siła "utrzymująca w ryzach"-niestety nie wiem czy pęd powietrza z kolei nie będzie źle wpływał na taki "czteromas" na ramionach . Ewentualnie inne zawieszenie kamery nie bezpośrednio na serwie - luzy na osiach serw nie są najlepszym miejscem na montaż kamerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja raczej serwo użyłbym tylko do obrotu podstawy czyli na popychaczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Polatałem trochę, było wietrznie. Bronco mimo swojej wagi czasem nie daje rady podmuchom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Obrobił się film z Mobiusa. Jestem pozytywnie zaskoczony. Spodziewałem się większych fluktuacji obrazu. Nie wiem czy u was tez tak trochę skacze film na youtubie. Orygnał jest płynny. Polecam kamerkę mobiusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Wyłącz stabilizację w Youtube Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Sprawdzę, bo nie używam stabilizacji. chyba, że to ustawienie domyślne na YT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Dokladnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 To nie to. Wydaje mi się, że to flash w przeglądarce. Jak oglądam w okienku to widzę przeskoki, a jak na pełnym ekranie to nie obserwuję tego. Albo jestem już przewrażliwiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 a gdzie, za ile i w jakim zestawie kupowales kamere? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 http://www.banggood.com/Mobius-Full-HD-Sports-Camera-1080P-30FPS-720P-60FPS-For-Multirotor-p-90648.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Polatałem dzisiaj Bronkiem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek53 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Fajnie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Dzisiaj miałem niestety kraksę, ale Bronek wyszedł z niej obronną ręką, a myślałem, że nie będzie co zbierać. Brak sterowania w przednim kole to jednak jest wielki minus przy startach z tak wąskiego pasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Ostanie loty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Bronisław wiecznie żywy ...cieszę się że jeszcze Ci służy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Porządna konstrukcja to i daje radę. Będzie 11 lat - kto by pomyślał, że deproniak może tyle posłużyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 29 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Krycie papierem na wikol swoją robotę robi (nie mówiąc też o tym że to jeszcze model zrobiony na depronie Graupnera .....moim ulubionym i nie odżałowanym ..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Z nudów trzeb coś robić, przegląd floty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2021 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi