Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj był dla mnie intensywny dzień latania. Latałem dwa razy Red Hawkiem na Czyżynach. Tym razem zaparkowałem przed bramą muzeum i latałem nad nim. Naprawdę świetne widoki z góry.

Potem kilka lotów Helikiem w Piekarach i wieczorem Błonia. Z tych ostatnich krótki filmik:

Opublikowano

Dzisiaj już wtrorek, od niedzieli tak sobie zaglądam do tematu a tu .... cisza. Nikt nie pisze - nie wierzę, że nic ciekawego sie przez te kilka dni nie działo.

:?:

Opublikowano

Może się już znudziło kolegom cały czas wpisywać, że idą polatać.

Mi w każdym razie nie :) więc informuję, że będę dziś na Czyżynach ok 19 jeśli tylko pogoda dopisze. Jeśli ktoś ma chwilkę zapraszam bo w kupie zawsze raźniej :lol2:

Opublikowano

Witam panowie mam do was pytanko gdzie można polatać dużym bardzo dużym modelem o rozpiętości ok 3m i silnikiem 50cm3 ? Umawiacie się gdzieś na takie loty oprócz pobiednika ?

Opublikowano

Witaj tadek041!

gdzie można polatać dużym bardzo dużym modelem o rozpiętości ok 3m i silnikiem 50cm3 ? Umawiacie się gdzieś na takie loty oprócz pobiednika ?

W Krakowie to jednak zaczynałbym przygodę z większymi modelami na Pobiedniku - bezpiecznie. Innych lotnisk na duże modele nie znam.

A tak poza konkursem czy to Ty zamierzasz ulotnić taki model?

Pozdrowienia!

Opublikowano

Czy dziś Ktoś sie wybiera na Czyżyny. Ja wezmę skrzydło i będę około 17:30. Jeżeli są chętni do Towarzystwa to zapraszam.

Opublikowano

Byłem na Czyżynach trochę wcześniej. Załapałem fajną pogodę i nawet jeden lot nagrałem.

http://www.youtube.com/watch?v=n3Z7HUBvMWg

Film może jest zbyt długi i chaotyczny ale chcialem polatać a nie robic widoczki.

Data na kamerce powinna być dzisiejsza ale dopiero po zgraniu zobaczyłem, że ustawienie było :ass: . Za to godzina jest correct.

Opublikowano

W najbliższą niedzielę wraz Callab-em planujemy spotkanie latających modelarzy w rejonie "NICO" czyli skręt na Modlnicę w lewo z drogi na Olkusz w ul. Przy Forcie i za 200m kolejny skręt w lewo w drogę za stalową zapora ..... dojazd jak na zdjęciu.

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4695

Zapraszamy wszystkich chętnych na godz.15.... latamy do wieczora :-)

ms

Opublikowano

Pomysl spotkania - SUPER. Obawiam sie jednak ze wyjscie w niedziele gdziekolwiek nie obejdzie sie bez parasola. Takie narazie prognozy ze lac ma rowno. Jesli jednak cos sie przetrze to chetnie zagladne

Opublikowano

Kurczę rzut beretem z domu,można powiedzieć że w kapciach mógłbym iść :wink: .Niestety cały tydzień do przyszłego poniedziałku mam wycięty z życiorysu.A już kupiłem nowy motor do modelu. :evil:

Opublikowano

Niestety deszczowa pogoda uniemożliwia nasze modelarskie spotkanie koło Nico. Nic nie zapowiada końca opadów aż do wieczora, dlatego imprezę przenosimy na przyszły tydzień.

...... muszę teraz sam zjeść 2 kg kiełbasy przygotowanej na grila :rotfl:

ms

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.