Paweł Prauss Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 No jeśli chodzi o F2B to mnie osobiście podoba się bardzo, ale po obejrzeniu jednego czy dwóch lotów zaczyna się nudzić (ile razy można oglądać to samo), natomiast w kombacie każda walka jest inna i to jest fajne, z tego samego powodu też bardzo lubię wyścig F2C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 dlatego mam problem z lataniem rc , próbowałem i bleeee . zwariowane pływanie łódeczkami do wyścigu zawsze no i próbuje przypomnieć sobie latanie f2b jest problem , cholera kiedyś kręciłem cały program a teraz te figury bleeee ale jaka frajda , no i może namówie kolegów jak pisałem na rekreacje f2d ,chociaż niewiem czy to taka rekreacja paweł kiedyś dawno temu w olsztynie był piekny tor modelarski i często miałem okazje podziwiac różnych asiorów we wszystkich klasach cl z całej polski , o nazwiskach nie pisze bo nie mówi sie o oczywistych oczywistosciach i nie powiem zawsze łaskawym okiem patrzyłem na popisy f2c , było mi do nich blisko duchem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 F2B coś o tym wiem. A tak w temacie to kilka moich motorków do tej klasy. Czy ktoś zna takie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 ta ostatnia 10 ze zdiecia to raczej nie ma kolosalnych osiagow.Wnioskuje po venturim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 He he. Jeden z najlepszych aktualnie silników do F2B na świecie. Kręci śmigłem 13,5 cala. Wiecie jaki to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ukraiński Stalker. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Dokładnie Stalker Modusa w wersji exclusive LT-EX. Silnik mam od nowosci, sprowadzał mi go jeszcze żyjący Andrzej Rachwał.Prawdopodobnie w przyszlym roku trafi do modelu. Dotychczas latalem na widocznym wyżej G51 Ring CL, a wczesniej Moki M7 - 10ccm, Moki M10 - 8,5 ccm. Znalazłem zdjęcia z docierania tego motorka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Bardzo fajne te Twoje motorki Tomku, a jak się miewa Moki M10? Zreanimowałeś go już? Poniżej kilka fotek ciekawych, rzadko w Polsce spotykanych motorków, które goszczą u mnie już od jakiegoś czasu. W powstaniu tego maczał palce nasz rodak Bill Wisniewski, cena rozpala wyobraźnię...choć korzystając z kalkulatora wartości dolara wobec inflacji na dzień dzisiejszy wychodzi jakieś 156,4$ Takiego COX'a chyba nie wszyscy widzieli: Nie wiem czy widzicie, że producent dopuszczał stosowanie do niego paliwa z zawartością 70% nitrometanu!! A ten to rasowy prędkościowiec z Japonii: Na dzisiaj to tyle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Coxik przepiękny :-) Moki zreanimowany, aktualnie jest wkładany do akrobata i na wiosnę znowu będzie śmigał po niebie. Łożyska musiałem przełożyć na swoje bo od ciebie były skorodowane ale to nie był problem. Czekam na paczkę z ostatnim nabytkiem to się pochwalę. Tym razem czterotakt sprzed ćwierć wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Bardzo fajne te Twoje motorki Tomku, a jak się miewa Moki M10? Zreanimowałeś go już? Poniżej kilka fotek ciekawych, rzadko w Polsce spotykanych motorków, które goszczą u mnie już od jakiegoś czasu. W powstaniu tego maczał palce nasz rodak Bill Wisniewski, cena rozpala wyobraźnię... P2010333.JPG P2010334.JPG P2010344.JPG Takiego COX'a chyba nie wszyscy widzieli: P2010335.JPG P2010336.JPG P2010337.JPG P2010345.JPG P2010346.JPG Nie wiem czy widzicie, że producent dopuszczał stosowanie do niego paliwa z zawartością 70% nitrometanu!! A ten to rasowy prędkościowiec z Japonii: P2010338.JPG P2010339.JPG P2010340.JPG P2010341.JPG P2010342.JPG P2010343.JPG Na dzisiaj to tyle... I znowu z zazdrości nie skomentuję... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Marcinie z tego co mi wiadomo to masz też przynajmniej jeden z tych motorków i to w identycznym stanie, a pozostałe to tylko kwestia czasu i chęci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 No jeden. Fakt silnik w identycznym stanie, ale pudełko już nie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Taki gagatek do mnie trafił. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 No to będę złośliwy i powiem na allegro " Jaskółka 0 " i cena rośnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Co tam Jaskółka, SIM 2B to jest to, ten to dopiero fajnie się sprzedał http://allegro.pl/silnik-samozaplonowy-sim-2b-unikat-i5102804307.html Ale my tu gadu gadu, a od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem takiego oto motorka wprost z Charkowa: Oczywiście nabyłem tego małego diabełka o pojemności skokowej 1ccm, który zgodnie z informacjami producenta kręci ok 45000 obr*min-1, z myślą o rekordzie w klasie modeli prędkościowych latających na uwięzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Pawle, pytam z ciekawości: W jakim zakresie obrotów następuje rezonans tłumika w tym silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Na ziemi silniczek jest w stanie osiągnąć (bez rezonansu) ok 20-25k obr*min-1, a dopiero w powietrzu możliwy jest rezonans z optymalnymi obrotami - w klasie modeli prędkościowych rura liczona jest tak aby rezonowała w zdecydowanie wąskim zakresie obrotów w pobliżu maksymalnej mocy motorka, która w przypadku tego malucha jak widać wypada przy dość znacznych obrotach. Motorek można by rozkręcić jeszcze bardziej, ale wtedy moc spada i na nic to wszystko się zdaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Panowie co to za silnik? Nie ma żadnego opisu, żadnych śladów po opisie, nr bitych, totalnie nic.Nawet iglicy brakuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 wygląda znajomo , niestety pamięć już nie ta .sądzac po paluchach bedzie jaka 1.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 No wielkość gabarytowa w okolicach MK17 ale co dalej w temacie made in to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi