RobRoy Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Jest jeszcze inne rozwiązanie - zgłosi się kilku z darami i leśniczy sam wybierze.... komu oddać model... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2023 28 minut temu, pietrku napisał: Myśliwemu to raczej ?: No albo jak myśliwiec to przynajmniej jakiś łiskacz ?. To ponoć leciwa pianka więc ten trunek mógłby przewyższyć wartość ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef F4B Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Miniona sobota obdarowała nas niezłą aurą . Udało się zrobić popołudniowy lot .Koledzy którzy byli wcześniej polatali więcej. Był oblot RWD 10 pianka 120cmm rozpiętości , model lata świetnie . Start z ziemi był kłopotliwy ale z ręki był udany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Fajnie że macie pogodę. U nas w Lesznie już raczej koniec sezonu bo ciągle pada i jest mokro. Oby pogoda tak dopisywała przez całą zimę i wszystkie loty były pomyślnie zakończone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef F4B Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 Pogoda u nas też w kratkę ,przeważnie co drugi dzień pada a jak nie pada to wieje mocno trudno o dzień dobry do latania . sobota wypaliła ,może to jeszcze nie zakończenie sezonu . A poniżej poszukiwania kabinki do FUN RAY-a. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 6 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2023 18 minut temu, Józef F4B napisał: A poniżej poszukiwania kabinki do FUN RAY-a. Te mocowania mpx są fajne, ale ja dla bezpieczeństwa zawsze daję gumkę, aby zapobiec takowej sytuacji. Udało się końcowo znaleźć, czy kabinka nie chciała wracać do modelu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 11 godzin temu, Józef F4B napisał: poszukiwania kabinki do FUN RAY-a Kurcze cena nowej to 25 EUR. Chyba warto zdjąć formę z kabiny aby się zabezpieczyć i mieć potem opcję zrobienia laminatowej. Z drugie strony kabinka nigdy mi w locie nie spadła. Aby się zabezpieczyć przed spadnięciem trzeba tak umieścić wyposażenie aby nie wypchało kabinki podczas jej zamykania a to czasem wymaga wydłubania lutownicą pianki kabinki od wewnętrznej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 1 godzinę temu, samolocik napisał: Chyba warto zdjąć formę z kabiny aby się zabezpieczyć i mieć potem opcję zrobienia laminatowej. Nie prościej kupić klocek styroduru i papierewm ściernym doszlifować na wymiar ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef F4B Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Nie znależliśmy kabiny , nie widziałem też kiedy odpadła, Może się jeszcze znajdzie . a wypchnęło ja złącze aku - regulator moje niedopatrzenie. Mam drugą upgradowa. jak się stara nie znajdzie to ją założę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 5 godzin temu, samolocik napisał: Aby się zabezpieczyć przed spadnięciem trzeba tak umieścić wyposażenie aby nie wypchało kabinki podczas jej zamykania a to czasem wymaga wydłubania lutownicą pianki kabinki od wewnętrznej strony. Ja nigdy nie musiałem wydłubywać pianki w kadłubie, tylko układałem wszystko tak jak miejsce pasowało. Kabinkę zabezpieczam płaskimi białymi gumkami, nie psuje to efektu wizualnego z zabezpiecza kabinkę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Ja musiałem ponieważ kable łączące akumulator z regulatorem wypychały mi kabinkę. Często bywa, wyposażenie mam ułożone w miejscu gdzie chciałem ale środek ciężkości ucieka. Dlatego czasem trzeba coś pokombinować a wolę podciąć piankę niż skracać przewody akumulatorów lub regulatorów. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef F4B Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 A tak wygląda pianka która przeleżała dwa tygodnie w kukurydzy . Model przyniesiony i zostawiony przez osoby koszące na naszym grilu . Model spadł i nie został znaleziony w wysokiej kukurydzy, jaka była przyczyna że niedoleciał niedopytałem wlaściciela. Powyższa fotka też z soboty. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 7 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Widzę, że te loty były ciekawe i dużo się działo. Przynajmniej będzie co wspominać w zimę, jak już nie będzie można latać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.pirat Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Znajduje się gdzieś w promieniu 50km od Kęt modelarnia gdzie można się zapisać i czegoś nauczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef F4B Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Z tego co wiem na lotnisku Aeroklubu Bielsko-Bialskiego jest .Możesz wejść na stronę ABB i dowiedzieć się więcej na ten temat . O innych nie słyszałem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja Haaa żeby nie było że u nas posucha z lataniem ... Bywa że jest pusto więc można zaszaleć, co najwyżej model pójdzie w krzoki W tym przypadku Cularis ... jednak cały i zdrowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja Dobrze, że pogoda wykorzystana. Dzisiaj taka nie pewna jest ale mi też udało się polatać. Szczególnie ładnie ostatnie lądowanie na wyższej prędkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi