Irek M Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Ale te kamerki też sa sprawdzone, tyle tylko, że model duzo wcześniejszy. Mam nawet film z lotu i test gdy jechałem samochodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeman0 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Też mam taką kamerkę 720x480 ale jak się porówna jakość materiału z v2 to jak porównanie kasety magnetofonowej z płytą CD... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Też mam taką kamerkę 720x480 ale jak się porówna jakość materiału z v2 to jak porównanie kasety magnetofonowej z płytą CD... Ale przecież zaznaczyłem, że jeśli nie miał doczynienia z HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeman0 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Ale przecież zaznaczyłem, że jeśli nie miał doczynienia z HD. Moja wypowiedź to stwierdzenie ogólne i tylko moje odczucia , nie skierowane przeciwko nikomu.. agresja zero... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Irku, czy doświadczyłeś efektu "czujnika lądowania" w breloku ? Od kilku lotów jak model już wyląduje i nawet nie uderzy mocno, jak próbuję wyłączyć kamerkę to ona już jest wyłączona. Jednak ostatnie dwa loty, jak włączyłem - potwierdzało miganiem diody, że zaczyna nagrywanie i nic. Zero danych na karcie pamięci. Ze 2 loty przed tym, nagrywało ale kilkanaście sekund i się wyłączała. Raczej to nie sprawa baterii, już dawno zauważyłem, że coś się dzieje od wstrząsu. Może zimny lut albo co, nie wiem, nie grzebałem jeszcze w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Nie ukrywam, że zawsze trochę z niepokojem podchodziłem do modelu po wylądowaniu własnie w obawie czy nagrywał czy nie. Ale nagrywa do końca i to ja ją wyłączam . Ale te problemy z przedwczesnym wyłączaniem miałem raczej w zimie i to też różnie z tym było. Co do twardych lądowań - mam nagrane - dwie kraksy gdy model z dużej wysokości uderza w słup albo w dach ale kamera nagrywała aż podszedłem i wyłączyłem ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 To moja zdecydowanie musi by walnięta. Mogę z nią spacerować i nagrywać długi czas i jest ok. Nie było mrozów (ponad +25), problem z baterią odpada a przy delikatnym uderzeniu przy lądowaniu, a teraz widocznie i drganiach modelu się wyłącza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Problem niestety nie ustąpił. Ostatnie dwa loty zmarnowane, nic się nie nagrało. Rozebrałem ją na części pierwsze, posprawdzałem wizualnie i nic nie znalazłem. Po złożeniu zrobiłem prosty test - włączyłem nagrywanie i upuściłem z wysokości około 20 cm na podłogę. Za każdym razem się wyłącza, tak samo pewnie jak od drgań od silnika. Czy ktoś miał podobny problem ? Może jakaś podpowiedź jak to ugryźć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Wygląda na to, że: 1. gdzieś jest zimny lut. Trzeba by pod lupą przelutować wszystkie punkty. 2. walnęło połączenie wewnątrz chipa i przerywa. W takim przypadku nic nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Wstaw do piekarnika lub ogrzej nagrzewnicą aby się luty stopiły. Tak się naprawia płyty główne od komputerów. Skoro i tak zepsuta to niczym nie ryzykujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ok, jeszcze można zamrozić odpowiednim sprayem, którego niestety nie mam. Robert jak jeszcze masz gdzieś zapisane to podeslij na GG adres sklepu w UK z brelokami i Mobiusem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes50 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Wstaw do piekarnika lub ogrzej nagrzewnicą aby się luty stopiły. Tak się naprawia płyty główne od komputerów. Skoro i tak zepsuta to niczym nie ryzykujesz. dobre! naprawde dobre. Wysłane z mojego GT-I9305 za pomocą Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Obawiam sie , ze mordercze dla polprzewodnikow .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Kacper - tak z ciekawości - ile u Was kosztują Mobiusy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 http://www.minidvcameras.co.uk/ https://joovuu.com/index.php?id_category=21&controller=category Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Dzięki za linki. Irku w powyższych znajdziesz wszystko co potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ło matko ! W jednym 60, a w drugim ponad 60 Ł razy 5 zł + przesyłka to znaaacznie drożej niż gdybyś sam ściągnął ze żródła. Nawet będąc w PL kupisz troszkę taniej niż u siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zobacze jak z czasem realizacji bo na 24go maja muszę mieć na 100% (kolejny urlop). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Na urlop w kraju - rodzinnym ? Jeśli tak to w zapsie mam nowiutkiego Mobiusika - cały zestaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Tak w kraju, teraz tez jestem. No to możemy się dogadać .. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi