kesto Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Będą dobre, sztywność wystarczająca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Może wystarczy opakowanie z CD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 No w sumie tak, źle sobie w głowie to zobrazowałem ten samolot ma skrzydło na tyłku więc się pomyliłem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 No właśnie coś takiego miałem na myśli, cienki przezroczysty plastik do formowania termo-próżniowego (blister - tak ludziska na to wołąją). Z pudełka CD w sumie też powinno być nieźle tyle że piłowania troche a z tego termo plastiku ciach ciach i zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 No i skończyłem. Trochę mi zeszło, ale chciałem, aby był wycackany. Hammerhead ma już nowe skrzydło z białego depronu. Z przezroczystych stateczników pionowych zrezygnowałem - za duża waga. Końcówka płata, jeszcze przed zaślepieniem. Taka sama konstrukcja jak w skrzydle z zielonego. Następnie zrobiłem linie podziału blach i całość pomalowałem farbami w spraju DecoColor ECO (takie wodne cuś). Zrobiłem weathering i kalkomanię. Tak prezentuje się w całej okazałości. Parę smaczków Więcej zdjęć w albumie I pilot, czyli ja tyle, że młodszy o kilkanaście lat Aaa i jeszcze jedno. "It's okay to be scared"(T.C.McQuenn) Bo kto się odważy nim latać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkkamil Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Super!!! Gratulacje i uznanie, zwłaszcza, że na początku nie wiedziałes pewnie czy model będzie w ogóle latał. Finisz imponujący. Więc jednak ryzyko się opłaca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Jakby nie latał to bym podwiesił pod sufitem. W sumie to teraz będę się bał nim latać Trochę mnie poniosło. Pozostałości po modelarstwie plastikowym. No i byłem/jestem fanem tego serialu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Malowanie super ... możesz coś powiedzieć o kalkomanii ... sam robiłeś czy gdzieś zamawiałeś ? Jak sam to zdradź tajemnicę jak Pytam bo jestem zielony w tym temacie Model super wyszedł teraz tylko film z oblotu w tych barwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Kalkomanie robiłem sam: czcionki i obrazki z internetu. Na podstawie zebranej dokumentacji. Kupujesz papier A4 kalkomania i drukujesz co chcesz. Wycinasz i nakładasz jak kalkomanie z modeli plastikowych. Jak widać baaardzo waloryzują model. Czekam na ładną pogodę. Od tygodnia wieje i wieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolin101 Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 Masakra Teraz tylko produkcja KIT'ów i będzie Pan ustawiony do końca życia z takim modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Zbudujesz sobie model treningowy, a ten na specjalne okazje. Good Job Soldier! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 OOOOOOOOOOOHHH MY GOD !!!!!!!!! ROBERTUS !!! Nie żebym "wazelinował" ale model ... rewelacyjnie wygląda. Genialnie wręcz, Całość zdecydowanie przerosła moje oczekiwania. Nie spodziewałem się, że aż tak go dopracujesz. PIĘKNY STATEK POWIETRZNY PORUCZNIKU ! Te kalkomanie nadają mu bardzo realistycznego wyglądu i poprostu ... GRATULACJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Film z dzisiejszego latania. Na razie "lajtowy" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Moje gratulacje. Model jest pierwsza klasa. Śmiem twierdzić, że to unikat na skalę światową. Wspaniały pomysł i świetna relacja z budowy. Już czekam na kolejny projekt ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 22 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Jak zobaczyłem malowanie, kopara mi opadła ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Obserwowałem relacją od samego początku i byłem ciekaw efektu końcowego. Muszę ci powiedzieć, że ten efekt jest naprawdę rewelacyjny. Model ładnie prezentuje się zarówno na ziemi jak i w powietrzu. Te pionowe stateczniki wcale go nie szpecą a wręcz dodają mu uroku. Co prawda śmigło pracuje w dość dużym cieniu jaki daje szeroki kadłub i jego sprawność jest niewielka, ale model lata i to jest ważne. Gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Dziękuje wszystkim za słowa uznania. Co prawda śmigło pracuje w dość dużym cieniu jaki daje szeroki kadłub i jego sprawność jest niewielka, ale model lata i to jest ważne. Starałem się zrobić "kadłub przelotowy", aby zminimalizować to zjawisko. Powietrze wlatuje wlotami i wylatuje wylotami, plus szczelinami obok. Można by się pokusić o napęd EDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 Robert to co zrobileś zbiło mnie z nóg! zielonkawe poczatki absolutnie nie zapowiadały takiej Perełki która powstała - mam nadzieje ze pokazałes ja na rcgroups? bo naprawdę WARTO - niech widzą że nad Wisłą TEŻ buduje się ciekawe rzeczy! powodzenia w następnych realizacjach! będę trzymał kciuki i Ci kibicował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Film z dzisiejszego latania. Na razie "lajtowy" http-~~-//youtu.be/17TMvmTwWuI A propo's filmiku, brakuje tam jakiegoś dobrego "flyby'a" co by było widać z bardzo bliska i kształt i malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Niestety mój video-kask tego nie potrafi. Dzisiaj wybrałem się z rodzinką na latanie http://youtu.be/L_uGu8DQngA Przy okazji Parę danych technicznych. Rozpiętość: 900mm Długość: 810mm Waga do lotu: 580g Silnik Emax cf2812 Śmigło 7x4 Akumulator 1300mAh Doważyłem dziób 20gram. Można by więc użyć akumulatora 1600mAh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi