Paweł Prauss Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 No dobra, będę kontynuował, choć już myślałem, że nikt tu nie zagląda... W takim razie dam Kolegom trochę czasu na odpowiedź, a jak się nie pojawi, to sam sobie odpowiem i wrzucę kolejną fotkę zagadkę :-)) Skłonny również jestem do udzielania podpowiedzi, tak aby temat ożył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 No dobra, będę kontynuował, choć już myślałem, że nikt tu nie zagląda... W takim razie dam Kolegom trochę czasu na odpowiedź, a jak się nie pojawi, to sam sobie odpowiem i wrzucę kolejną fotkę zagadkę :-)) Skłonny również jestem do udzielania podpowiedzi, tak aby temat ożył. Ja zaglądam. Ten silnik to amerykański GHQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Ten Twój nowy Elfin umknął mi zupełnie. Wczesne GHQ (1936) miały żeliwny odlewany tłok, późniejsze (1938) tłok prasowany z blachy. Jak idzie o żywotność tego wątku, to ja jestem spokojny Każdy ma swoje jakieś tam ważniejsze sprawy. U mnie czeka w kolejce kilka silników do pokazania, u Ciebie pewnie też, u Grześka (Platona) sądząc po ciekawostach, które już zaprezentował wcześniej, ma całkiem sporą kolejkę ciekawostek Dzisiaj pojawił się u mnie bardzo sympatyczny zestawik, wszystko nowe, nie palone, nie montowane : i razem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Na moje oko to: OS MAX 61F SR Special Edition Gold Head. Ciekawy motorek w przepięknym stanie no i ta przekładnia... Jakimi śmigłami może zakręcić? Grzesiek oczywiście ma rację :-)) Poniżej pochwalę się silniczkiem, który już był tu prezentowany, ale po prostu nie mogę sobie odmówić tej przyjemności :-)) Pamiętacie jeszcze co to za skrzat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Oczywiście że pamiętamy V.T. 0.25 Miałem okazję trzymać go w łapkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Pawle co ten GHQ ma na wale za wichajster? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Przerywacz mechaniczny z regulacją kąta zapłonu, bo to benzyniak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Poznałem po świecy ze to benzyniak, zmyslne. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Nie wiele większy od tych na Co2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgadza się. Kolejna zagadka poniżej: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgadza się. Kolejna zagadka poniżej: napewno TWIN SPARK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Można prosić kilka słów o silniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platon Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgadza się. Kolejna zagadka poniżej: MVVS 5,6 A z 1957, bardzo ciekawa konstrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Oczywiście Grzesiek jak i Major macie rację :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Nowa zagadka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 napewno z hiszpanii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 napewno z hiszpanii Może gdzieś tu jest taki... http://modelenginenews.org/~modeng74/deRancougne/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie dość, że z Hiszpanii to przyjechał dokładnie z Barcelony :-)) Romek, niestety nie trafiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 ZOM MK3http://modelenginenews.org/cardfile/images/zom_starting_instructions.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi