GiulioN Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Ładny jest! Gratuluję oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squa Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Model naprawdę wyszedł świetny, choć nie ukrywam, że w tym pierwszym malowaniu przypadł by mi do gustu . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Fajnie że się podoba dzisiaj latałem na śmigle 10x5 i jest bajka samolot może latać bardzo powoli i spokojnie ale dzięki silnikowi ma też pazur więc można zaszaleć co mi się podoba ... film sądzę wrzucę najpóźniej w niedzielę choć będę się starał zrobić to jutro co do pierwszego malowania może i lepsze ale mamy wiosnę a na łąkach dużo się zaczyna robić zielonego i zółtego a że jestem nowicjuszem w sztuce pilotażu wolałem dodać coś czerwonego w razie niefortunnego lądowania co by widać było z daleka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 No i pięknie, gratuluję również. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Dziękuje songo78 Twój model był dla mnie inspiracją przy tworzeniu mojej większej wersji ... no i jest film na dowód że Eagle w moim wykonaniu lata naprawdę jeszcze moja sztuka pilotażu kuleje choć na lotkach latam już jakiś miesiąc więc stąd te chaotyczne manewry . Oblot wykonany przy wiejącym wietrze. Oglądnijcie i oceńcie sami. Pozdrawiam. A dodam jeszcze że w przyszłym tygodniu do maszyny zasiądzie pilot co by samolot sam nie latał http-~~-//vimeo.com/41989423 Edytowane 3 Czerwca 2012 przez przemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Ile postów na trzaskam we własnym temacie ... taka mała dokładka o styropianowego jegomościa co by dobrze pilotował Eagle'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 14 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Hej. Fajny modelik - powiedz gdzie kupowałeś EPP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 14 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Dzięki ... EPP kupowałem na www.modelarnia.pl ... przesyłka kurierem paczka dobrze zapakowana ... w środę czekam na następna dostawę EPP do następnego projektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 ląduje prawie jak Harrier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Troszkę wtedy wiało i dlatego prawie siadł w miejscu ale lądowanie nim to czysta przyjemność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Przemek właśnie skończylem taki sam model i mam jedno pytanie jak wyważyłeś swój model tz. w którym miejscu podparłes górny płat, na planie mam oznaczone sc ale pod kadłubem.Gdy podpieram górny płat w punkcie który jest przedłużeniem sc oznaczonego na planie to wychodzi że jeszcze na dziub musze prawie 250g dołożyć i albo w złym miejsc podpieram albo mam za ciężki ogon a wtedy model idzie na półkę jako nie oblatany eksponat. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Przemek właśnie skończylem taki sam model i mam jedno pytanie jak wyważyłeś swój model tz. w którym miejscu podparłes górny płat, na planie mam oznaczone sc ale pod kadłubem.Gdy podpieram górny płat w punkcie który jest przedłużeniem sc oznaczonego na planie to wychodzi że jeszcze na dziub musze prawie 250g dołożyć i albo w złym miejsc podpieram albo mam za ciężki ogon a wtedy model idzie na półkę jako nie oblatany eksponat. Pozdrawiam. Mój SC to 11 cm od natarcia górnego płata. Czyli zrobiłeś też wersje powiększoną o 30% ? Z czego budowałeś ? Ogólnie pochwal się ... wklej jakieś zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Przemek 11cm liczone on szpica plata? A model jest przedstawiony w dziale Modele sredniej wielkosci. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Ładny jak się patrzy od tyłu. Z przodu ta maska i wystający silnik i kółka z guzików... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Przemek 11cm liczone on szpica plata? A model jest przedstawiony w dziale Modele sredniej wielkosci. Pozdrawiam. dokładnie od szpica Ładny jak się patrzy od tyłu. Z przodu ta maska i wystający silnik i kółka z guzików... A o którym modelu mowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Czyli dupa nie wiem tylko czemu mam taki ciezki ogon jak cos depronu zostalo to zrobie kopie.Szkoda mi tylko tego oklejania . Wojtas mowa o tym modelu http://pfmrc.eu/index.php?/topic/29866-christen-eagle-depron/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Jak będziesz miał zamiar robić drugiego takiego to wyważ go i spróbuj ulotnić. Tak patrzę po zdjęciach to widzę że pakiet masz pod kabiną pilota ? Nie próbowałeś przesunąć pakiet na sam przód ? No chyba że się mylę to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Wiec wlasnie przy pakiecie z przodu brakuje jeszcze 250gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Spróbuj doważyć i ulotnij a tak ap ropo model wyszedł Ci cudnie no oklejanie mistrzostwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omenik112 Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Wlasnie tego oklejania jest mi szkoda a z tym dowazeniem to raczej dupa po model bedzie mial prawie 1200gram. Zastanawiam sie nad odchudzeniem samego ogona czyli przeniose serwa do przodu i stateczniki wykonam z samego depronu 6mm.Gdyby tym sposobem ogon zmalal o jakies 50g mysle ze bylo by wtedy ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi