Olorin Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 Witam! Na wstępie chciałem złożyć wszystkim życzenia Szczęśliwego Nowego Roku 2011, dużo cięć mało strat i dobrych wyników w zawodach. W związku z nastaniem nowego roku chcielibyśmy go przywitać małą walką powietrzną ESA. Zapraszamy wszystkich chętnych na noworoczne loty ESA i nie tylko, które odbędą się na Niskich Łąkach we Wrocławiu. Dokładniej koło kładki przez Odrę. Start o godzinie 11.00 ze względu na później zapowiadane przelotne opady. Zapraszamy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbacz Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 A kiedy? Bo chyba nie zauważyłem terminu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olorin Posted January 1, 2011 Author Share Posted January 1, 2011 Faktycznie zapomniałem podać daty. Akcja odbędzie się 02. stycznia 2011 w niedzielę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodzu 7 Posted January 1, 2011 Share Posted January 1, 2011 W niedzielę 02.01.11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj. Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Noworoczne loty - zaliczone... http://www.youtube.com/watch?v=20Hgn7PAoDQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
daan Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Fantastczy filmik, świetna muza! Piękna imprezka, na następnej postaram się być! Pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dobiecki Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Dobrze poznaję, że to okolice kładki przy ZOO ? Szkoda, że 20 lat temu tam nie lataliście, wtedy miałbym blisko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skidan Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 A jak poradziliście sobie ze ściągnięciem samolotu? No i czyja to maszyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodzu 7 Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 To model Mariana.Niestety ciągle wisi Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Szkoda że tak daleko bo drzewo nie takie wysokie... :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirolek Posted January 2, 2011 Share Posted January 2, 2011 Świetne spotkanie, zazdroszczę tej pogody ..... :wink: W Krakowie wiało 12 m/s i choć na noworoczne loty pojawiło się wielu modelarzy to kombaty zostały w bagażnikach. Zdmuchiwało z pasa nawet pokaźne spaliny ..... W Nowym Roku życzę wszystkiego dobrego i wielu takich udanych spotkań ms Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj. Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Szkoda że tak daleko bo drzewo nie takie wysokie... :roll: Tak na oko 18-22m (6-7 piętro) - niziutko :evil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
meteor Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Z liną zabezpieczającą to pikuś, na górze wędzisko i model ląduje na ziemi. Z podobnej wysokości ściągałem szybowca i swojego FW190. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TooM Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 To model Mariana.Model niestety Aliny a ja go tam posadziłem (za namową Rury). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj. Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Z liną zabezpieczającą to pikuś Obawiam sie że to nie wykonalne. Gdybyś widział to drzewo -gałęzie do polowy wysokości mają jakąś sensowną grubość, potem same "baty" fi 2-3cm. Musiałbyś wazyc 5 kg aby to wytrzymało, wędka 10m - no to już majstersztyk. Jeszcze jedno model jest dość specyficznie "zakotwiczony". Między płaty weszła gałąż, ponadto opiera sie na podwoziu - jakby zaskoczył za galąz, może jakis silny wiatr coś tu zdziała ale to trudno gdybać... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TooM Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Obawiam sie że to nie wykonalne :mrgreen: Roland na ziemi .Podnośnik nie dał rady dopiero alpinista pomógł.Poszły tylko dwa serwa -kierunek i SW . Pakiet miał 1,3 V ale dał się naładować. Zobaczymy jak będzie trzymał ale miałem taki przypadek z Kokamem i nic mu się nie stało,służy już 2 lata po awarii więc może i ten wytrzyma. Regulator miałem zalany glutamatikiem więc jest cały a silnik jak to silnik .Ocalało też serwo MD 922. Samolot BEZ NAJMNIEJSZEGO uszkodzenia :mrgreen: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wodzu 7 Posted January 7, 2011 Share Posted January 7, 2011 Rewelacja Wielki szacun dla alpinisty .Podaj namiary na forum,może się przydać na przyszłośc :devil: .Pozdrawiam Wojtek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TooM Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Podaj namiary na forumNie wiem czy mogę bo firma nazywa się FULL SERVICE . :oops: Mógłby ktoś pomyśleć że reklamuję jakąś agentkę a to był sprawny chłop, choć z długimi włosami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Nawet ktoś z poznania(okolic) był Muszą skończyć mojego esa i zacząć ćwiczyć... w końcu trzeba wybrać się na jakieś zawody:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
robraf Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 zapraszamy do Bolca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.