Olorin Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Witam! Na wstępie chciałem złożyć wszystkim życzenia Szczęśliwego Nowego Roku 2011, dużo cięć mało strat i dobrych wyników w zawodach. W związku z nastaniem nowego roku chcielibyśmy go przywitać małą walką powietrzną ESA. Zapraszamy wszystkich chętnych na noworoczne loty ESA i nie tylko, które odbędą się na Niskich Łąkach we Wrocławiu. Dokładniej koło kładki przez Odrę. Start o godzinie 11.00 ze względu na później zapowiadane przelotne opady. Zapraszamy!
qbacz Opublikowano 1 Stycznia 2011 Opublikowano 1 Stycznia 2011 A kiedy? Bo chyba nie zauważyłem terminu.
Olorin Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2011 Faktycznie zapomniałem podać daty. Akcja odbędzie się 02. stycznia 2011 w niedzielę.
Dj. Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Noworoczne loty - zaliczone... http://www.youtube.com/watch?v=20Hgn7PAoDQ
daan Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Fantastczy filmik, świetna muza! Piękna imprezka, na następnej postaram się być! Pzdr.
dobiecki Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Dobrze poznaję, że to okolice kładki przy ZOO ? Szkoda, że 20 lat temu tam nie lataliście, wtedy miałbym blisko.
skidan Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 A jak poradziliście sobie ze ściągnięciem samolotu? No i czyja to maszyna?
Wodzu 7 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 To model Mariana.Niestety ciągle wisi
meteor Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Szkoda że tak daleko bo drzewo nie takie wysokie... :roll:
mirolek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Opublikowano 2 Stycznia 2011 Świetne spotkanie, zazdroszczę tej pogody ..... :wink: W Krakowie wiało 12 m/s i choć na noworoczne loty pojawiło się wielu modelarzy to kombaty zostały w bagażnikach. Zdmuchiwało z pasa nawet pokaźne spaliny ..... W Nowym Roku życzę wszystkiego dobrego i wielu takich udanych spotkań ms
Dj. Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Szkoda że tak daleko bo drzewo nie takie wysokie... :roll: Tak na oko 18-22m (6-7 piętro) - niziutko :evil:
meteor Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Z liną zabezpieczającą to pikuś, na górze wędzisko i model ląduje na ziemi. Z podobnej wysokości ściągałem szybowca i swojego FW190.
TooM Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 To model Mariana.Model niestety Aliny a ja go tam posadziłem (za namową Rury).
Dj. Opublikowano 3 Stycznia 2011 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Z liną zabezpieczającą to pikuś Obawiam sie że to nie wykonalne. Gdybyś widział to drzewo -gałęzie do polowy wysokości mają jakąś sensowną grubość, potem same "baty" fi 2-3cm. Musiałbyś wazyc 5 kg aby to wytrzymało, wędka 10m - no to już majstersztyk. Jeszcze jedno model jest dość specyficznie "zakotwiczony". Między płaty weszła gałąż, ponadto opiera sie na podwoziu - jakby zaskoczył za galąz, może jakis silny wiatr coś tu zdziała ale to trudno gdybać...
TooM Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Obawiam sie że to nie wykonalne :mrgreen: Roland na ziemi .Podnośnik nie dał rady dopiero alpinista pomógł.Poszły tylko dwa serwa -kierunek i SW . Pakiet miał 1,3 V ale dał się naładować. Zobaczymy jak będzie trzymał ale miałem taki przypadek z Kokamem i nic mu się nie stało,służy już 2 lata po awarii więc może i ten wytrzyma. Regulator miałem zalany glutamatikiem więc jest cały a silnik jak to silnik .Ocalało też serwo MD 922. Samolot BEZ NAJMNIEJSZEGO uszkodzenia :mrgreen:
Wodzu 7 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Opublikowano 7 Stycznia 2011 Rewelacja Wielki szacun dla alpinisty .Podaj namiary na forum,może się przydać na przyszłośc :devil: .Pozdrawiam Wojtek.
TooM Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Podaj namiary na forumNie wiem czy mogę bo firma nazywa się FULL SERVICE . :oops: Mógłby ktoś pomyśleć że reklamuję jakąś agentkę a to był sprawny chłop, choć z długimi włosami
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2011 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Nawet ktoś z poznania(okolic) był Muszą skończyć mojego esa i zacząć ćwiczyć... w końcu trzeba wybrać się na jakieś zawody:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.