Skocz do zawartości

Lotnisko modelarskie - Kęty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krzysiek,na śmiglaka w sam raz :) .

A przede wszystkim słonecznie a nie mglisto i wietrznie jak u Nas

Na Bogdana zawsze można liczyć z fotkami, jak zwykle fajne profi ujęcia :D .

Opublikowano

Kapitalny model !

Gratuluje i zycze tyle samo ladowan co startow.

Jak zwykle swietne zdjecia.

przepraszam za brak polskich znakow.

Opublikowano

Wiesz Wojtek ,my nadal jesteśmy dziećmi tylko zabawki mamy coraz droższe ... ;)

Dzięki za gratki ,fajnie że się podoba.

Mam nadzieję że będę zadowolony z modelu.Su -29 jako samolot zawsze bardzo mi się podobał ,no i mam :) .

Na razie trzeba oswoić się z rozmiarem .

Jest i filmik z dymem

Opublikowano

Strasznie kopci na biało nie poszła czasem uszczelka pod głowicą?? :)

Zartuje oczywiście zboczenie zawodowe hahhah

dymi ci ten model Rafał jak trzeba i widzę że nogi ci się uginają jak gazu dodajesz :)

Opublikowano

Z dymem to w ogóle wyszedł dym ;) .

Jest pompa z Power boxa którą się programuje ale kto to wiedział jak do końca ma być ustawiona...

Okazało się iż była ona na 100 % przepływu i jak włączyłem by sprawdzić jak dymi ,pompa wtłoczyła momentalnie ok. litr oleju do karnistrów  ;)  . Tak że potem model kopcił i kopcił aż z tłumików wyparowało wszystko...Silnik trochę przy tym kaprysił ale ostatecznie  wszystko wróciło do normy

Po całej akcji zmniejszyłem do 20 % pracę pompy i zdecydowanie zwolniła ale już nie testowałem na tym ustawieniu. Dogra się to przy kolejnych lotach.

Opublikowano

Boguś,serdeczne dzięki za uwiecznienie tego czegoś ,szumnie nazwane oblotem  ;)  .

Będzie pamiątka jakby nie patrzeć pierwszego lotu tym modelem u nas na lotnisku.

No wszystko było by ok ale ten Grzesiek....chwila nieuwagi i zostałbym z samymi skrzydłami i statecznikami a kadłub by odjechał w siną dal.Na filmie ewidentnie to widać jak udało się wyrwać kadłub ze Skody i bezpiecznie ulokować w mojej Astrze ;) .

Opublikowano

Rafał samolot wygląda super w locie. Widać że jest stateczny przy małych prędkościach. Pewnie go prowadziłeś na niedużej wysokości. Model pilotowi spasował ewidentnie :)

Boguś film jak zawsze bardzo ładny i na temat.

Opublikowano

Ależ dziś było bajecznie na naszym lotnisku...
Wieczorne loty trwały do późnych godzin.

Antoś i Marcin dziękuję za wspólne loty, w świetle księżyca i blasku świateł naszych ,,latadeł,, :)
Zamieszczam parę fotek komórkowych 

post-14986-0-59605700-1542049420_thumb.jpg

post-14986-0-45670500-1542049432_thumb.jpg

post-14986-0-69989000-1542049439_thumb.jpg

post-14986-0-52164500-1542049446_thumb.jpg

post-14986-0-31055400-1542049453_thumb.jpg

post-14986-0-73797600-1542049459_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Wy z wieczora a ja z rana :D .

Od 10 tej do ok.13 tej siedziałem sam na lotnisku -błoga cisza ,zero wiatru choć samemu łyso .

Za to kręciłem,regulowałem,ustawiałem SU ,zrobiłem 3 loty i dalej ustawiam w domu ;)  (kąt silnika)

Opublikowano

No słychac było, że rano, ktoś latał bzyczkiem. Niestey nie miałem czasu zaglądnąć.

Foty Bogdan przednie :)

Opublikowano

Wy z wieczora a ja z rana :D .

Od 10 tej do ok.13 tej siedziałem sam na lotnisku -błoga cisza ,zero wiatru choć samemu łyso .

Za to kręciłem,regulowałem,ustawiałem SU ,zrobiłem 3 loty i dalej ustawiam w domu ;)  (kąt silnika)

Planowałem loty od rana ale późnym wieczorem wróciłem z Poznania, no i niestety padłem na pysk.

Musiałem odespać. Czasem dobrze jest samemu w skupieniu robić wszelakie regulacje.

No słychac było, że rano, ktoś latał bzyczkiem. Niestey nie miałem czasu zaglądnąć.

Foty Bogdan przednie :)

Hehe Marcin to tak pieszczotliwie powiedziałeś bzyczkiem ;) toż to bzyczor łogromny ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.