jarek996 Opublikowano 10 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Ktos cos wie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 9 godzin temu, jarek996 napisał: Ktos cos wie ? Tak - fajny motorek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2022 FS-26 już pokazywałem, ale trafił się FS-40, więc jest okazja na rodzinne zdjęcie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 pytanie do Kolegów...co to za silnik ?...brak znaków szczególnych pojemnośc 2,5 cc. produkcja prawdopodobnie DDR update...znalazłem u Adriana, to jest Dremo 2,5 cc G, jednak w opisie by J. Dunkin jest błąd- silnik jest na dwóch łozyskach kulkowych SKF 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 W dniu 6.11.2022 o 17:10, MASK napisał: FS-26 już pokazywałem, ale trafił się FS-40, więc jest okazja na rodzinne zdjęcie FS 26S-S (ver-2) posiadam nowy i chetnie sie pozbede. Masz moze chetnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 boje się zapytać ile za tego fs26... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Godzinę temu, Granacik napisał: boje się zapytać ile za tego fs26... Boje sie napisac ile bym chcial ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 12 godzin temu, d9Jacek napisał: (...) w opisie by J. Dunkin jest błąd- silnik jest na dwóch łozyskach kulkowych SKF Skąd wiesz? 7 godzin temu, jarek996 napisał: Boje sie napisac ile bym chcial ? Dawaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 3 godziny temu, MASK napisał: Dawaj 400+ i zadnego cisnienia na sprzedaz. Ew. bardziej w ramach czyszczenia polek lub jakas ciekawa zamiana. Wpadl mi przypadkiem i tak go sobie mam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 3 godziny temu, MASK napisał: Skąd wiesz? J.Dunkin napisał "plain bearings", wg mojej wiedzy to sa łozyska ślizgowe. A wg tego co mam i widzę to siedzą tam dwa łozyska kulkowe SKF. Stąd tez i moja wiedza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 47 minut temu, jarek996 napisał: 400+ ale czego? Peruwiańskich Peso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 6 godzin temu, d9Jacek napisał: J.Dunkin napisał "plain bearings", wg mojej wiedzy to sa łozyska ślizgowe. A wg tego co mam i widzę to siedzą tam dwa łozyska kulkowe SKF. Stąd tez i moja wiedza Jacku, jest sporo przykładów silnikow produkowanych w wersji PB i BB na bazie tych samych odlewów: Fox, PAW, Irvine a nawet Enya. Na zdjęciach wyglądają identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Godzinę temu, MASK napisał: Na zdjęciach wyglądają identycznie. Marcinie, absolutnie sie z toba zgadzam , ale szanując J.Dunkina i to co zrobił mam jednocześnie sporo zastrzeżeń do przekazywanych przez niego informacji na temat silników. Szczególnie jeżeli chodzi o silniki z dawnego Bloku Wschodniego. J.Dunkin w swojej informacji na temat tego silnika nie podał ,że wystepowały dwie wersje PB i BB. Znalazłem info na temat Drenkhahna i jego silników. Jezeli będzie zainteresowanie to wkleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 12 godzin temu, Granacik napisał: Peruwiańskich Peso? Europejczykow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 2 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2022 Jak europejczykow to moze być 400koron czeskich Tyle to dam.hehebnene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Oto ostatnie szwedzkie nabytki naszego Pawla. Pawel jest w drodze do Mekki silnikow modelarskich. Jak wroci i ochlonie, to pewnie zda relacje fotograficzno-filmowa. Dobrze, ze bedzie mogl cos o tej wyprawie napisac, bo na 100% przez miesiac z wrazenia nie bedzie mogl NIC powiedziec ? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2022 Czwartek 13.30 Bylem przed chwila w kontakcie z Pawlem i Kamilem (choc akurat z nim bylko brak jakiegokolwiek kontaktu ?). Zebyscie widzieli kolor Pawla uszu !!!! Jest tak podniecony, ze az PLONIE na calej twarzy. I to nie przez zadne panienki lekkich (i ciezkich) obyczajow. Kamil to w ogole chodzi w kolko i nawet nie reaguje jak sie go o cos pytam. Jak jutro wroca, to Wam opisza sami swoje niemieckie przygody. Ja w kazdym razie podniecam sie razem z nimi. Czwartek 15.15 Pawel zostal NAJWIEKSZYM kolekcjonerem na sw..... OK, moze nie na swiecie, ale na 100% w calej EURAZJI, czyli wszedzie tam, gdzie moge ladem dojechac rowerem ? Czwartek 15.20 Jestem (prawdopodobnie) najwiekszym kolekcjonerem silnikow ENYA 4C (moze k....a nawet na swiecie) ? Milo bylo rowniez uslyszec kilka dni temu od Pawla, ze jego kolekcja (do dzisiaj do 8.00) , rozwijala sie preznie rowniez dzieki mnie! Marcin (MASK) oczywiscie pomogl mu jeszcze wiecej (mnie zreszta rowniez sporo), ale okazalo sie ja jestem zaraz po Marcinie! Nawet nie zdawalem sobie sprawy, ile silnikow Pawlowi "nagailem" (bedzie dobrze ponad setka) . Szlo to z Austrii, Szecji , Danii, Norwegii, Szwajcarii , a moze i cos z Francji (marcin z kolei trzyma cale Stany w garsci). Wczoraj przegladalem nasza forumowa (moja i Pawla) kilkuletnia korespondecje i sie usmialem do lez. Brzmi to mniej wiecej tak ( przez dobrych 6-7 lat): JA : Jest Drabant w Szwecji PAWEL: ile ? JA: 150 EUR Pawel : Hmmm, jak z tym malym w lewym dolnym rogu, to bierz. Ja: kupione i tak przez kilka lat ??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Dotarłem w końcu do domku ? przygód było sporo, postaram się coś na temat ostatniej szalonej eskapady naskrobać więcej, ale teraz czas na śniadanie... Narka. W dniu 14.12.2022 o 12:06, jarek996 napisał: Co za dzień właśnie otrzymałem te dwa :-))) A wcale że nie??? bo dotarły te: : zupełnie o nich zapomniałem w natłoku wrażeń ostatnich dni ? Okazja na zagadkę, co to za jeden - ten bez napisów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Godzinę temu, Paweł Praus napisał: co to za jeden - ten bez napisów? A nie ma z drugiej strony napisu 300 EUR ? ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Paweł Praus napisał: co to za jeden - ten bez napisów? MVVS 10cc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi