Paweł Prauss Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 No jeśli chodzi o F2B to mnie osobiście podoba się bardzo, ale po obejrzeniu jednego czy dwóch lotów zaczyna się nudzić (ile razy można oglądać to samo), natomiast w kombacie każda walka jest inna i to jest fajne, z tego samego powodu też bardzo lubię wyścig F2C.
symon5 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 dlatego mam problem z lataniem rc , próbowałem i bleeee . zwariowane pływanie łódeczkami do wyścigu zawsze no i próbuje przypomnieć sobie latanie f2b jest problem , cholera kiedyś kręciłem cały program a teraz te figury bleeee ale jaka frajda , no i może namówie kolegów jak pisałem na rekreacje f2d ,chociaż niewiem czy to taka rekreacja paweł kiedyś dawno temu w olsztynie był piekny tor modelarski i często miałem okazje podziwiac różnych asiorów we wszystkich klasach cl z całej polski , o nazwiskach nie pisze bo nie mówi sie o oczywistych oczywistosciach i nie powiem zawsze łaskawym okiem patrzyłem na popisy f2c , było mi do nich blisko duchem
skuter Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 F2B coś o tym wiem. A tak w temacie to kilka moich motorków do tej klasy. Czy ktoś zna takie?
Grzesiek Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 ta ostatnia 10 ze zdiecia to raczej nie ma kolosalnych osiagow.Wnioskuje po venturim.
skuter Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 He he. Jeden z najlepszych aktualnie silników do F2B na świecie. Kręci śmigłem 13,5 cala. Wiecie jaki to?
skuter Opublikowano 6 Grudnia 2014 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dokładnie Stalker Modusa w wersji exclusive LT-EX. Silnik mam od nowosci, sprowadzał mi go jeszcze żyjący Andrzej Rachwał.Prawdopodobnie w przyszlym roku trafi do modelu. Dotychczas latalem na widocznym wyżej G51 Ring CL, a wczesniej Moki M7 - 10ccm, Moki M10 - 8,5 ccm. Znalazłem zdjęcia z docierania tego motorka
Paweł Prauss Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Bardzo fajne te Twoje motorki Tomku, a jak się miewa Moki M10? Zreanimowałeś go już? Poniżej kilka fotek ciekawych, rzadko w Polsce spotykanych motorków, które goszczą u mnie już od jakiegoś czasu. W powstaniu tego maczał palce nasz rodak Bill Wisniewski, cena rozpala wyobraźnię...choć korzystając z kalkulatora wartości dolara wobec inflacji na dzień dzisiejszy wychodzi jakieś 156,4$ Takiego COX'a chyba nie wszyscy widzieli: Nie wiem czy widzicie, że producent dopuszczał stosowanie do niego paliwa z zawartością 70% nitrometanu!! A ten to rasowy prędkościowiec z Japonii: Na dzisiaj to tyle...
skuter Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Coxik przepiękny :-) Moki zreanimowany, aktualnie jest wkładany do akrobata i na wiosnę znowu będzie śmigał po niebie. Łożyska musiałem przełożyć na swoje bo od ciebie były skorodowane ale to nie był problem. Czekam na paczkę z ostatnim nabytkiem to się pochwalę. Tym razem czterotakt sprzed ćwierć wieku.
MASK Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Bardzo fajne te Twoje motorki Tomku, a jak się miewa Moki M10? Zreanimowałeś go już? Poniżej kilka fotek ciekawych, rzadko w Polsce spotykanych motorków, które goszczą u mnie już od jakiegoś czasu. W powstaniu tego maczał palce nasz rodak Bill Wisniewski, cena rozpala wyobraźnię... P2010333.JPG P2010334.JPG P2010344.JPG Takiego COX'a chyba nie wszyscy widzieli: P2010335.JPG P2010336.JPG P2010337.JPG P2010345.JPG P2010346.JPG Nie wiem czy widzicie, że producent dopuszczał stosowanie do niego paliwa z zawartością 70% nitrometanu!! A ten to rasowy prędkościowiec z Japonii: P2010338.JPG P2010339.JPG P2010340.JPG P2010341.JPG P2010342.JPG P2010343.JPG Na dzisiaj to tyle... I znowu z zazdrości nie skomentuję... :/
Paweł Prauss Opublikowano 6 Lutego 2015 Opublikowano 6 Lutego 2015 Marcinie z tego co mi wiadomo to masz też przynajmniej jeden z tych motorków i to w identycznym stanie, a pozostałe to tylko kwestia czasu i chęci
MASK Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 No jeden. Fakt silnik w identycznym stanie, ale pudełko już nie :/
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 No to będę złośliwy i powiem na allegro " Jaskółka 0 " i cena rośnie
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Co tam Jaskółka, SIM 2B to jest to, ten to dopiero fajnie się sprzedał http://allegro.pl/silnik-samozaplonowy-sim-2b-unikat-i5102804307.html Ale my tu gadu gadu, a od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem takiego oto motorka wprost z Charkowa: Oczywiście nabyłem tego małego diabełka o pojemności skokowej 1ccm, który zgodnie z informacjami producenta kręci ok 45000 obr*min-1, z myślą o rekordzie w klasie modeli prędkościowych latających na uwięzi.
TeBe Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Pawle, pytam z ciekawości: W jakim zakresie obrotów następuje rezonans tłumika w tym silniku?
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 Na ziemi silniczek jest w stanie osiągnąć (bez rezonansu) ok 20-25k obr*min-1, a dopiero w powietrzu możliwy jest rezonans z optymalnymi obrotami - w klasie modeli prędkościowych rura liczona jest tak aby rezonowała w zdecydowanie wąskim zakresie obrotów w pobliżu maksymalnej mocy motorka, która w przypadku tego malucha jak widać wypada przy dość znacznych obrotach. Motorek można by rozkręcić jeszcze bardziej, ale wtedy moc spada i na nic to wszystko się zdaje.
Marcin K. Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Panowie co to za silnik? Nie ma żadnego opisu, żadnych śladów po opisie, nr bitych, totalnie nic.Nawet iglicy brakuje....
symon5 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 wygląda znajomo , niestety pamięć już nie ta .sądzac po paluchach bedzie jaka 1.5
Marcin K. Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 No wielkość gabarytowa w okolicach MK17 ale co dalej w temacie made in to nie wiem...
Rekomendowane odpowiedzi