Paweł Prauss Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Piasta jakaś szczególnie skomplikowana nie jest średnica 18mm i 8mm wysokości. Jak na załączonych fotografiach. Mocowana wkrętem bez łba M3. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Dzięki za wymiary, z tego co widziałem w tylnej części jest jeszcze coś w rodzaju sprężynki i to wydaje się trochę bardziej skomplikowane. A czy otwór w piaście jest okrągły czy z takim wcięciem jak na wale (bo to już też byłoby chyba trudne do wykonania)? Ale mimo wszystko na razie nie mam jak tego zrobić "porządnie, bo dopiero moim marzeniem jest mieć kiedyś tokarkę i przede wszystkim umieć ją obsługiwać , więc na razie będę musiał zrobić to nieco na około, żeby chociaż odpalić . Widzę też, że muszę też dokupić albo znaleźć nakrętkę z kołnierzem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 13 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 Tak wygląda z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 znalezione ostatnio... https://www.olx.pl/oferta/polski-silnik-modelarski-CID767-IDBaONT.html#b091bd73cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Jakieś 8 miesięcy temu miałem ten motorek w ręce...ale nie dogadałem się z właścicielem co do ceny, która jest dla mnie co najmniej dwukrotnie za wysoka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 14 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Kol. Romanie ( Czujny)....ale to juz było??, Paweł juz próbował to rozkminić ...no własnie mnie ubiegł ps.silnik w opisie TD4 ale nijak do TD4 nie przystaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Prekursor modelarskich silników odrzutowych T-240 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Napisz coś więcej bo ciekawie się zapowiada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 4 minuty temu, Paweł Praus napisał: Napisz coś więcej bo ciekawie się zapowiada ? Turbina trochę niewygodna w obsłudze bo zasilana gazem propan (tankowanie). Na fotce widać stalowy zbiornik. Smarowanie łożysk z oddzielnego zbiornika. Zapłon iskrowy z dostawki. Waga turbiny ok 1800g ciąg ok. 40 N. Dźwięk tego silnika jest niepowtarzalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Kto i kiedy go wyprodukował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Paweł, jest to turbina francuskiej firmy JPX . Niestety dokładnych lat produkcji nie jestem pewien. Ja używałem takiej turbiny w roku 1990 może 2000... Można przyjąć że turbiny te były produkowane na początku lat 90 tych. I jeszcze nadmienię że kosztowała mnie ona Junaka M10 w oryginale.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Ależ gwizd! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Niestety dźwięk na filmie nie jest w pełni realny. Na żywo brzmi lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 15 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 15 minut temu, RobertK napisał: Niestety dźwięk na filmie nie jest w pełni realny. Na żywo brzmi lepiej . Z pewnością. Fajny motorek, ale z pewnością poza zasięgiem wielu z nas... To niebieskie w przewodzie to pewnikiem olej...a na koniec chłodzenie za pomocą sprężonego powietrza...dźwiek podobny jak podczas pracy ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 a ja dostałem ładne maleństwo z UK - 0,5cm3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 16 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2020 Śliczny gratuluję ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2020 Kurcze ; znalazlem prawie nowego OS Alfa 155 za 210 EUR , a Dunczyk mowi ze NIE wysyla ! ( nawet w Danii nie chce ) ? Mieszka niestety daleko , zreszta i tak granice Duny zamkneli ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Silnik wygląda ładnie ale tłumik nie za bardzo...słabe zdjęcie w sumie. Wynika z tego że facet chyba nie za bardzo chce sprzedać ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 47 minut temu, Paweł Praus napisał: Silnik wygląda ładnie ale tłumik nie za bardzo...słabe zdjęcie w sumie. Wynika z tego że facet chyba nie za bardzo chce sprzedać ??? Wydaje mi się, że chce sprzedać, ale nie chce chodzić na pocztę. (epidemia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 3 minuty temu, stema napisał: Wydaje mi się, że chce sprzedać, ale nie chce chodzić na pocztę. (epidemia) No to epidemia (nabywca) przyjdzie do niego....??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi