Łukasz K. Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam! Jako że nadażyła się okazja to nie długo będe miał extrimka. Pytanie do klegów o silnik(nada się)nie zależy mi na super extra 3d tylko na polataniu koło bloku. Silnik: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5354 Regiel: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6460&Product_Name=Hobbyking_SS_Series_25-30A_ESC Akumulator: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9163&Product_Name=Turnigy_1000mAh_3S_20C_Lipo_Pack i 800 mah 3s 25c flightpower serwa (już w modelu): Kierunek hs-81,wysokośc hs-81 lotki e-sky Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haleq Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Jeśli ma nie być do ostrego 3d to silnik bardzo dobry ,a jeśli planujesz ostre 3d to taki z 850 g ciągu.Bateryjka 1000 jak najbardziej ale 800 może być już cienko ja latam na axi 2212/24 pakiecik 1250-1350 i modelik wyszedł 550 g i lata świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Aha więc biorę tego 2822 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Kierunek hs-81,wysokośc hs-81 lotki e-sky :shock: :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haleq Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Tylko te hs 81 są za duże weź zamów jakieś 9 ,,gramówki,, z hc będzie najlepiej , a te przeznacz da jakiegoś lekko większego modeliku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Z tym że kupuje używanego extrimka i tam już jest zamontowane hs 81. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Pakiety 1000mAh - OK, regiel - OK, silnik proponuję Kedę A22-10S ze śmigłem 9x5. Bardzo fajny napęd, ale bez 3D. Do 3D trzeba założyć śmigło 10x4,7 i zredukować nieco maksymalne obroty w radio, żeby silnik brał jakieś 16A. Wychodzi rakieta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Pawel_W, Zastanawiałem się nad tym motorkiem ale mam ograniczony budżet bo oprócz wyposażenia do extrima i samego extrima kupuje ładowarke.A ten silniczek? http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5244&Product_Name=Turnigy_C35-30_1400kv_Bell_Motor_30A było by mi łatwiej skłon i wykłon ustawić. Co myślicie? i jakie kólka polecacie na start z trawy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Skłon i wykłon masz ustawiony fabrycznie na elementach domku silnika. Przykręcasz silnik i koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 18 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 aha,to ok biore tego czerwonego a jak się "Wlatam" to zmienie silnik na kedę a22-10s.Na początku małe wychylenia sterów ustawie(jakie polecacie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pagor72 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Ja zaczynałem z lotkami ustawionymi na ok. 20stopni - pierwszych 5 lotów później po podkręceniu nie było już żadnego problemu ale robi się z niego niezły "wariat" Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Powiem tak. Ustawiłem w Extrimie wysokość jakieś 45 stopni, kierunek maks dostępny, lotki jakieś 40 stopni. Alchemique poleciał i powiedział że ZA DUŻO STERÓW! Wniosek - model reaguje na stery niesamowicie. Na początek dałbym po 1-1,5 cm na lotkach przy nasadzie, wysokość po 2-3 cm i kierunek tak samo. Do treningu i spokojnego latania będzie dość. Do wariactw i 3D - kierunek ile wlezie, wysokość 45 stopni, lotki po jakieś 30 stopni. Wystarczy z powodzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Panowie, zakupiłem Extrima i mam pytanie: Ile folii łącznie potrzeba na oklejenie modelu? Chciałbym już odłożyc pieniądze na ten model, i zbierac na co innego Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Już było o tym w temacie, chyba ze 2 razy. Kup 2 rolki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Już extrim kupiony dam fotki (narazie z allegro) Wyposażenie: Serwa: Lotki:2 x e-sky 8g Kierunek: Hs-81 Wysokość: Hs-81 Silnik: Emax 2822 Regulator:Hk 25a-30a Akumulator: Turningy 1000 mah 3s 20c Serwa Hs-81,w przyszłości do wymiany na hxt 900 lub jakieś inne 9g Powiedcie mi tylko jakie tanie podowzie z kółkami z hk ? Starty z trawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 podwozie zostaw to, co jest załóż większe koła i antenę wywal górą i przecięgnij do ogona, bo jak tak zostawisz to ci trawa zniszczy ją! Ładnie się prezentuje twoja maszina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz K. Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Jak pisałem zdjęcia z allegro Będę kupował bez podwozia i bez kół bo podobno jest za duże do tego modelu.Z anteną nie będzie problemu bo mam 2,4 ghz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 ech potomstwo 2,4...hehe możesz jeszcze inaczej zrobić, w castoramie masz płaskowniki aluminiowe, taki jak by ciebie interesował kosztuje chyba ...4zł i sobie wygniesz jak będziesz chciał, nawiercisz otworki i w górę, a koła kup w np: nastik.pl albo model-fan.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Prop saver i lądowanie bez podwozia, ewentualnie podwozie z drutu wygięte i to wszystko. To leciutkie i małe modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Będę kupował bez podwozia i bez kół bo podobno jest za duże do tego modelu no trochę... możesz jeszcze inaczej zrobić, w castoramie masz płaskowniki aluminiowe, taki jak by ciebie interesował kosztuje chyba ...4zł i sobie wygniesz jak będziesz chciał, nawiercisz otworki i w górę przerabiałem ten temat w katania artexowej. rozwiązanie mocne ale małe ugięcie... i koniecznie na śruby plastikowe. ja miałem stalówki i rwało klocek. płaskownik alu 2mm. ewentualnie podwozie z drutu wygięte i to wszystko. 3mm sprężysty i jest git. może wrócę do węglówki, bo te co miałem łamało się od bardzo wysokiej trawy w jakiej zdarzało mi się lądować (łąka). teraz korzystam wyłącznie z lotniska lub z drogi (trzeba mi trochę wprawy żeby się zmieścić, ale daje radę) jak sprawiłem sobie tp sg-90 na kierunek to ostatnio startowałem z trawy. przy masie 770 gram i wysokości trawy około 5cm potrzebował trochę rozbiegu ale poszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.